Sabtu, 29 Oktober 2011

BUKAK JAHITAN SIMBA

Mat pagi semuahttp://www.emocutez.com .. Saje jer nak KONGSI same2, leh la kite senyum pagi2 nie ... .. Yeay hari nie hari SABTU .. Ramai orang makan TEBU. Mesti korang banyak AKTIVITI kan selain REHAT2. Nasib baik laa aku tak KERJA hari nie .. apa lagi jadi TIKUS la aku .. Kucing tak der hihi.


Hari nie aku bukan nak http://www.emocutez.comajar korang CARA nak MENJAHIT yer .. hari nie aku nak pi tau korang yang aku nak Gi KLINIK hantar SIMBA .. Yer hari ni die bukak JAHITAN di PERUT ..Yeayyyy .. sambil2 tu aku nak gi CUCI MATA aku yang BERDEBU ni hek2 ..


Dipendekkan CERITA la kan http://www.emocutez.com.. Sat gi EN. ABAH ambik aku .. sambil2 die ON DA WAY selaju 20 km/j .. Dengan pantasnya aku menaip hihi. Hari2 aku citer bende yang same kan? Haaa hari nie LAUK ada SPECIAL cikit .. 


Jum ikut aku Zasss .. Budak under 18 tak leh bace a .. nanti otak MERENG mcm aku lalala

*
*

KISAH-KISAH LUCU MALAM PERTAMA

1.  Kahwin tanpa mengenal BAKAL SUAMI.



Mira yang berumur belasan tahunhttp://www.emocutez.com dipaksa kahwin dengan anak TAUKE BALAK. Hal ini kerana si ibu terpengaruh dengan HARTA yang menimbun yang dimiliki oleh BAKAL MENANTU. Biasalah tu .. si ibu nakkan yang terbaik buat anak gadisnya.

Mira pulak selepashttp://www.emocutez.com AKAD NIKAH dan BERSANDING senyum2 kambing dan tersipu malu melihat SUAMI nya yang KACAK .. LAGI GANTANG dan KAYA itu .. Selepas masuk bilik .. MIRA kelihatannya SEDIH dan MENANGIS teresak-esak dihadapan Ibunya .. Lol.


Ibu : Ko kenapa MIRA? Malam2 pertama nie nangis2 ..
Mira : Mak rupanya .. dia hanya ada 1 kaki.
Ibu : Ibunya mengerutkan kening, kemudian tersenyum sambil menepuk-nepuk bahu anak nya dan berbisik. " Beruntung laa engkau MIRA kalau laki kau 1 kaki .. masa mak dulu kawin .. bapak kau tak sampai pun 6 kaki pun hihi.


Boleh pulak dah ..http://www.emocutez.com Sebenarnya .. suami MIRA tu hanya ada sebelah jer kaki jer.. sebelah lagi PALSU hihi. 

*
*
*

Hihi nak lagi citer? Kalau nak http://www.emocutez.com.. pi tau kat AKU .. ada banyak lagi citer SENGAL AKU nie .. nie bukan cerita rekaan aku yer .. ni haa aku ambik kat BUKU PENGANTIN .. Mcm2 ada .. senset sungguh pun ada lalalala.  .. Saje jer nak KONGSI same2, leh la kite senyum pagi2 nie ...


Sehingga bertemu lagi kwn http://www.emocutez.com..Tata ..Titi Brummmmmmmmm Brummmmmmm

Korang Rasa?

27 comments:

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

alahai..asya tak dapat nak baca lah mi... sebab lom cukup 18.. ahahaha~

senggal tul..saba jak lah..

pss: sempat lagi kan umi perli en.abah.. ayat manas nmpak?? 20km/j ahahhaa~ I LIKE! ;p

khairul berkata... Reply To This Comment

hehe..entry umi ni ala2 ehem2 ...

kazman berkata... Reply To This Comment

haaaa3x... itu lawak tersirat dan tersurat tu...

dhiera berkata... Reply To This Comment

cop2.. kenapa mak dia kate untung 1 kaki? abah dia 6 kaki? grrr

naga berkata... Reply To This Comment

Satu kaki? Apa yang satu kaki?
Umi..Umi..tak tuk macam2 ajak. Mek baru atang ari kampung tek.

dhiera berkata... Reply To This Comment

umi, kita umi~

http://dhiera-nak-kahwin.blogspot.com/2011/10/tagged-from-miss-ika-dan-miss-yana.html

DOMU-KON berkata... Reply To This Comment

saya tak paham pun sal 6 kaki..tapi2..Mira nie..biarlah..suami dia ad 1 kaki..redha je la.. tetba emo..

budak penjara berkata... Reply To This Comment

untung 6 kaki la..haha

by Zent berkata... Reply To This Comment

Salam kenalan dari shah. Tujuan shah singgah sini sebab nak ajak korang semua join FOLLOWER GIVEAWAY shah yang baru sahaja dilancarkan :)

kalau berminat boleh join di sini ye: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html



Giveaway: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Asya: Hahaha asya belom 18 le? loooooooooooooooooooooooooooooooo mudanya ..suke2 .. bestnya umur muda mcm ni hihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang khairul: Haaaa pandai bang khairul .. pandai meneka hihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bnag kazman: Hahahaha orang yang dah kawin nie memang tere meneka hahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Dhiera: Alahai dhiera tak faham yer hihihi ..nanti baca balik tau :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Naga: Hihihi .. umi suke nak mengacau :). Dah kmk anta bang ..cdak madah nya kurap :(

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Budak penjara: Hihi ..bukan 6 kaki ..tapi 1 kaki hihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Domo: Hihihi ..tak pe ..harap die redha ..kahwin tak mengenal suami ..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

By Shah: Nanti umi singgahj kat blog syah ye :)

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

dah telebih 18 tahun. bole baca la kan. tak payah mintak ic la kan.kan.

simba macam mana?

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Hihi .. semakin sihat ..dah bukak jahitan dah hanie. Happy jer tengok simba makin gembira hek hek

bella luna berkata... Reply To This Comment

amboi umi, dah pandai bace buku pengantin yea,.cite la la lagi umi, tmbh2 bab2 senset2 tu,bella suke,hehe

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bella: Hahaha suke nye cik adik manis ni ..buku tu banyak senset ..leh juling bace tau bella hahaha

naga berkata... Reply To This Comment

Senang ndengar Simba dah bukak jait.
Kurap tuk Umi masalah biasa jak. Asal di ubat. Memang nya boleh njangkit tapi lambat sik macam ear mite ngan flea. Harap cucu kitak ya sik kenak.
Pusak tuk sebenarnya perlu cahaya matahari juak Umi. Mun nya diam dirumah ajak kulitnya sik dapat vit yang cukup. Cahaya matahari pun salah satu sumber vit juak tapi janganlah kita jemurnya sampai tercungap2. cukup sekadar seminggu sekali duak kitak bawanya main di luar. Mun terlalu kerap bulunya pun boleh luruh sebab terlalu panas.

Ya ajak dolok Umi. Lak cit-cat agik.Salam untuk Abah. moga tak duak sihat n suksess terus.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang naga: Hihi wahhh bagus info tok .. harap c kenak jangkit tapikan bang .. cdak cucu kmk dah start sakit mata :(.


Hrmm baru kmk faham ..lak petang cikit ..redup2 mcm ya kmk bawak cdak main kt luar ..cian juak dengar cdak berkurung jak ..hrmmm ..thank u info nya bang naga :).


Trm kasih bang ..umi n abah pun doakan yang terbaik buat bang naga juga ..amin :)

eva berkata... Reply To This Comment

aieeeeeeeeeeeee hahaha.. kmk xpahamm.. lost kmk.. berkali2 mek bc.. xpaham juak.. ahahaah

wah simba bukak jahitan.. yadoi mek gelik ngga eyhhh...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Eva: Haha ktk c paham eve? aduyai ..huhuhuhuhuhu ..ya cita senset hahaha


auk tedah nanga nya .. yang penting sekali nya dah sihat ..yeayyyyy

ketawariang berkata... Reply To This Comment

haha boleh eh ade cite cmne? hiks

Jom Tolong saya? : Saya nak menang baju pengantin!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Ketawariang: Hahaha ada tau :)