Isnin, 3 Oktober 2011

ISTANA ATAS LAUT
Mat pagi semua http://www.emocutez.com .. Haaaa dah masuk bulan 10 dah. Kejap2 aku rasa masa tu cepat berlalu .. kejap2 lagi aku rasa lambat benar masa berlalu .. terutamanya bile nak habis OPIS HOUR la hihihihihi .. Jangan marah ye ..chak!


Hari nie aku nak bercerita tentang ISTANA ATAS LAUT .. Mungkin ramai yang dah tau tentang citer nie, bagi yang lom tau .. meh aku citer sikit yer.


Nama istana nie .. http://www.emocutez.com MONT SAINT MICHAEL. Ianya bermaksud Sebuah PULAU PASANG berbatu  di NORMADI sekitar 1 kilometer dari persisiran pantai PERANCIS. Penduduk di Mont nie digelar sebagai  MONTOIS. Penduduk ketika itu seramai 50 orang dan Pendeta seramai 80 orang. Pada ZAMAN PRASEJARAH teluk nie dikeliling leh LAUT, dari tahun ke tahun ianya mulai SURUT. 

Ianya merupakan WARISAN DUNIA dari UNESCO.  http://www.emocutez.com Menurut lagenda, malaikat MICHAEL menampakan diri di St. Aubert Uskup Avranches pada tahun 708 untuk membina sebuah Gereja di Pulau tersebut. Aubert sering kali mengabaikan permintaan tersebut sehingga Malaikat Michael membuat lubang di TENGKORAK Aubert di jarinya .. begitulah ceritanya .. Pada tahun 1069 BIARA mendukung WILLIAN NORMADI sebagai TAHTA KERAJAAN INGGRIS. Pada tahun 1879 Jambatan Tanah dibuat dan Pada tahun 1979 pula ianya di istigharkan oleh UNESCO sebagai Warisan DUNIA.


Jom ikut aku kite Zasss Gambor.

*
*
 Bestnya kalau dapat tengok dekat2 .. Terasa dlm cite MERLIN

 Indahnya  Pemandangan nie


 Tibe2 jer rase  nak jadi PRINCESS huhuhu ..




Haaa letih aku bercakap ehhh salah  MENAIP http://www.emocutez.com .. Rasa kekok menaip pakai NOTEBOOK nie .. Yerrr laptop aku tak dapat diselamatkan lagi .. nasib baik NOTEBOOK murah  dimasa kini .. cehwah. Harap korang semua terhibur. Sehingga bertemu lagi kwn2 .. Tata ..Titi Brumm .. Brumm ..






Korang Rasa?

23 comments:

khairul berkata... Reply To This Comment

indahnya klu abg dpt dok sana bersama2 dgn Umi kan hehe..jgn marah yer..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Abang Kahirul: Amboi abang .. nak kene kentot ek? hahaha .boleh gak bang ..kite ramai2 gi ..abg & family ..umi & family ..bella ..asya .. hanie ..jue .. hana .. nana ..bang kazman wahhh semuanya nak disebut ai ai

Cantikkan tempat ni bang ui ui

bella luna berkata... Reply To This Comment

umi,lau umi nak jadi princess, bella nak jadi queen la,.abg khairul boleh jadi prince, and king tu nanti bella cari lain,haha,.

and istana nie mmg cantik, atas pulau lagi,dah la bella mmg minat pulau2 nie,.lau la ade duit, ingin gak bella bina satu castle,hehe

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

hai sis umi pe kabor? sorrylah menyepi.. ni nk info wish terima kasih sb bagitaw psl hanie n jue..aprecet sgt klu tak saya tak tahu pun..

okehlah sis umi keep on bloging taw..jgn benti taw..pasni saya blog smula tunggu je..btw tolong tgk2 kan si eva iyer..

okeh daa gtg..love it sis umi!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bella: Hihi yayyyyyy seronoknya1 umi jadi princess .. bella jadi queen .. bang khairul jdi prince .. haaa nanti umi and bang khairul cri calon jd king a hihi

Umi pun minat pulau ..bestkan kalau dapat beli 1 pulau and buat istana ..hurayyyy!!!!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Huhuhuhu ..yay uchi dah kembali ..sepi je uchi ni ..tak pe, uchi perlukan ruang ..

Sedih gak hanie and jue nak stop bloging .. harap diorang akan ubah fikiran ..huhu


Hihi nakal a uchi .. minat kat eva ek? nanti umi tolong tengokkan ye :)

kazman berkata... Reply To This Comment

dahsyat arkitek yg buat istana ni... macam mana la orang dulu2x angkut bahan buat istana...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Kazman: Betul tu bang .. tak tau la mcm mana diorang ni tere kan bang .. mcm piramid kan bang ..hebat orang zaman dolok.

AwieKashi berkata... Reply To This Comment

eh,,,dh penah sampai la...
*tetiba je...
huhu

eva berkata... Reply To This Comment

wahhhhh seyeslyyy... nang kckkk... mok diam cya eyh.. haha

~Nana 귀여운~ berkata... Reply To This Comment

fuyohh..cantiknyerr...alangkag gumbira nya kaki ini melangkahnye ke istana megah berdiri di atas laut tuh.....

tapi sebelum tuh nak sewa helikopter...kot2 kalu tetibe tsunami....cepat2 nana naik helikopter..selamat kan...muahahahhahaha :P

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

waaaa... umi nak bawak asya tinggal sekali dgn abg khairul n kawan2 yg lain??? uww..nak2..best tuh... g pun confirm istana ni bnyak bilik kan??? xder hal lah kan??

mie..sorri asya xdapat nak drop komen kat shoutbox..asya lom biasa sgt guna android... next time mun dpt k laptop asya landing kat shoutbox k?? ehhee~

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Awie: Hahaha sempat gi awie buat lawak hihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Eva: Hihi best kan eva, mun kita pat gi cia :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Nana:Hahaha nan nie memang bijak, betul tu nana, bagus sediakan helikopter .. ui ui memang erfikir masa akan datang nana nie ..berpandangan jauh

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Asya: Cian asya ..mcm pernah dengar jer android tu ..window 7 stater ke asya? hihihi ..tak pe a dear .. chak!

Hahaha memamng banyak bilik, kalau nak main bola pun dapat .. cume tak tau lagi ..seram tak tempat tu hahahahahaha

Cik Rose Cute berkata... Reply To This Comment

gambar no 1 tue...cam dalam cerita Merlin hihihi...Cik rose cute tak miss tengok Merlin....kat Tv 3...seronok!!!

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

istana ni bole jumpe dlm mimpi je sis umi!

oh laptop knp jugak tue?

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Sis Rose: Best kan sis .. citer merlin tu. Bestnya kalau dapat pergi ke zaman dahulu kan sis? leh kite SKODENG hahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Huuuuu tak tau la uchi, umi gi format pas tu die terus kondem .. ye ke ejaan mcm tu hihi . Hah abaikan, pas tu kan, orang kedai ckp motherboard die rosak .. tu sebab umi beli je notebook .. sebab banyak kegunaan hihi

[sutera kasih] berkata... Reply To This Comment

perghhhh cantiknya istana tu..sy yg baca pun terasa diri princess hhaha

Redbloodsnow berkata... Reply To This Comment

nang kacak okeh pemandangan tmpt ya. geram sa maok ke cya aie :P

Jue berkata... Reply To This Comment

weh ko nanga Merlin juak kah? sama la kita!!hohohoho
gimme 5 babeh!!hahaha

bayangkan ko umah besar camya..gney gaya mok bersihkan haha