Khamis, 29 Januari 2015

REPLICA CHARM PANDORA 

Mat petang semua .. hari ni umi nak review tentang charm pandora replika yang telah umi beli .. wahh statement hihi.

Sememangnya ..even beli 1:1 imitation pandora .. tetap harganya blink2 gitu .. sebab itulah ..kalau Nak beli replika exactly pandora .. kena beli cikit2 ..

Jum ikut umi zass
*
*
Cantikkan .. castle tu

Munaro charm

Tadaaa .. comelnyaa



Charm nie beli sehari yang lepas .. sebabnya tak tahan tgok charm nie kat instagram.. cute sangat. And then kalau beli dengan nie s925ale.. dia bagi diskaun .. jadi umi rembat 2 sekali munaro butterfly charm .. kalau beli 1 rm70 .. kalau beli 2 rm 100 .. kan berbaloi2 ..

Bagi peminat pandora tetapi rasa nak cari yang murah .. boleh kah jejaki penjual seperti yg telah umi show kan hari tu (^_^)

Mcm buat iklan pulak kan ..hihi .. sehingga bertemu lagi kawan2 .. tata .. titi .. brumm brumm ..


Korang Rasa?

Selasa, 27 Januari 2015

CANDY BUFFET DONE

Mat malam semua .. haraf kawan2 semua Chat aje.. umi chat ..

Jarangkan umi update malam2 ni .. umi tak dapat tido .. jadi .. sebagai blogger yang kurang nak tegar ..jadi tegar pulak malam ni hihi ..

Haaa .. nak dibuatkn cerita kan .. ingat tak yang template umi show hari tu .. umi dah print tau .. kat kedai gambar .. sebabnya nak guna ink printer utk glossy paper takut tak cantik ..

Jadi .. hasilnya .. 

*
*
Tadaa ..

Cantik tak?


Yang ni
untuk letak fruit slices


Semua barang kaca
umi beli kat supersave
Memang save!!!!

Apa macam? Cute tak? Tak leh tunjuk banyak2 .. tak best pulak kan nanti .. Umi ni ..buat mcm nk buat even kahwin pulak kan hihi ..

Apa lagi .. jum ber DIY kawan2 .. rugi tak cuba tau ...nite semuaaaa ...
Korang Rasa?

Ahad, 25 Januari 2015

PANDORA OH PANDORA

Mat pagi semua .. hari ni merupakan hari ke2 Umi Ot buat tahun 2015 .. 

Ingatkan tak perlu Ot lagi .. tapi .. kena jugak sbb perlu dan dah menjadi tangungjawab..

Baru je ciap buat reten .. sambil2 tu .. nak relaxkn fikiran jap .. sedang merehatkan fikiran tu .. sambil2 tu cuci mata hihi...

Cuci2 mata kat instagram .. tiba2 nampak benda berkenan di hati .. Nak beli pandora ori .. tapi bgs lagi kalau beli emas terus hihi ..kan kan

Tapi nak jugak bergaya dengan pandora .. jadi jumpalah .. jenis Replika .. ok juga .. tahan karat n silver ..

Jum ikut umi zass
*
*
Umi oder semalam
Dekat Nenadora52
Harga berpatutan ..tengah promo

Umi beli dekat styledora


Umi ape lagi ..mengubat stress dijiwa haha .. kalau kawan2 nak try beli .. try zass kat cini ..tanya je pakcik google ...Gerenti jumpa hihi

Tunggu pucuk ulam dicita dlm 2 weeks ni .. kalau dah sampai nanti ..umi kasi tau ye ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 ..Tata titi .. brumm brumm ..

Korang Rasa?

Sabtu, 24 Januari 2015

PERSIAPAN MAJLIS AQIQAH

Mat petang semua .. harap kawan2 semua Chat dan Ceria selalu ..amin2 ..

Hari ni umi nak cerita cikit perkembangan DIY untuk majlis Aqiqah coming baby umi ..

Hrmm untuk yassin dan stiker ..umi buat dekat .. By Ayuni manakala untuk props pulak umi buat dekat by Chu Majorflava  

Yang ni by Ayuni (^_^)
Antara contoh yassin yg dibuat

Props by Chu Majorflava
Antara contoh props

Yang ni sangat unik
By Chu Majorflava


Kawan2 boleh laa usha2 .. umi gerenti kawan2 akan berpuas hati .. Draf dah ada dlm simpanan umi .. cuma tak best laa kalau publish awal kan hihi ..

Untuk DIY wishing tree dan Candy Buffet ..umi buat sendiri .. kawan2 boleh la ke laman web blog.hwtm.com

Dari contoh template


Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Tata ..Titi ..Brumm brummm



Korang Rasa?

Khamis, 22 Januari 2015

MOODY OH MOODY


Mat petang semuaa .. Harap kawan2 semua Chat selalu .. Amin..

Umi chat jer ..cuma tak de mood sangat .. Tak tau kenapa .. sejak akhir2 nie Umi kuat naik angin .. Ade je ..orang menaikkan darah dikala tengah sarat bulan ni hihi ..



Entah lah kawan2 .. Bila ada orang tanya soalan 2 3 kali dan umi memberikan jawapan yg sama setiap kali ditanya ..tetapi bila org tak menghormati pendirian and Priority kita .. baik tak payah tanya pendapat kan?

Alih2 menjaja cerita .. kalau cerita dikedai kopi tak pe .. ni terang tang2 Umi sebesar gajah duduk kat situ mendengar .. saja nak pancing kemarahan org.

Bila tgok orang serius buat krj .. mula laa cakap .. berlagak dah bagus sangat .. tak fikir panjang .. why kita serius buat krj ..ishk2

Ingat Umi ni pekak kot haha .. itulah kehidupan .. ada aje yang tak kena .. kena terima seadanya ..

Nasib ada blog utk meluah hihi .. lega rasanya .. mcm melepas kentut pulak .. opss hihi

Thank u kepada yang sudi mendengar ceramah umi pagi2 ni .. muah2.. Take care ye ..daa ..
Korang Rasa?

Selasa, 20 Januari 2015

BIRTHDAY PARTY

Mat petang semua .. harap kawan2 semua sihat selalu .. Umi sihat je .. 

Pada hari Ahad yang lepas .. berlansungnya party birthday Delysha yang ke 2 .. Umi and En.Abah plan nak bt dekat KFC ..memandangkan Umi tak berapa Sihat .. nanti pening2 nk kemas rumah hihi

Jum ikut Umi zass

*
*
Sebab ica suka on COC ayahnya hihi

3 jam lepas bermain
Baru dapat potong kek

Aktiviti  3buah keluarga

Tak apa yg special .. Cuma berharap agar Delysha menjadi anak yg soleh .. membesar dengan baik .. bahgia bersama keluarga ..diberkati .. dirahmati ole Allah swt .. amin

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Tata Titi .. Tutu ...
Korang Rasa?

Rabu, 14 Januari 2015

LAZADA IN DA HOUSE

Mat petang semua .. lamanya umi tak update blog kan? Huuu ..sejak umi bertukar unit ni .. umi rasa mcm tk ckp je 8 jam krj ..

Otak ni mcm2 fikir untuk sasaran krj 2015. Hihi ..semangat di unit baru dikatakan .. umi blm mahir lagi ..jadi semuanya masih blurrr.

Haa pucuk dicita sudah mari ..akhirnya datang jugak hadiah ica ..ingat tak sempat sebelum birthday party ..alhamdulilah semua seindah dengan rupanya..

Akhirnya .. tadaaa
*
*
Akhirnyaa

Sangat berpuas hati
Yippiee

Free gift dan waranty

Harap ica suke pemberian ni .. nanti umi update blog umi a ..sebelum tu .. umi nak gap dulu .. lalala ...

Abc .. petang


Laksa sarawak


Sehingga bertemu lagi kawan2 ..tata titi ..brumm brumm



Korang Rasa?

Isnin, 5 Januari 2015

RESIPI KUIH JALA

Hai semua!!! Tengah bt apa tu? Mesti tengah bz buat kerja kan pagi2 ni .. Kalau yg sedang bekerja mesti ada segelintir malas malasan .. hihi ..

Umi ..mcm biasa ..pagi2 isnin.ni tentunya morning prayer .. meeting tentang perkembangan minggu yg lalu ..mcm tu laa citonyer ..

Haa ..tanpa membuang masa .. jum ikut umi zass

Kuih jala dan cicah kari ayam 
hihi


BAHAN-BAHANNYA
3 cawan tepung gandum
1 biji telur
3 cawan santan
Garam secukup rasa
Pewarna kuning atau kunyit sedikit
Minyak jgn lupe tau ..
karang tak tergoreng roti jala ..lala la

CARA-CARA MEMBUAT
Mula2 kwn2 adunkan tepung dgn santan .. lepas tak nampak berketul .. kwn2 letak laa telur ..garam n warna kuning .. bagi berseri2 kuih jala tu yer ..haa lepas tu ..blander kn bio halus adunannya .. baru muat kt corong jala.

Kawan2 test dulu adunan tu .. mana tau tersekat2 bila nk menjala nanti .. kalau tersekat2 adunan ..pi blend lagi ye ..

Oleskn minyak kt kuali ..bg panas cikit ..baru jala ikut gaya tersendiri ..nak bulat ke .. zig zac ke ..asal cantik .. msk perut ..hancur jugak kn hihi

Kuih jala ni ..mkn petang2 ..cicah dgn kuah kari .. pergh .. gerenti bertambah2 .. tk mkn nasi time mlm pun tak pe ..

Disebab tak makan malam
Umi mamam coleberasi puding 
untuk supper

Nyamieee


Sehingga bertemu lagi kawe2 .. Tata titi .. prutt prutt ..
Korang Rasa?