Selasa, 11 Oktober 2011

MOTOBASIKAL KU


Mat pagi semuahttp://www.emocutez.com .. macam biasa BLOG memulakan MUKADIMAH hihihihi .. Huuu hari nie masuk 2 hari En. Abah TRAVELING .. Rasa sunyi pun ada .. Sebab tak der PEMINAT SETIA yang sedia mendengar bunyi KENTUT aku .. Hahaha jgn mara yerr .. Gurau ja hihi .. Rindu pulak .. Sob sob sob .. Tak pe, korang kan ade :).


Bile En. Abah tak dahttp://www.emocutez.com .. Tak da la orang yang menghantar serta mengambil aku KERJA. KERETA aku? aku jadikan KHAZANAH dirumah hihi. Jadi terpaksalah aku berdirikari .. dan makan banyak KARI wawawa.


Sebenarnya dah berbulan dah aku tak MEMANDUhttp://www.emocutez.com .. Sebab hari tu aku nyaris JENG JENG JENG ... KEBAM BOOM.  Hanya Tuhan jer tau .. betapa KACAUNYA JIWA aku time tu .. sob sob



Oleh kerana setiap kali MEMANDU aku nagis DULU, plus2 kaki aku BERGETAR mcm penyakit PARKINSON. Jadi bulan 3 hari tu mendapat ANUGERAH calon CONGEK TERBAIK dari En. Abah dan memenangi sebuah motobasikal berkuasa PECUTAN  60 km/jm .. dilengkapi dengan 2 KUNCI .. PENGAYUH .. BATERI .. BAKUL serta BONET berlambang KARTUN, part tu aku suke hihi .. dan banyak lagi. Tak dpt disebutkan disini .. Apa mcm der mcm PROMOTER tak? hek2


Tadaaaa .. Brumm Brumm

 Bang khairul leh join AUTO SHOW tak? lalalalala

Mana satu kunci MOTO aku? Pat Teka  .. upah 20 cent

*
*

Biler bawak je kat OPIS .. ader la budak2 TADIKA nak pinjam MAIN. Nak kasi CAS nie .. yang pastinya aku dah terlepas MODENAS CTric sob sob sob ..

Best2!! .. selain JIMAThttp://www.emocutez.com .. Super EKONOMI. Mesra Alam .. Tak gune LESEN moto .. Tak gune minyak .. cas 2 kali untuk seminggu .. dan pastinya dah berbulan aku tak bayar Bil ELEKTRIK huah3!! .. Bil AIR je .. tu pun 8 ringgit sebulan .. Bukan tak mandi yer kwn2 hihi.


Yang pastinya SORE  nanti,http://www.emocutez.com mesti aku terserempak gan PAKCIK sorang nie. Selalu je TEGUR aku .. masuk ni dah 10 kali die tanye BENDE same kat aku .. " Adik, kenak moto kitak c ada bunyi hoh, confius PAKCIK koh " .. Dan part paling best .. ade 1 motobasikal warna kuning tu .. Yang aku AM. Suke je nak RACE gan aku hahahaha .. Budak kecik pun tak mau megalah hahaha. Jgn ikut a perangai nie.


Sehingga bertemu lagi kawan2http://www.emocutez.com .. Trm kasih krn sudi mendengar CELOTEH panjang aku haha .. Tata .. Titi Brumm Brumm ..



Korang Rasa?

40 comments:

khairul berkata... Reply To This Comment

scooter tu kalau di cat airbrush menarik tu Umi..hehe

Jue berkata... Reply To This Comment

Eh pa jd geng. Pnah xcident kah. Ya jak yg ku pat imagine sbb aku pun pnah juak xcident smpi koma 3 hari. Alu fobia ku hahaha

Moto ko ya 'mesra alam' pun ka. 100% makei elektrik? Seyes? Best na juak hor..ku mok juak. Tp mun enjin mati ya susah hahaha

Kunci moto ku aim belah kiri ku. Ku rs la hahaha sbb kunci ya nmpk kck jak hahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang Khairul: Betul tu bang ..umi setuju kalau di air brush kan hihi ..mesti comel .. kat tempat umi tak der yan tere buat kecuali kat kuching hek2

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Jue: Hihi pandai cuk ..tepuk2 sayang ..umah2!


Bena jue ..fobia mun kenak langar ..kmk 3 kali ..sekali nyaris ..sekali gik nyaris sekali gik nyaris ..memang bertembung la .. umm teruk juak ktk o ..koma 3 hari aduuuu jue .. cian ktk huhu ..sob sob sob


Allah masih meyayangi ktk .. amin

LiLy @ MumMyQiStInA berkata... Reply To This Comment

Nasiblah pandai bawa motor..
lily dari dulu mmg teringin blajar bawa motor..tp x berani..jgnkan motor..basikal pun tak reti kayuh.. ^_^

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

bhahaha naek skuter iye sis umi!

sis kasilah color pink baru cantek!

btw yg kiri tu kunci skuter dan kanan kunci kete..

sis umi drive bagusx2 aar..

brumm...brumm <---baru uchi taw knp sis umi sllu tulis ayt ni...hihihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Lily: Hihi tak pe lily ..nanti lily pandai la main moto dan basikal. Dulu umi try main basikal 3 roda lepas tu automatik pandai main basikal hek2!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hahaha panadai uchi ni .. nah 20 cent ..g beli aiscream ye hek2 :)


tak der warne pink time tu ..hitam pun hitam laaa hahaha .. kalau der warna pink mesti best lagi .. uchi memang tau citerasa perempuan hihi :)


Aaaa uchi ..sebab skuter tu tak der bunyi ..sebab tu umi suke buat brummm brumm haha

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

kunci moto belah kiri. alahai senang je nak teka cik umie oit. moto letrik? tak payah pakai lesen. apa namanya mo jugak la. can kiut je.

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

umiee bucuk. ko tak jawab aku lagi. pa nama motosikal ni. mo beli satu jugak.

marajok la. bai!

Redbloodsnow berkata... Reply To This Comment

for sure lah yg belah kiri ya ktk pun kunci motor...tol sik? Yay! mek terer...makseh. heheh :D

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Hahaha alo lo hanie merajuk pulak die ..umi tgah tengok citer korea tadi ..tu meleleh kejap ..haha

nakal ar .. jgn la merajuk ..nak kene kentot karang

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Zie: Hahaha pandai zie teka ..nah 20 cent ..gi beli aiscream a .. bahagi 2 .. 1 untuk zie 1 untuk dillah a ..dapat 2 batang aiscream hahahahaha ..chak!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Cik hanie ku sayang ..sila check komen anda ..segala pertanyaan sila kembali di blog umi abah suke kentut :)

Saiazuan berkata... Reply To This Comment

bwk skooter lg cool~ huhu

YOUsoF berkata... Reply To This Comment

Bolehkah kami tahu harga sebijik motobasikal ini? Comel, jimat dan ringan.. ;D



Kunci secanggih kunci kereta heheh

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

adooiii..sakit telinga aku ko jerit. eee...bucuk nya..

bwk moto elektrik ni tak payah pakai lesen ke. betul ke umi.

memang comel sangat secomel tuan yg bawak nya.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Saia: Hihi memang best bawak .. seronok ..tak yah keluar duit ..bayar bil elektrik je ..tu punumi tak bayar wawawawawwa

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Yousof: Boleh ..harganya sebenar umi tak tau sebab nya time En. Abah ronde2 cari moto ni die cakap banyak harga .. tapi tak der banyak beza la ..beza seratus dua ratus mcm tu ...


Harga moto umi time bulan 3 hri tu rm 1900 ..sekarang mungkin dah turun sebab kot sebab dah keluar modenas ctric ..yang tu cantik giler dlm 4 ribu lebih ..


Motosikal umi ni sesuai untuk anak2 ..dan orang tua la :)hihihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Aaaa hanie ..tak yah, helmet pun tak yah gune ..cume lesen plate tu kene daftar kat majlis daerah hek2 ..

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

biar betul tak yah guna helmet pun? eee..bhaya. pala aku bukan besi. kang org yg langgar biarpun tak laju.

tp nak bwk gi kedai je bole la. nak gi ofis seharian baru sampai. hahahaa..

woi. aku hari hari korek telinga. ko?

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

umi:amboi sis umi ni......xper2 uchi suke umi kcu kiteorg...

bhahahah gelak bce komen umi ni..byk sgt berangan lah ni..okeh uchi jadi taiko kecik..tukang kipas umi!amcm boleh...hihihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Hahaha sebab tu la hanie ..kalau orang jmp umie ..diorang leh toleh 2 kali ..sebab hairan haha


Umi pun pakai gak la .. comel ape.. tapi kalu pakai helmet yang der ttp kat depan tu .. nampak mcm pelik ..nak pakai cermin maat hitam pun lagi pelik ..silap haribulan kene cop giler hahaha


Betul tu hanie ..dekat leh la, tapi umi punye tempat kerje 10 min dah sampai tu yang best nye.


Umi jarang dan dengan kata lain berbulan baru korek telingge huah huah ..tak suke korek telingge lalalalallalalala

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: hahahahahaha ..uchi kreatif betul la idea tu ..leh request kipas emas tak ..alang2 leh jadi datin terus :) huahuahhhhhh

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

sis umi keje area kg ke ni?klu mcm tu mmg xder hal lah bwk moto teda lesen dan helmet...klu betul duga uchi ni sile tmbh 60 posen sbb nk beli 3 potong eskrim 1 utk uchi 2 utk jue n hanie...hihihi

brumm..........brummmmm...eh eh..alamak termasuk longkang dah..#$%^&* *tolongx2 darah..aku cedera parah*

bhahahah

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

kipas emas? ala kipas cap kipas udang dah lah sdp wey mkn dgn nasi panas hihihi...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hahahahahhahahahahha geli hati umi uchi ni buat lawak ..aduh2 cedera parah ye uchi. Sat gi umi panggil hanie ..haie mesti terer jadi nurse ni hahaha ..lain yang di suntik karang hahahaha.

Tak de la uchi, umi ni tinggal kat bahagian. Tapi bahagian nie kecil tak mcm tempat lain :). Best2 tak de tekanan :)


Aduh uchi ..buat umi teringin nk mkn telur goreng letak kicap la ..aduhhhhhhhhhh terkliur dah ni. Hrmm tak pe der 2 jam gi nak balik huahhhh huahhhh


pssttt uchi ..ayat kat profil uchi dah tukar ye ..sweet la :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hahahahahhahahahahha geli hati umi uchi ni buat lawak ..aduh2 cedera parah ye uchi. Sat gi umi panggil hanie ..haie mesti terer jadi nurse ni hahaha ..lain yang di suntik karang hahahaha.

Tak de la uchi, umi ni tinggal kat bahagian. Tapi bahagian nie kecil tak mcm tempat lain :). Best2 tak de tekanan :)


Aduh uchi ..buat umi teringin nk mkn telur goreng letak kicap la ..aduhhhhhhhhhh terkliur dah ni. Hrmm tak pe der 2 jam gi nak balik huahhhh huahhhh


pssttt uchi ..ayat kat profil uchi dah tukar ye ..sweet la :)

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

oh xder sis umi sbnrnye gugel skrg sgt ketat law die klu nk gune blogspot ni, sblm ni uchi klu post entry gune akaun yahoo email sekali mlm tadi xbole sign in,so sek bek uchi dah stand name author blog dgn akaun gmail det tetukar ayt kat profile tue..sblm nie mmg ade ta[pi tak kluar..

adeh penat menulis kasi terang pd umi,umi nk tmbh 20 posenlah nk beli eskrim,hauslah...hihihi..ala uchi taw sis umi baek...al maklong dah jadi ketua geng ahli terang color pink kan...bhahahah..

brummm..brummmmmm...opssss almk terbbs plak...adeh..saya nk nes jue...hihihi..klu nes hanie nnti die suke gelak2 plak...lalala ^-*

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hihi nakalnya uchi ni ..a aaa cian die kene terang panjang lebar huhu.


Kalau tangan umi ni leh tembus kat laptop uchi .. gerenti umi hulur 20cent kat uchi beli air hahaha. Boleh pulak?


Uchi cube imagine kalau, tangan umi dapat keluar dari laptop malam2 .. gerenti seram kan? mcm jo on. Silap haribulan ..kene potong tangan ni wawawawa lalalala ..


Kalau selalu up 20 cent ni ..alamatnya bangkrup la umi uchi huhuhuhuhu. Turun pangkat jadi pak yamun :) .. orang pertama yang nak disamun ialah uchi sebab uchi lom bangkrup wawawawawa ..


Huuuu rindu pulak kat eva. lama lagi die nak atur wifi kan uchi ..huuuu

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

umi:bhahaha jo on iya..ish jgnlah umi!ade nnti yg tak tidur mlm..

sek bek uchi gune pc desktop,so tgn umi kompem takleh kluar hihihi..

eh 20 posen takkanlah bankrup...mustahillah kan ade 2urg pembantu yg hebat lagi bijaksana tu si jue n hanie...

erkk,eva iya?next week baru beliau dpt on9 balik..skrg sdg tunggu psg streamyx dgn line telefon je umi,pasni boleh beliau blog balik..

~Nana 귀여운~ berkata... Reply To This Comment

uii...lawa laaa....kalau nana pakai nie mesti cun kan kan kannn ? hahaha

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

hai sis umi! slmt pagi...hihihi

"jgn janji -janji selalu...aku tak mo kau bohong..."

okeh daa gtg......

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

uhuhu...baru tahu...kalau motor elektrik tak payah lesen.... cane ntah nak cas die mi?? kalau mudah jaga..ohohoho..blh asya try2 bodek mama..ahahhahaa~ letey ah jln2 xpun berlari2 dlm unimas ni..da bnyk kg da turun bulan ni... (pasan kurus la ni konon! :P)

mst cute kan umi bwk moto ni..huhu..sayang sgt en abah kat umi...good2..harap berkekalan..bahagian sepanjang hayat... waaah..gitu!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hihi hahaha sempat lagi uchi ni buat lawak ..ui ui tak pe .. kalau uchi gune pc .. tangan umi lagi panjang jadi jo on lalalalalalala


ui ui leh bankrup gak uchi . umi kan taik idong manis hahaha bkn masin. hrmm mcm mane kite tau taik idong manis ye? hrmmm curiga sikit haha


yeyayyyy tak lam lagi tu la..dapt la kite kacau eva :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Nana: Mesti nana nampak cute .kalau nana ade leh kite race sama ni hihihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Asya: Asyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sudah kembali!

Haaaa betul tu asya. kat unimas ni besar ..nak jalan gi kantin makan ..kalau pergi lapar, balik pun leh laapar lagi ..mesti penat huuu


Terima kasih asya ..doakan umi ..umi harap dan doakan agar asya mcm tu juga ..umahhh

Yui Light berkata... Reply To This Comment

Ala tedah nya kenak tinggal. alololololo

Scoooterrrrr bahhhhh! Hahhahahah! Kmk mok tumpang main boleh? haahhaha XD

eva berkata... Reply To This Comment

ahhahhaah.. mek mok tumpang.. teringin nak mbakkkk..

nok kunci ya.. mesti belah kirik.. nok kanan ya keta bh nak haha