Khamis, 31 Disember 2015

SELAMAT TAHUN BARU!!!

Hai semua!! harap kawan2 semua CHAT dan CERIA selalu .. Umi sihat jer .. 

Sebelum kita menutup TIRAI 2015 .. Umi nak mengucapkan Selamat Tahun baru kepada semua umat manusia di dunia ini terutama sekali .. PEMBACA BLOG SETIA Umi ..
Hrmm ada ke? hihi .. sila muntah ditepi chakkkkkkk.

Semoga tahun baru yang bakal menjelma ini akan memberi kita semangat untuk menjadi yang terbaik dari yang sebelumnya .. segala impian menjadi keyataan .. diberkati serta dirahmati oleh Allah SWT ..SERTA BAHAGIA bersama orang yang tersayang .. Amin2.

Didalam kesempatan ini .. Umi ingin mengucapkan selamat tahun baru kepada sahabat blogger tegar umi .. Zie Madini .. Uchi .. Honey Sakura .. Eva Romina .. Honey Dew ... dan kesemua kawan2 blogger yang lain .. sepanjang persahabatan kita .. Umi sangat gembira mengenali kalian.

Umi ingin memohon MAAF sekiranya umi ada terlanjur BERBICARA .. TERGURIS hati kawan2 .. Umi harap kawan2 memaafkan Umi .. INSYAALLAH ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Tata .. Titi .. Brummmmmmm Brummmmmmmm




(Sumber Google)
Bukan kaki umi tau (^_~)


Korang Rasa?

Rabu, 30 Disember 2015

RESIPI SCALLOP.

Hi semuaaaaaaaaaaaa .. harap kawan2 cerah dan ceria hari ni .. Hari minggu yang lepas .. Umi sempat menyingah di SPRING MALL Jadi Umi USHA2 barang mentah di seksyen beku .. ecehwah. Antara barang mentah yang umi rembat adalah .. SCALLOP dan OSYTER. 

Nak cari bahan mentah kat tempat umi ni .. Tak de nyerr .. Tempat kecil kawan2 .. tak da MALL .. Supermaket adoo laa hihi (Jadi laa dari tak de kan).

Hari ni Umi nak SHARE kan RESIPI SCALLOP ala UMI .. 

Resipi ni .. bukan Umi tiru tau .. sebenarnya Umi malas nak tanya pakcik GOOGLE .. Jadi apa yang ada kat dapur tu .. Umi guna sebaik baiknya hihi.

Tadaa
Ciap utk dijamu selera


BAHAN2 NYA
2 Ulas bawang Putih (Cincang manja)
1/2 Bawang Bakong (Cincang manja)
1 Batang Cili Merah (Cincang manja)
Perencah Black paper
Sedikit garam
Sedikit Lemon (Hiris manja)
Asparagus
Butter

CARA2 NYA
Mula-mula kita rendamkan SCALLOP yang telah beku .. bila dah cair .. kita lap2 kan SCALLOP tadi dengan tisu. Supaya bila kita gorengkan nanti dia cepat masak.

Scallop dan Asparagus  kita taburkan sedikit garam dan perasa black paper(Bio sebati)  .. lepas tu kita panaskan kuali .. letakan sedikit butter .. bawang putih dan bawang bakong ..lepas tu goreng permukaan scallop selama 1 minit.

Scallop itu tadi kita angkat dan letakkan ke dalam piring .. lebihan butter tadi kita masukkan cili dan gorengkan Asparagus setengah masak.

Tadaaa .. Ciap daa juadah BARAT kita .. selamat mencuba kawan2 ..



Korang Rasa?

Selasa, 29 Disember 2015

REMEDY MALAYSIA

Hai semua!!! Mesti ramai yang dah bercuti ni .. Umi dah kehabisan cuti .. jadi jawabnya ..  TUP TAP TUP TAP buat kerja di opis la .. Tapi bagus jugak sebabnya Umi nak kemaskinikan fail2 tahun ini .. tak lama lagi kan nak TAHUN BARU. Hip hip horeyyyy!!!

(~_~) menambah 1 angka menjadi 30 Tahun .. uhukkkkkkkkkkk .. okeh sambung.


Sekarang ni nak TAKE 5 .. Alang2 nak rehat sekejap .. nak KRIK-KRIK  kat cini jap hihi .. ketawa jahat.

Umi nak REVIEW produk kecantikan tambahan Umi ..

Tadaa ..

*
*
*
Produk kecantikan
Baru 2 hari pakai


Hari tu Umi try produk PEARL BEAUTY kan .. sekarang ni .. Umi tambahkan dengan produk REMEDY MALAYSIA .. Umi nak try .. sebab .. kawan2 cakap best bila gunakan produk ni. 

So far Umi rasa produk PEARL BEAUTY ni berkesan untuk Umi .. cumaaaa .. hihi, disebabkan kawan umi yang suggestkan BAGUS jadiiiiii .. Umi beli laaaa .. laaa .. laaaaaaaaaaa .. mana laa tahu .. wajah semakin anggun. Boleh jadi  MISS WORLD lepas ni .. (Alasan Budak kuat membazir).

Jum kita ber REMEDY kawan2 .. Kecantikan adalah anugerah yang diberikan oleh MAHA PENCIPTA .. Tak salah jika kita ingin memelihara dan menjaga anugerah ini ... 

Sehingga bertemu lagi .. tatata ..titi brummm brummmmmmmm.
Korang Rasa?

Isnin, 28 Disember 2015

PERFUME ORIGINAL

Hi kawan2 .. chat tak? Harap semuanya chat2 belaka .. alhamdulillah.

Haa nk tunaikan entri yg umi janjikan. PERFUME RULE. Actually time umi balik hari tu .. selain shop brg2 ank2 .. family .. selain tu umi memang singgah d ERAMAN.

And .. guess what? .. umi memang rembat sesuatu .. niat d hati nk tangkap CH atau BRITNEY SPEARS..

Alih2 umi ambik yg ni ..ONE DIRECTIOND tadaa .. after that umi rasa sedih .. sebabnya .. umi tk rembat apa yg umi mahu.

One direction
Between us

Dapat free tester
Adehh .. gambar senget


Umi jalan2 sorang .. sebab nk cepat kn .. nk blik kampung lg. Bila jln2 sorang ..  cpu pun sottt .. hihi.

Seriously umi suka baunya .. cuma mcm tak long lasting jerrrrrrr .. dh uji ...memang ori ... cuma maybe tk serasi dgn umi kot .. sedihhh nyaa ..

DKNY .. VERSACE .. pun tk long lasting dkt umi. Tambah lg ONE DIRECTION ..pun sama.

Teringin juga nk jd mcm bpk umi .. wangi berjam2 .. sampai mak umi nembebel .. bju yg dicuci msh berbau myk wangi hihi.

Kawan2 ada cadangan? Nk minyak wangi ori tapi affordable hihi.

Sehingga bertemu lg kawan2 .. vrummm vrummm
Korang Rasa?

Sabtu, 26 Disember 2015

APAM MEKAR
Hi semuaaaaa .. cerahnya cuaca hari ni. Cuaca yg baik mcm ni .. umi nk ajar kwn2 resipi kuih super cepat. 

Ketang ketong 10 min .. ciap hihi. La la la ..

BAHAN2 NYA

1 1/2 gula pasir ..bk kurang cikit pun boleh dong.
3 biji telur gred A
300 gm tepung gandum
1 cawan f&n ais cream soda
1 sudu ovelet 
Asen vanila
Cup kertas yg kukuh
Pewarna kegemaran

CARA2 NYA
Panaskan pengukus ..

Pukul gula dn telur sampai kembang... masukan tepung .. pukul lagi .. masukan ais cream soda .. ovelet dan asen vanila.

Bahagian pewarna ikut kesukaan .. dn scop 3/4 dr cup yg digunakan ... kukus 7 min.

Tadaa ciappp .. selamat mencuba.

Banyak senyum ho

Korang Rasa?

Khamis, 24 Disember 2015

TIFANY & CO

Mat malam semua ... hari nie umi  nak cerita pasal gelang .. actually ni entri yg lama.. cuma baru sekarang nk publish hihi ..

Pernah dengar tak tentang Tifany & co? .. sapa yg tak tau? Tak patut ..Tak patut .. 

Hihi gurau je .. kalau sapa2 yg ingin memiliki gelang atau rantai yg mampu milik .. haaa kawan2 boleh kunjungi instagram kak ana .. sure dapat harga best punya.

Seronok membeli brg dr kak ana .. super ASAP ..super friendly .. laju2 jak ana balas tanpa buat klien tertunggu2 .. ni yg best

Jum ikut umi zass
*
*
Ni umi punye ..

Hadiah untuk adik

Repeat oder untuk
Hadiahkan untuk kakak

Contik2 kan?

Haa cantik tak? Secantik .. sekualiti mcm dlm gambar. Jum kawan2 terjah kak ana@farhanaannuar. Pasti kawan2 sukakannya (^_^).

Dalam kesempatan ini .. umi mk ucapkn salam maulidur rasul kpd semua umat islam di seluruh dunia .. moga hari yg berbahagia ini memberi seribu pergertian kpd kita semua .. amin40x
Korang Rasa?

Rabu, 23 Disember 2015

DE'XANDRA? LONG LASTING??

Hai semua!! kita bertemu lagi dalam rancangan Umi kempiskan poket ..  Aigo aigooo .. tak sopan betul la umi ni hihihi ...

Hari nie umi nak cerita tentang minyak wangi .. 2 3 hari ni Umi asyik mengodek2 jenama minyak wangi di pasaran .. umi ingat nak beli ONLINE. Tapi rasanya lebih baik umi cari dekat cawangan yang boleh dipercayai.

Kat tempat umi ni .. mana der Mall. Nasib baik tak ada mall .. kalau ada .. entah apa kn jd dgn umi.

Salah satu gaya hidup menghilangkn stress di tempat krj umi ialah ... jeng2 shopping dan makan. La la la la ..

Okeh sambung ..

Rasanya .. tempat2 yang umi nak cari nanti dekat ERAMAN AIRPORT .. kalau tak jumpa yang berkenan kat hati umi nak try dekat cawangan DE' XANDRA.

Kawan umi cakap .. dekat DE' XANDRA ni boleh tahan bau dan long lastingnya .. cuma cara dia paking tak serupa dengan yang ada dipasaran ... bau-bauan nya seakan serupa.

Nak tahu apa yang diidamkan umi?

Tadaa ..

Lancome .. Hypnose
(Sumber GOOGLE)

Carolina Herrera
(Sumber GOOGLE)


Best kn kalau ada yg sudi belikan .. amboih amboihhhh .. umi. Hrmm tapi tak best juga kalau kita meminta2, kita haruslah berdiri berdikari jika mahukam sesuatu. Ecahwah ... dh jd para ibu ni .. fikiran kena matang dongggg ..

Tak sabar rasanya nak menambah koleksi baru .. mcm azam tahun baru pulak ni hihi. Tapi .. kalau tk dpt beli .. kita masukkan ke dlm wishlist.

Kalau umi jadi beli nanti ..umi akan share kn kat cini yer. Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Tata ..Titi .. Brumm Brumm
Korang Rasa?

Selasa, 22 Disember 2015

RESIPI PUDING KAREMAL
Hi semuaaaa .. dah tdo ke? Aip ape punya soalan laa .. dh jam 12:26am tak kn tak tdo lagi kan hihi ..

Umi ni mcm tau2 je kan .. tapi rasanya ada lg yg belum tido .. contohnyaaaa .. empunya blog ni laaaaa .. 

Hari ni umi nak share 1 resipi yg mudah .. simple dan cepat. Tak sampai pun 10 min .. tak caya ..cuba laa ..
Tadaa ...


Setelah dipotong.


BAHAN2 NYA:
1 cawan air suam
1 cawan susu cair
3/4 cawan susu pekat
6 keping roti
4 biji telur
Asen vanila
Gula sedikit.

CARA2 NYA:
Mula2 kawan2 panaskn kuali ..pas tu letak gula dlm 6 sudu ..perangkan gula dn letak sedikit air. Nampak je gula dh perang ..larut ..cepat2 letak dlm bekas yg nk digunakan.

Pas tu .. ambik blender ..masukkan telur,carikkn roti,susu,air suam dan sedikit vanila.. blend sampai lumat.

Tadaa ..kn tak sampai 10 min. An least kawan2 buat krj sampai berangan .. 10 jam pun tak cukup .. hihi .. la la la

Okeh sambung .. iklan jap.

Eh lupa pulak .. sebelum kawan2 nk blend bahan2.. sediakn air kukusan ye. Dah ciap terus masuk utk dikukus. 

Kukus sampai 40 hingga 1 jam gitu .. agak2 dh masak kn.

Haa apa lg kawan2 .. selamat mencuba. KIPIDAP!!!!!
Korang Rasa?

Ahad, 20 Disember 2015

PEARL BEAUTY MY NEW REGIME

Hi semuaaaa ..rindunya umi nk update blog .. umi tersangat bz sampai blog kesayangan umi pun terabai ..huhu.

Banyak cerita yg umi nk kongsikan tapi .. umi mulakan cerita yg sensasi dulu .. ahakss.

Umi sejak jd ibu kpd 2 ank nie .. muka pun da tak terurus.. tompok2 hitam .. bekas parut jerawat manja .. ditambah lg dgn

Aduyai .. jadi disebabkan wajah dh tak seanggun dulu umi beralih produk loreal to pearl beauty.

Hari pertama test
Cleanser dan pelembab

5 hari kemudian 
tambah aset hihi


Ramai ckp produk ni bgs .. so far umi rasa ok .. sebab 3 minggu umi pakai. Bekas2 jerawat mulai pudar.

Umi try cleanser.. toner .. serum.. moisturizer dan cc cream. Tak alang2 beli hihi. Semangat nk memperbaiki kulit wajah dikatakan.

Hopefully semua berjalan sgn lancar .. kalau kwn2 nk try ..boleh lah pg ke kedai watson yg berdekatan..

Sehingga bertemu lg kwn2 .. tata titi ..vrommm vrommm


Korang Rasa?

Selasa, 26 Mei 2015

PRODUK KESIHATANKU

Mat pagi semua ... jam 02:30 pagi ..ni dinamakan pagi2 buta da kacau org hihi.

Hari ni umi nak cerita tentang minuman awet muda .. chak! Terajin pulak update .. tersedar tidur dikejutkan oleh si comel hihi.

Lepas 2 bulan bersalin ni ..barulah umi terfikir nak menjaga kesihatan dalaman ..sebelum...ni ambik acuh tak acuh je hihi .. dah nak meningkat dewasa dikatakan ahaks ..

Umi actually beli 2 supplement .. haa .. dasyat tak .. sukati je umi ni ... umi ambik kcolly n pearl white .. 

Time mkn kcolly tu ... umi just sempat mkn 5 hr je ..sebab umi takut tak sesuai ketika menyusukan baby ..last2 umi bg kat adik je hihi

Lepas tu umi tgok kt tv3 ..kata pearl white boleh utk ibu menyusu anak ..

*
*

Kcolly ..
Tak sempat habiskan hee

Pearl white ..
baru 2 hari makan

Ubat utk ceaser umi hee

Ubat untuk kaki n baby

Last sekali try 
minyak anugerah hee

Haa .. seronok pulak beli produk kesihatan tau .. Jum kita jaga kesihatan .. badan chat .. fikiran pun tenang .. alhamdulillah ..amin40.
Korang Rasa?

Isnin, 25 Mei 2015

MAJLIS AQIQAH BERLANSUNG

Mat mlm semua ... haraf kawan2 semua chat je .. umi sefamily alhamdulillah chat .. amin40

Lamanya umi tak update kan? Mcm nk dekat sebulan gitu hihi.. alhamdulillah majlis aqiqah nur arina berlansung dengan lancar walaupun ada sedikit kekurangan ..

Baju majlis .. tailor tak ciapkan ..lari da tema purple .. dan pelamin buaian berendoi tak setimpal dengan harganya huhu .. tapi gambar dari op ..best2 belaka .. chak.

Jum ikut umi zass..

*
*

Gambar dari Op abgsyuk 

Album .. free A4 gambar
Dan pendrive ..piwettt

Photo kanvas

Candy bufet

Hihi props
Tak prepare  proper meja


Sempat sambut anniversary ke 3

Sambut hari ibu gak hihi

Itulah serba sedikit cerita cinta majlis aqiqah nur arina (^_^) ..

Haraf kawan2 semua terhibur .. nanti kita jmp lagi ye .. Take care ..
Korang Rasa?

Ahad, 3 Mei 2015

THE DAY BEFORE EVENT

Mat pagi semua ..umi harap kawan2 cerah dan ceria mcm fair n lovely(iklan jap hee)..

Tinggal 1 hari lagi before majlis berlansung .. tak sabar rasanya nak tunggu esok ..ecehwah mcm nak kawin bunyinya ..ishk2

Jum ikut umi tgok ..progress hari ini ..

*
*

Gula2 esok pg masukkn
Kalau awal sgt ...
karang semut

Setting pelamin


En.Abah and ayah umi dh setting kerusi kat luar rumah. Catering pun dah set dan kambing on da way utk disembelih.

Lepas ni mst umi boring... tak idea nk diy huhu. Apapun ..umi doakan n berharap agar majlis berjalan dgn lancar .. amin40x
Korang Rasa?

Khamis, 30 April 2015

DOORGIFT AQIQAH

Mat pagi semua .. haraf kawan2 semua Chat selalu .. alhamdulillah ...

Hari ni umi teruskan cerita tentang doorgift umi
*
*
*


Paperbag berlainan warna

Gula2

Custom made yassin

Kotak yassin n tasbih


Untuk mengelakkan kekeliruan sewaktu memberi gift .. (ecewahhh skema ayat) .. umi buat tag dan bezakan warna paperbag ..

Barang2 dlm tu tak byk .. ada ..yassin .. diy tasbih .. air kotak .. bungkusan gula2 .. untuk wang saguhati my mil dh sediakan ..alhamdulillah .. rezeki (^_^).

Seronoknya bt majlis .. dapat umi isi masa lapang dgn berdiy .. yippieeee.
Korang Rasa?

Rabu, 29 April 2015

PHOTO KANVAS

Mat pagi semua ..

Makin hari makin rajin umi update blog kan .. tapi ikut pada masanya .. kalau tuan puteri tengah tido hihi ..alhamdulillah hari nie ..berakhirnya masa berpantang umi.

Hari nie umi nak cerita pasal photo kanvas .. haa jum ikut umi zass ..

*
*
                       Tadaa ..hasil editing umi

Umi actually minta tolong kawan umi chu majorflava utk editkan photo ..tapi atas sebab kesihatan ..kawan umi tak dapat buat.

Kita doakan moga kawan umi cpt sembuh ye .. amin2. Umi edit ala kadar je ..sebabnya limited masa huhu .. 

Untuk mencantikkn lagi .. umi nak letak photo ni bersebelahan dengan wishing tree umi .. tunggu stand dari op umi utk dirikannya ..

Nanti umi share gambar ye .. jumpa lagi kawan2 .. take care (^_^)
Korang Rasa?

Sabtu, 25 April 2015

WISHING TREE DONE

Mat pagi kawan2 .. macam mana hari ni? Chat tak? Umi sekeluarga chat je.

Lama kan .. umi tinggalkn diy .. umi tak jmp pokok yg betul2 menambat hati umi .. sehinggalah disuatu petang .. ting ting ting ..

Mcm cite dongeng pulak(iklan jap). Umi ternampak 1 pokok bunga .. pokok bunga kecembong. Bunganya warna putih dan harum.

Ala ..pokok yg umi cerita hari tu .. ingat tak?

Yang pastinya .. rantingnya cantik gitu. Dah bertahun pokok tu mak umi tanam ..peninggalan anak pokok arwah datuk umi.

Bila umi tya mak umi .. yang umi nak .. mak bagi je ..sebabnya mak umi nak die tumbuh semula dgn lebih cantik lagi. Jadi maksudnya,umi just ambik sampai dahan je .. not akar nye ..

Umi apo gi .. suruh bpk tebang .. mcm jahat je bunyi umi ni kan... dah minta izin tau.

Benda baik utk hari yg baik.. ambil berkat. Panjangnya celoteh ..meh ikut umi zass

*
*

Pokok kecembong
Pokok yg umi cerita hari tu
Dikeringkan sampai 2 minggu

Belum ciap deco

Umi guna pewangi pokok
Untuk buat bentuk hihi


Dah ciap ditampal tag

Frame pun da ciap


Haa .. nanti dh deco seoenuhnya umi bt preview ye... mcm mana? Best tak berdiy? Seronok tau.. kawan2 boleh laa mencuba (^_^).


Korang Rasa?

Isnin, 20 April 2015

NEW IDEA


Mat malam semua .. chak ..

Sambil tidurkan tuan puteri .. umi menulis blog. Guna Hp je laa ..karang guna laptop .. tuan puteri sulung nak join jugak .. join merosak barang mama nye.

Semalam  ... baru umi ciap print ..potong dan melekat tag untuk kad jemputan ..

Tadaa .. ciap da

Tag untuk frame

Tag untuk paperbag


Yang menjemputnya .. umi serahkan pada ayah umi .. tak lama lagi ni .. tik tok ..tik tok.

Sambil2 tu .. muncul lagi idea yg bernas utk majlis umi. Sambil2 tetamu datang .. sambil tu menonton movie.

Movie tu bkn movie .. fast and furius .. kang cair taik telinga kene leter umi karang .. movie yg dijamu dgn gambar2 baby laa ..start dari lahir hingga besar.

Guna laa .. Window Movie Maker .. klik3 ciap gitu ..

Apamacam? Best tak idea ni ..kawan2 leh gunakan utk majlis birthday .. tunang ..kahwin ..or sebagainya ..

Jangan sia2 kemudahan yang ada .. selamat berdiy kawan2.


Agak2 nya
Ni pokok ape yer?
Abaikan gambar 
disebelah meyebelah pokok ye


Korang Rasa?

Rabu, 15 April 2015

SEBULAN TELAH BERLALU

Mat pagi semua..

Lamanya kita tak bersua kan .. dah sebulan berlalu .. Umi sibuk menjaga 2 puteri umi ..

Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar.. amin2 .. Majlis pun tak lama lagi akan berlansung .. dalam 2 minggu lagi .. 

Lama dah tak ber DIY . Umi lps ni akan bergiat lagi .. apapun .. meh zass ..jum
*
*
Kad yg umi decorate
Template cilok kt pakcik google

Kalau kwn2 nak guna


Cantik kan


Tadaa .. sambil tidurkan anak.. sambil decorate kad hihi ..

Apapun .. semua maklumat ada di hujung jari ..cari je template for free pasti jumpa ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. tata semua .. moga segalanya dipermudahkan .. amin.
Korang Rasa?

Rabu, 18 Mac 2015

SELAMAT BERSALIN

Mat malam semua .. lamakan kita tak bersua.

Umi nak bagi tahu yang umi telah selamat melahirkan bayi perempuan yang diberi nama Nur Arina Rasyiqha  .. berat 2.79kg .. jam 2:18 petang pada 14 mac 2015 yang lalu ..

Alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar .. tapi cara bersalin .. umi tak dapat secara normal .. walaupun umi dah try normal  .. tapi secara ceaser juga jawapannya.

Tak pa .. yang pemting semuanya selamat .. amin2 ..

Gambar baby umi tak publish dulu .. tunggu habis pantang nanti .. sekarang ni .. umi masih kat hosp .. sebab baby kuning .. sedihnyaaaaa

Moga segalanya berjalan dengan lancar .. dah cepat keluar hosp .. amin2 ..
Korang Rasa?

Jumaat, 6 Mac 2015

OFFICIAL PHOTOGRAPHER DONE

Mat pagi semua .. lama kan umi tak update blog hihi ..

Hari ni umi nak bercerita pasal OP.. banyak2 OP yang umi guna sepanjang majlis umi .. umi rasakan ialah perkhidmatan terbaik ialah abgsyuk.

Sebabnya .. abgsyuk nie menepati masa .. gambar cantik diambil serta album cepat ciap ..

Jum ikut umi zass
*
                      
Gambar newborn 
yg diambil baru2 ni hihi

Dulu waktu majlis perkahwinan umi dan majlis akiqah umi .. umi tak dapat guna perkhidmatannya ..sebab .. abgsyuk ni die transfer ke langkawi .. sekarang dah transfer balik ke negeri asal ..sarawak.

Moga segalanya .. berjalan dengan lancar .. kepada sesiapa yg berminat bolehlah ke laman web ni www.abgsyuk.com .. ataupun taip je kat pakcik google.. gerenti jumpa.

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. tata ..titi .. brunm brumm ..
Korang Rasa?

Isnin, 2 Mac 2015

BAIK vs BURUK ONLINE SHOPPING

Mat petang semuaaa .. hari ni umi nak cerita pasal .. gelang pandora yg umi hati tu ..

Akhirnya .. dpt jugak umi mengayakan gelang ni .. sebenarnya umi oder tengah bln januari ..tapi .. penjual tu tak menghantar2 barang umi ..

*
*
Dapat jugak akhirnya
En.Abah tolong ambik kat opis


Jadi umi assume penjual ni .. tipu umi ...3 kali msg .. baru die reply ..ingatkn tak nk tya lagi .. last2 .. penjual ni hantar juga .. lepas umi unfriend dia ..

Alhamdulilah barang sampai .. inilah risiko ..membeli barang online. Firstime umi terkena mcm ni .. umi tak nak lgi beli dgn org tu .. or mention nama dia .. tak nk mengaipkn .

Sebagai pengajaran .. kita kena hati2 ..dn selidik dulu kalau nk beli brng .. kalau ada feedback customers ..kira ok laa tu ..

Pandora dari nenadora52 jugak terbaik service ..

Nanti nak tambah charm lagi .. nk lengkapkn  gelang umi hihi ..

Sehingga bertemu lg kawan2 .. tata semua ...
Korang Rasa?

Ahad, 1 Mac 2015

CANDY OH CANDY

Mat pagi semua .. umi harap kawan2 semua chat dan ceria selalu ..

Hari ni hari Ahad .. mesti ada segelintir kawan2 jalan2 beriadah sambil membawa keluarga mahupun kawan2 .. 

Umi pulak duduk kat umah je .. dah nak sarat kan .. esok .. hari Isnin .. genaplah 38 weeks ..

Nak dibuatkan cerita .. tempat umi ni tak banyak choice nak beli candy2 yang cumil2 ..

Kalau nk beli coklat pun .. g airport atau di famous Amos .. hari jumaat yang lepas ..umi ada beli candy ..meh tgok bende apa yg umi rembat jum ..
*
*
Tadaa


Haraf candy booth yang umi buat nanti nampak comel dan mengembirakan hati tetamu ...amin2 ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. take care semua ..
Korang Rasa?