Selasa, 30 Disember 2014

DIY WISHING TREE

Mat petang kawan2 .. macam mana hari ni? Mesti ada segelintir kawan2 yg sedang bercuti .. ada yg menyambut krismas and ada juga yg tengah bekerja .. mcm umi ..chak!

Hari ni umi ada 1 lagi idea untuk buat DIY iaitu  wishing tree. Jom ikut umi zass
*
*
Gambar celik dari makcik google


Haa .. ni pulak dari youtube


Best kan? Selain mencantikkn event kita .. kita juga dapat kenangan doa dari para tetamu yg hadir .. fungsinya sama jer mcm guestbook kan?

Nanti ..kalau umi dah ciap Diy .. umi akan post kn kt cini ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Tata ..Titi .. Brumm brumm .. 
Korang Rasa?

Sabtu, 27 Disember 2014

SCAN 4D BABY

Mat pagi semuaaa .. harap kawan2 semua Chat n segala perancangan berjalan dengan lancar .. amin.

Umi sekarang tengah menunggu masa nak scan baby .. sambil2 tu ..apa gi .. on blog ler. Hihi ..

Kalau kat Kuching .. yang umi tau scan 4d ni selain di KLINIK SYAFA satok and di KPJ.

*
*
Alhamdulilah 
Moga segalanya berjalan dgn lancar
Amin40x




Perancangan hari ni selain scan baby .. nak jalan2 cari keperluan baby and gi HABIB JEWEL la la ..kerja umi ni kan .. asyik nk shopping je kan hihi ..sementara jualan hujung tahun ..jgn tak rembat hihi.

Pada hari rabu yg lepas .. dah lama tak pekena dengan Etude house ..hasilnya memang terbaik .. bagi umi kulit umi lebih bagus mengunakan produk Etude HOUSE .. berbanding jenama di pasaran lain...

*
*
Bb cream .. Face glam n bedak hihi

Kain untuk Coming Aqiqah (^_^)
Puprle tema ..



Inilah aktiviti umi sepanjang public holiday hari tu .. kawan2 mcm mana pula .. mesti ada cerita juga ka? Gambar yang lain tak tersnap .. sebab dh penat daa ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Take care semua ...
Korang Rasa?

Rabu, 24 Disember 2014

LAZENDA NECKLACE

Mat petang kawan2 .. rasanya mcm lama je umi tak update blog hihi ..

Hari ni umi nak citer pasal LAZENDA.. waktu tu ..umi tengah search suprise gift untuk delysha coming birthday .. ingat nk belikn SLIDE N SWING  .. tapi rasanya tak lama delysha nk main .. delysha ni cpt jemu dgn mainan ..

Jadi .. akhirnya umi belikan delysha ni ..

*
*
Lazenda (^_^)

Design yg dibuat
Double Decker finishing



So far ..service diorang laju jer reply email umi .. hopely barang yg sampai ditangan secantik yg di lihat di online ..

Nanti ..kalau barang dh sampai .. umi sharekn kualitinya yer ..rasanya ok tu .. ramai buyer umi tgok hihi ..

Blog umi ni dh jd mcm blog citer barang beli online je hihi

Sehingga bertemu lagi kawan2 ..tata titi .. brumm brumm ..
Korang Rasa?

Isnin, 22 Disember 2014

SHOPPING ONLINE LAGI

Mat petang kawan2 .. tgah bt apa tu? Hihi ape punye soalan laa umi ni kan .. mst laa tgok blog kn .. takkn korek hidung hihi .. chak..

Jgn mara a .. nti cpt tua ..

Hari ni umi nk citer pasal shopping on line .. disebabkn umi disuruh doc bykkn berehat dn jgn bergerak sgt .. maka .. jari jemari umi laju jer click2..

Apa lagi .. online shopping la hihi .. tapi kdng2 barang di shopping tk seindah rupa .. terutama sekali kalau melibatkn kain@baju .. huhu .. kena hati2 gak ..

Tapi byk2 brng yg umi shopping ni .. 1 benda yg umi berkenan .. 

*
*
Comel tak? Jenama moms's care


Haaa yg ni umi puas hati ..beli kt summerglizt.. kwn2 leh tya kt makcik google ..kalau nk terjah ke laman web tu (^_^)

Sehingga bertemu lagi ..kawan2 ..tata titi brummmm brummm


Korang Rasa?

Sabtu, 20 Disember 2014

HANA BELLA IN DA HOUSE

Mat petang semua!! Harap kawan2 semua chat selalu ..

Umi chat je .. hari ni Umi nk share kan dgn kawan2 tentang Hana Bella ..

Hari tu .. umi ternampak kt FB 1 gaun yg simple .. kemas n elegant .. apa lg ..mata umi pun blink2 jadinya ..ditampah pulak dgn hari Payday menjelang hihi ..

Nak tau apa yg umi rembat? Jom ikut umi zass

*
*
Aleesa Halfmoon lace ..lilac colour
dalam gambar jd biru pulak hihi

Emily dress (^_^)

Buat masa ni ..umi blm nk pakai lagi .. sebabnya umi pregnant .. kang tak lepas dr bahagian pingang hihi ..

Kain nya sejuk ..flow .. and selesa dipakai .. sesuai utk majlis .. hari raya(awalnyerr) n paling penting ..utk bf baby ..kan2?Service diorang pun super laju (^_^).

Nanti ..bila Umi dh start pakai ..Umi postkn kt cini ye..

Sehingga bertemu lg kawan2 ..Tata titi ..brum brum ..
Korang Rasa?

Jumaat, 19 Disember 2014

DIY TASBIH DONE

Mat pagi kawan2 semua ..Harap kawan2 semua CHAT senantiasa ... Umi CHAT aje hihi .. Haa seperti yang Umi janjikan .. Ni dia hasil TASBIH yang telah Umi buat..

*
*
Chak..ni diy gift utk tetamu umi nanti

Tadaa .. ni khas bt parent n in law umi

Buat dalam 4 tali 99 biji


Sebenarnya dah lama dah Umi ciapkan .. cuma Umi ni .. TERLUPA nak UPDATE kan .. Umi selalu UPDATE kerja2 DIY ni di Instagram&FB selain gambar2 yang berlaku dalam sehari harian .. Eh mcm pelik jer bunyi ayat .. nasib dah habis sekolah .. tak perlu EXAM utk tatabahasa hihihi.

Hrmm .. waktu Umi buat TASBIH ni .. Umi asyik KUSYUK sampai terlupa nak tunjukkan STEP cara buat ..

Tapi tak pe .. TEKNOLOGI kini kan MODEN dan MUDAH .. Meh Umi tunjukkan melalui pertolongan MAKCIK YOUTUBE yer ..

Jom ikut Umi zass

*
*


Seronok tau kalau buat TASBIH ni .. selain belajar mengira (Pangggggg!!!) .. menambahkan pahala .. alert dengan pengiraan biji manik dannnnnnnnnn ... kalau yang susah tido tu .. haa inilah jawapannya .. Gerenti cepat tido .. larikkk!!!

Mcm mana kawan2? Nak join tak buat TASBIH ni? mari menambahkan KESERONOKKAN dalam KEHIDUPAN dengan DIY .. Yeayyy!!! Take care semua ..
Korang Rasa?

Rabu, 3 Disember 2014

DIY TASBIH

Mat petang semua .. kawan2 semua apa khabar? harap semuanya CHAT dan perancangan berjalan lancar hendaknya ..

Hari ni Umi bercerita pasal DIY lagi .. kali ni Umi teringin nak DIY tasbih ..

Bila difikirkan .. Teringin pulak Umi nak buat sesuatu yang mendatangkan MANFAAT disamping menambahkan PAHALA .. Alhamdulilah ..

Dan .. Alhamdulilah .. segala kelengkapan untuk membuat TASBIH hampir 90% dalam tangan .. cuma tinggal nak buat lagi .. Barang belum LENGKAP.

Kepada kawan2 yang ingin buat DIY tasbih dan tiada masa taua tak tahu mana tempat nak pegi cari .. kawan2 bolehlah melawati laman web ini ..

*
*
MAZNA MANIK

BEADING.COM

Nanti kalau dah siap .. Umi akan tunjukkan hasilnya tau .. sehingga bertemu lagi kawan2 .. Tata ..Titi .. Brumm brum ..


Korang Rasa?

Khamis, 20 November 2014

JAHITAN BLANKET STITCH


Mat petang semua ..  kawan2 semua apa khabar? Hari ni Umi nak tunjukkan cara bagaimana nak buat jahitan blanket stitch ..

Dulukan ...waktu mula2 Umi nak berkecimpung dunia FELT .. Umi BLUR nak buat jahitan blanket stitch .. nasib baik ada MAKCIK GOOGLE ..

Jadi kepada NEW Beginner tu .. meh tengok jahitan nie .. senang aje tau .. Gerenti kawan2 dapat buat. PEJAM sebelah MATA pun boleh buat .. Kalau dua-dua mata .. Umi tak dapat komen .. memang Li hai hoooo hahaha ..

Jom ikut Umi layanzz ..

*
*



Haa mcm mana? senang tak? Umi ada plan nak buat GIFT untuk majlis baby Umi .. Insyaallah jika tak ada aral melintang .. Amin ..

Kalau jadi .. nanti Umi tunjukkan ye (^_^) .. dah pasang ANGAN-ANGAN dah ni hihi .. dulu time DELYSHA umi buat GIFT TEDDY+COKLAT .. Untuk yang bakal lahir .. ada IDEA lain ..

Gunakan sebaik-baiknya ANUGERAH KREATIF yang diberikan oleh ALLAH S.WT sebaik-baiknya hihi ..

Okeh ladies .. guys .. sehingga bertemu lagi .. Chak!!! Take care tau .. daaa...
Korang Rasa?

Ahad, 16 November 2014

MAKE A CUTE KITTY

Mat pagi semua!! Harap kawan2 semua CERIA selalu .. Amin2 ..

Tadikan ..waktu Umi sedang mencari IDEA2 baru untuk KRAFT .. Umi terjumpa satu cara nak buat KUCING yang super COMEL .. Bukan cara buat Kucing HIDUP tau .. nanti jadi FRANKENSTAIN pulaq .. scaryyy ....

Dah start dah nak melalut .. Tanpa membuang masa ..Jom ikut Umi zass

*
*
*


Best kan? Tapi nampak macam SUSAH jer ..kalau dah biasa mesti macam KACANG .. Ngap ngap ngap .. Kalau dapat buat mesti best giler kan? MATERIAL Umi tak tau nak cari .. FELT senang cikit nak cari kan? 

Tak pe2 ..kalau Umi ada INFO nanti Umi kasi tau yer ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. HAPPY SUNDAY everyone .. Tata ..
Korang Rasa?

Sabtu, 15 November 2014

UMI KEMBALI


Mat  pagi semua!! Alhamdulilah kita bersua lagi .. lamanya Umi tak UPDATE blog kan? Last sekali waktu bulan APRIL tadi kan?

Umi sejak dua menjak ni .. tersangatlah BZ .. mengalahkan PM ishk2 ... Tapi Umi dah bertekad untuk sentiasa aktif mulai sekarang .. banyak kawan2 Blog Umi dah tak AKTIF .. Sebab itulah Umi rasa macam sedih nak UPDATE .. Lebih2 lagi selepas Umi tukar alamat Blog Umi hihi ..

Perkembangan terbaru??

Guess what? Umi PREGNANT lagi hihi .. dah masuk 5 bulan dah ..Alhamdulilah ..semoga semuanya dipermudahkan ..

DELYSHA? Uiii sekarang makin CERDIK .. Kadang2 tak terlayan dengan kerenah dia ..Al-maklum laa .. Mamanya sekarang cepat letih .. Encik Abah pulak .. setiap minggu TRAVELING .. jadi semua benda kena buat sorang2 ..

DIY Umi pun tersangkut hahaha ...

Umi sekarang kat OPIS .. Yer OT .. Kerja di hari Sabtu Ahad .. tak pe, tahun depan Umi akan bertukar unit .. Yahooo .. No more OT bebeh (^_^) ..

Sebelum itu .. jum ikut Umi layan .. DIY Projek (^_^).. salah satu cara bagi GIFT buat tersayang. Cepat dan Mudah .. buat dengan Penuh KASIH SAYANG ..Yippiee.

*
*
*
*



Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Majulah SUKAN untuk negara .. la la la ..Take care ..


Korang Rasa?

Sabtu, 26 April 2014

MACORONI CHEESE BAKE

Mat pagi semua!! Lamanya kita tak bersua kan .. Harap kawan2 semua CHAT2 belaka ..Umi chat je ..cuma ada BZ cikit dengan kerja .. Blog Umi ni pun SUNYI dan SEPI hihi mcm tuannya juga .. 

Hari ni Umi OT setengah hari ..tak mcm dulu2 sampai jam 5 petang .. Jadi .. time petang2 lepas Umi OT ..Umi habiskan masa dengan mencuba RESIPI hihi ..

Jom ikut Umi zass ..



MACORONI CHEESE BAKE

BAHAN A

1 setengah paket Macoroni@pasta@Angel hair
300 gm daging cincang@Sosej
1 Ulas bawang putih (dipotong dadu)
1 Labu bawang besar (dipotong dadu)
1 Tin Tomato puri
1 Tin Cendawan butang dihiris 
1 Biji cili benggala (Dipotong dadu)
1 Kiub ayam
1 Batang carrot dan Celery
1 Sudu teh herba oregano
Garam dan gula secukup rasa
Cheedar Cheese diparut (Secukup rasa)

BAHAN B (Sos Putih)

Sedikit Butter.
Sedikit Tepung gandum dicairkan.
Minyak sayur@minyak zaitun
Sedikit susu segar

CARA MEMBUAT

Mula2 kawan2 didihkan air n letak Garam sehingga air tu rasanya mcm LAUT(Hihi). Pas dah memdidih ..masukkan macoroni@pasta. .. dah lembu .. Kawan2 tutupkan api dan toskan macoroni@pasta. Kalau tak tutupkan api .. ..Ado TERBAKOR rumah ..

Kemudian kawan2 buat sos putih. Sos ni kawan2 buat ikut kuantiti macoroni@pasta@angel hair yang kawan2 rebus tadi laa .. agak2 mcm tu. Panaskan kuali ..letak sedikit butter dan sedikit minyak .. tuangkan susu segar ..daah nampak mendidih ..kawan2 letak tepung gandum ye .. kacau sampai pekat gitu (^_^).

Seterusnya .. panaskan minyak .. masukkan bahan2 seperti bawang dan cili .. goreng bagi layu ye ..bukan garing ..lepas tu masukkan daging cicang .. dah nampak mcm garing .. masukkan pula sayuran .. last sekali masukkan tomato puri .. tuang air sikit kalau nampak kering ye. Dah mendidih ..tutupkan api.

Kawan2 sediakan bekas yang boleh dibakar .. kawan2 masukkan mocoroni@pasta@angel hair yang telah lembut .. lapiskan dengan bahan berlauk tadi .. last sekali lapiskan diatas dengan sos putih .. buat sampai habis.

Last sekali kawan2 parutkan cheedar cheese diatasnya. Nak lebih UMHHH .. Kawan2 letakkan cheese sebanyak mana yang kawan2 suke .. Bakar dlm oven bersuhu 190(Ikut oven anda) selama 30 atau sehingga keju cair. 

Selamat mencuba ..

P/S ..Mcm blog resipi la pulak hihi.


Korang Rasa?

Rabu, 2 April 2014

SOMTAM

Mat pagi semua!!! Lamanya umi tak kesini .. Awal bulan 3 ni tadi ..Umi ada BENGKEL .. Lepas balik je dari bengkel .. ada satu kejadian keracunan makanan berlaku kat sekolah  2 kali berturut-turut .. jadi ILMU yang Umi dapat time berbengkel tu ..Umi gunakan sebaik-baiknya ..

Jadi ..

Disebabkan itulah Umi jadi CIPMOOO jap .. Hai lapa pulak bila sebut CIPMORE ni laa ..

Bila bercerita tentang makanan nie .. Umi nak sharekan dengan kawan2 ..RESIPI yang baru Umi try baru2 ni hihi ..meh ikut Umi zasssssssssssss.




BAHAN-BAHANNYA

BAHAN A

1 Ulas bawang putih
Udang kering
Cili ..nak pakai Cili API pun boleh dong
Gula secukup rasa
Kacang goreng ditumbuk MANJA
Sedikit Sos Ikan
Buah limau secukup rasa

Haa bahan2 ni semuanya ditumbuk tau ..ke3cduali KACANG tu ..kawan2 tumbuk MANJA cikit supaya tak berapa hancus ye.

BAHAN B

2 biji Timun/ Betik
2 Biji Carot/ Mangga muda
2 Biji tomato 

Kesemua bahan2 diatas dicincang halus tau .. dan kalau nak UMMM lagi ..Tumbuk dengan manja ..bagi air die keluar cikit. Lepas semua selesai ..kawan2 gaulkan dengan bahan2 A tadi ye ..

Selamat mencuba ..chak!
Korang Rasa?

Khamis, 27 Februari 2014

NEW PRODUCT DAN LABEL KAD

Mat pagi semua!! Lamakan kita tak bersua .. chak! Alhamdulilah .. sekarang ni Umi da product baru tau.. ditambah lagi dengan LABEL kad yang SUPER CANTIK .. Makin BERSEMANGAT Umi nak buat KRAF hihi ..

Seperti yang Umi janjikan  .. Label kad Umi dah sampai .. Meh Ikut mama zass

*
*
LABEL KAD and LABEL HANGER HEADBAND
Comelkan? by Little Colour Shop
Thank u dear (^_^)


Brooch Sakura Mini
Rm6.00 per 2 pcs


Brooch Sophea Mini
Rm6.00 per 2 pcs


Brooch LadyBird Mini
Rm 3.50 per 1 pcs


CANTIK .. COMEL dan super kreatif kan LABEL KAD ni .. ditambah lagi hasil kraf Umi buat .. makin comel kan? Alahai Umi ni .. SS dah haha .. bile lagi nak Syok sendiri kan haha .. 


Kalau kawan2 nak ORDER Hasil tangan Umi bolehlah jenguk di FB .. Blog kedai Umi atau komen kat sini. Dan .. kalau kawan2 nak ikut jejak Umi ada TRADEMARK sendiri ..Bolehlah ke laman WEB ni .. LITTLE COLOUR SHOP ..


Kawan2 pasti akan menerima perkhidmatan yang memuaskan. Thank u JIYA ..MICAH .. U all memang SUPER KREATIF ..Umahhhh


Take care semua!! Terima kasih kerana sudi singgah di blog Umi  (^_^)

Korang Rasa?

Khamis, 20 Februari 2014

AKTIVITI HUJUNG MINGGU

Mat petang semua!! Kawan2 semua apa khabar? Umi harap kawan2 semua CHAT sejahtera selalu ..Umi kurang chat sikit ..asyik batuk je .. tambah lagi dengan selsema ..makin menjadi2 laa hihi ..


Baru2 ini Umi aktif buat KEYCHAIN .. Selain Keychain couple ..Umi buat keychain perseorangan jugak .. Meh ikut umi zass

*
*
Thank you Blogger Uchi
Sebab sudi mengorder lagi (^_^)
Alhamdulilah

Order dari KL

Tak lupa juga buat KEYCHAIN utk tersayang
Hihi


Tadaaa .. Umi sedang berjinak2 dengan DUNIA KRAF ni .. hopely dapat berjaya mcm yang kat luar sana .. Umi masih berusaha untuk buat yang terbaik ..Doakan Umi ye ..

Thank u semua ..sebab tak pernah JEMU jenguk kat cini dan SUDI mengorder PRODUCT Kraf dari Umi .. Chak!

p/s ..Yippiee ..Umi punya TRADEMARK dah ciap ..Tunggu tau kemunculannya ..chak! Kalau nak mengorder bolehlah pm di FB atau komen kat cini ..chak!
Korang Rasa?

Selasa, 11 Februari 2014

BUTTON LIKE FB

Mat petang semua!! Lamakan kita tak bersua ..Umi ni kejap ada kejap tak de kan .. Mcm CIPMORE .. Bila sebut pasal CIPMORE nie ..terasa lapa pulak hihi ..

Umi dah letak benda baru kat BLOG Umi .. Butang LIKE kat FB .. Silalah menjenguk di PAGE Umi ye .. kalau ada yang suka .. tekan LIKE sekali ..hihi .. CHAK!

Minggu lepas ni tadi Umi tak sempat nak siapkan Hasil tempahan .. yang dapat Umi buat ialah KEYCHAIN .. Meh ikut ZASS

*
*
TADAA

Keychain couple
leh letak nama (^_^)

Kura-kura versi bantal ..


Minggu ni Umi try siapkan tempahan .. mudahan cepat ciap ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 ..Tata ..Titi ..Brummm brummm
Korang Rasa?

Selasa, 4 Februari 2014

KEYCHAIN IN DA HOUSE

Mat petang semua!! Lamakan kita tak bersua ..Lama sungguh Umi tak UPDATE Blog ..kawan2 semua apa khabar?

Umi sekeluarga CHAT2 aja .. Umi nak bagi kawan2 semua tgok hasil kerja tangan Umi  yang terbaru ..meh ikut Umi zass

*
*
Tadaaaaa


KEYCHAIN OWL
Code: KO
Harga: 8.90 per 1 Unit
(Boleh letak nama)


KEYCHAIN BEAR
Code: KB
Harga: Rm6.00 Per 2 Unit

Postage Semenanjung/ Sabah: Rm 9.00
Postage Sarawak: Rm 6.00


Mcm mana? Kalau kawan2 nak order ..kawan2 bolehlah komen di blog umi atau singgah aje kat blog SHOP Umi ye ..Thank u semua .. sebab sudi singgah kat cini ..chak!

Take care ...
Korang Rasa?

Ahad, 26 Januari 2014

HAPPY SUNDAY

Mat petang semua... MISS ME? Hihi ada2 je Umi ni kan ..


Huhu ..termasuk hari ni ..dah 2 hari Umi OT .. Tapi tak pe ..dah TUGAS (^_^). Jadi 2 hari ni Umi PENCEN sekejap buat kerja2 CRAFT .. Tunggu lepas barang yang disupply datang .. baru  Umi kerja semula hihi ..


Lamakan Umi tak blog walking ..Entah ape laa yang berlaku dalam kehidupan kawan2 semua .. Tak pe ..jap g Umi gi jejalan ye ..

BISNESS DIY Umi setakat ni alhamdulilah ..Kura2 je yang menjadi KEGEMARAN .. Kadang2 Umi takut gak kalau tak KEMAS ..Jahit tangan kan ..kalau Umi pandai guna mesin jahit kan best .. Tak pe ..lama2 nanti Umi try UPGRADE  hihi ..

Apapun ..Umi sangat terharu sebab kawan2 semua walaupun Umi tak BW ..Kawan2 SUDI menjenguk kat sini .. Thank U Bro UCHI .. Cik Itah ..Lieya von Ye ..sayang korang ..chak!

Happy SUNDAY semua!!

p/s ..thank u bro uchi sebab sudi membeli kura2 Umi buat .. Bro memang terbaik ..chak! Maaf tau ..bungkus kotak tak kemas ..nak cepat gi POS LAJU haha ..


Korang Rasa?

Selasa, 21 Januari 2014

BLOG WALKING

Mat petang semua ..Harap kawan2 semua chat2 belaka ..Umi chat aje .. Umi ni sejak berbisness ni kan .. mcm tak de masa nak UPDATE BLOG ..Huhu .. Rindu nak BLOG WALKING mcm dulu huhu.


Rasanya lepas ni ..Umi nak slow down ambik order kura2 .. nak fokuskan cikit untuk buat KERONSANG pulak .. Main BISNESS Umi hihi ..


Lama kan Umi tak tunjuk hasil kerja terbaru Umi .. Meh Umi kasi tunjuk 

*
*
*



Tempahan yang buat minggu lepas hihi


Yang pastinya .. Blogger UCHI sangat setia dengan blog Umi ni .. Nak kena bagi ANUGERAH ni hihi ..chak! Apapun .. ada masa nanti Umi jejalan kat blog kawan2 ye ..chak!

Take care semua!!!
Korang Rasa?

Jumaat, 17 Januari 2014

TEMPAHAN YANG TELAH CIAP


Mat pagi semua!! Lamanya kan Umi tak UPDATE .. Sekarang ni Umi sangat BZ menyiapkan tempahan .. time siang hari pulak Umi bekerja (^_^) ..

Meh Umi tunjukkan Tempahan yang telah ciap Umi buat .. jom ikut Umi zass

*
*
*
Tempahan ke 3 ciap
Code: TSP

Brooch untuk dijadikan hadiah (^_^)

Lagi Brooch dijadikan hadiah (^_^)
Warna campur2


Mcm mana CUTE tak? kalau kawan nak buat tempahan .. bolehlah tinggalkan pesanan di kotak komen Umi ...

Mood Meeting (^_^)


Nak FOKUS dengan meeting jap ..Thank U semua. (^_^)
Korang Rasa?

Isnin, 13 Januari 2014

TEMPAHAN KE-2

Mat petang semua!! Alhamdulilah ..mcm mana hari minggu kawan2 semua? Umi macam biasa BER-DIY lah jawabnya hihi ..

Pada hari SABTU AHAD yang lepas .. Umi telah siapkan 1 Tempahan Kura-kura Tampung seribu ..Nak tahu mcm mana rupanya? Jom ikut Umi zass

*
*
Hai nama saya kura-kura PINK
Code: TSP
Material: Satin + Baldu + Fiber
mamadelysha@gmail.com


Mcm mana? Umi harap BLOGGER Uchi Kay berpuashati dengan hasil kerja tangan Umi huhu .. Takut juga ni Customer tak HAPPY huhu ..\

Apapun ..umi nak ucapkan Terima Kasih kerana Bro Uchi sudi mengorder .. chak!

p/s .. ni nombor rujukan barang penghantaran .. EF 11 272 456 5MY (^_^)
Korang Rasa?

Jumaat, 10 Januari 2014

ALHAMDULILAH

Mat petang semua!!! Harap kawan2 semua CHAT dan CERIA selalu .. chak!

Hari ni Umi nak tunjukkan hasil tangan Umi ..malam tadi baru ciap ..Pagi ni Umi serahkan kepada pemiliknya (^_^) ..Meh ikut Umi zass

*
*

Kura-kura Tampung seribu
Code: TSK Pink
Harga: Rm29.90
Material: Satin + Baldu +Fiber

Customer First Umi (^_^)


Yayyyyyyyyyyyy 
Craf time berhujung minggu


Haa gambar ni umi ambik dari BLOG umi yang satu lagi ..belum ada watermark lagi hihi .. Tak pe ..Umi kemaskinikan BLOG tu slow2 ye ..

Sekiranya kawan2 berminat ..bolehlah TERJAH ke SINI.

Malam ni nak ciapkan ORDER dari seorang BLOGGER .. Tunggu tau ..chak! Selamat berhujung minggu kawan2 ..chak! ..
Korang Rasa?

Khamis, 9 Januari 2014

ALHAMDULILAH


Mat pagi semua!! Chak! harap kawan2 semua CHAT sejahtera selalu .. Alhamdulilah .. Semalam Umi baru sahaja LAUCH kan Blog Baru Umi ..


Umi nak mengucapkan ribuan terima aksih kepada Blogger Uchi-kay@Abang Fendi dan Blogger sis Nureen kerana sudi singgah di Blog baru Umi dan memberitahu LINK yang Umi berikan tak dapat masuk hihi .. 


Alhamdulilah .. sekurang-kurangnya Umi dapat memperbetulkan kesilapan yang Umi .. Terima kasih banyak2 tau .. Huhu kalau tak ..mesti susah kawan2 nak TERJAH kat sana huhu. 


Kalau nak TERJAH boleh tekan kat SINI


Setakat ni .. Umi dah dapat beberapa Order dari kawan2 yang dikenali termasuk Uchi-kay .. piwetttttttttt .. chak! Orang yang tak dikenali .. kawan2 serta ahli keluarga ..Alhamdulilah .. ni yang buat Umi SEMANGAT lebih ni hihi ..


Alhamdulilah .. alhamdulilah (^_^) ... Moga Semangat Umi terus MEMBARA .. hihi ..ayat tu ..


Umi nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada yang sudi membuat tempahan serta pertanyaan .. dan .. tak lupa juga kawan2 yang SUdi singgah di Blog Umi ni .. Terima kasih banyak2!! (^_^)




Take care semua!!!
Korang Rasa?

Rabu, 8 Januari 2014

MAMA DELYSHA BLOG

Mat petang semua!! Alhamdulilah .. hari ni kita dapat bersua lagi ..chak! Lama kan Umi menyembunyikan diri .. Umi sekarang BZ dengan kerja2 DIY .. Alhamdulilah ..semuanya berjalan dengan lancar .. Moga begitulah hendaknya ..Amin


Umi nak bagitahu kat kawan2 semua ..yang Umi baru saje buat BLOG untuk laman Web BISNESS Umi .. Jika ada KELAPANGAN ..Bolehlah kawan2 semua BERKUNJUNG ye ..Cuci2 mata ..mata tahu ada yang berkenan dihati hihi ..


Meh ikut Umi zass

*
*

Brooch Rose Satin
Code: BRS / Rm1.50 per 1 Unit
Wholesale: Rm 1.00 per 10 Unit


Brooch Felt Daissy/ Star
Code: BFD/BFS/ Rm.3.00 per 1 Unit
Wholesale : Rm 2.50 per 3 Unit


Brooch Ziczac Ribbon
Code : BZZ/ Rm 2.00 per 1 Unit
Wholesale:  Rm 1.50 per 10 Unit

Tampung seribu versi KURA-KURA
English Cotton/Fiber
Rm 29.90 per 1 Unit
(Pre Order)


Haa mcm mana? Untuk pertanyaan lanjut serta tempahan ..kawan2 bolehlah terjah kat SINI .. Happy Shopping!! (^_^).


Pssstttttttt .. harga yang Umi tawarkan adalah sangat2 berpatutan (^_^).
Korang Rasa?

Jumaat, 3 Januari 2014

BISNESS DIY (^_^)

Mat pagi semua!! Alhamdulilah .. mcm mana dengan AZAM BARU tahun nie? Dah bersedia untuk ditempuhi .. Aippp ayat .. maafkan saya (Detektif Conan) .. Tatabahasa Umi ni kurang cikit ..sebab dulu .. time cikgu MENGAJAR ..Umi dok mengelumun jer ..

Biasa la kan budak2 .. Imagine nak jadi ARTIS laa .. nak jadi SUPERWOMEN la .. mcm COMEL jer .. Mcm Cantik jer @#$%^! .. start dah merapu kan huhu.

Berbalik kepada BISNESS Umi .. Alhamdulilah .. MATERIAL dah sampai .. diselangi dengan DUIT BONUS .. Tink.. Tink .. (Shinning Mata I hihi) .. digunakan dengan sebaiknya sebagai MODAL untuk meneruskan PROJEK .. 


Nanti .. bile dah sampai barang .. baru Umi tunjukkan apa yang Umi beli yer ..Umi dah dapat laman sesawang yang menjual MESIN BIG SHOT dengan harga yang BERBALOI .. Selalunya kita dipasaran rm600 kan? Umi dapat dengan harga RM549 .. Tapi disebabkan dengan kos penghantaran ..jawapannya kurang singgit jadi rm600 laa ..


Tapi sape yang tinggal kat semenanjung ada UNTUNG .. Kos penghantaran lebih murah gitu .. CHAK! Umi berkongsi INFO sebab Umi tahu ramai kat luar sana sedang mencari harga MESIN BIG SHOT harga yang berpatutan ..


Salah satu kraf Umi buat
Kurang kemas hihi ..

Gambar sampingan hihi ..

Nanti kite cite lagi yerr .. nak g mamam jap .. dah menyanyi lagu SITI dah PEROTT Umi ni .. Take care semua!!!


Korang Rasa?