Jumaat, 7 Oktober 2011

BERLIAN OH BERLIAN

Mat pagi semua http://www.emocutez.com .. Harap korang semua .. CERAH dan CERIA selalu hihihi. LAUK hari nie bukan MALAY FOOD atau CHINESE FOOD ar. Lauk hari nie lain cikit. Hari2 citer bende yang same mesti korang BORINGKAN? Aku tau korang ANGGUK tu. Haaa dan hari ni aku nak citer pasal BENDE BERKILAU ... yer BERLIAN .. bukan KAYU BELIAN atau KACA ye hek hek ..


Mesti ramai yang sukekan BERLIAN nie. Tak kirahttp://www.emocutez.com PEREMPUAN mahupun LELAKI .. Betul tak? Korang GELENG KEPALA .. aku KENTUT kang. Hihi jgn mara ar .. Bapak-bapak, Ibu-ibu sekalian. Gurau  tanda SAYANG  hihi ... 


Tapi ade ramai jugak memilihhttp://www.emocutez.com EMAS dari BERLIAN. Sebab EMAS ada harga. Bukan BERLIAN tak de harga .. cuma ianya tak dapat DIJUAL BALIK .. ianya dapat di TRADE IN sahaja. Sebab itu BERLIAN ini digelar SENTIMENTAL VALUE. Sesuai untuk dijadikan Cincin Tunang .. Kahwin atau Hadiah Istimewa .. Berkekalan hingga akhir hayat .. kecuali HILANG la .. Toink Toink.


Dan aku memang pengemar BERLIAN. Setakat ni ade http://www.emocutez.com 3 koleksi .. dan yang terbaru ialah ini .. Sempena ... tak leh bagi tau .. CHAK!





Ade yang cakap .. RUMIT nak jage BERLIAN. Lebih2 untuk kekal BERKILAU. Tak susah sebenarnya .. mungkin ade yang dah tau .. Bagi yang tak tau .. Meh aku kongsikan bersama .. Jom ikut aku ZASSS.

  1. Pegang gelung Cincin bukan pada BELIAN Cincin. Hal ini kerana, takut kesan minyak pada jari jemari korang mengurangkan KILAUAN pada BELIAN.
  2. Simpan dalam Kotak yang berasingan .. Kedap Udara  jika korang tak GUNA. Hal ini untuk mengelakkan BERLIAN tercalar akibat GESERAN dengan barang KEMAS yang lain.
  3. Cara paling selamat untuk membersihkan cincin BERLIAN tanpa menggunakan KHIDMAT KEDAI ialah dengan RENDAM dalam AIR SUAM BERSABUN selama 30 minit, kesat dengan BERUS GIGI LEMBUT. Bilas dengan cermat dan LAP dengan menggunakan KAIN LAP Cermin Mata.
  4. Sebelum guna BERLIAN .. Pastikan korang, guna dulu LOSYEN atau PERFUME sebelum guna BERLIAN.
  5. Dan yang terakhir .. jgn bawak MANDI.. BERENANG atau buat KERJA BERAT ye. Takut tertanggal BERLIAN tu hihi.

Haa apamacam? Generasi ke Generasi boleh pakai ..http://www.emocutez.com Tak  rumit untuk menjaga CINCIN BERLIAN ni. Janji hati mahu PAKAI .. semua boleh buat. Macam aku .. Keluar umah je PAKAI hihihi .. kan senang GITU .. Chak!


Sehingga bertemu lagi kawan2http://www.emocutez.com .. Tata ..Titi Brumm Brumm ..
Korang Rasa?

36 comments:

Redbloodsnow berkata... Reply To This Comment

mun berlian dgn white gold or platinium, mek SIK SUKA. tp mun berlian dgn EMAS...ya bok AILIKEE! hoho.

mami jarum in the making bah. HAHAHA

Pn. Sheila berkata... Reply To This Comment

woww... cantiknya mengelip....:-)

khairul berkata... Reply To This Comment

x mampu lagi nk beli berlian kt Umi hehe

Kazman & Sue berkata... Reply To This Comment

tergelak baca petua jaga berlian tu kejapp... macam2x la umi ni punya koleksi....

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Zie: Hahahahahaha nakal ktk tok zie .. mau jadi mamie jarum a.. c lamak ya gik zie .. bertambah cicin di jari manis mu .. chak!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Pn: Sheila: Terima kasih sis ..memang mengerlip hahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang khairul: Amboi bang khairul ..nakal a ..nak kene kentot ni ..tak pe bang, tak dapt cicin berlian ..cincin zircon pun leh gak ..dush dush dush .. chak!

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

emm uchi ade satu cincin berlian ni sis umi beli kat singapore!

tapi itulah size besar gedabak!adoi!

okeh sis umi..brummm ..brummm....hihihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang kazman & sis sue: Hahahahaha ader2 je la abg and sis ni .. belum umi bagi tips cara nak kentut gaya bebas hahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hahaha .. jauhnya uchi ni beli cincin .. haaaaaaaaaaaaa simpan cincin nak melamar ye? hahaha jeng 2 jeng ..diselubungi oleh misteri hihihihihi :)

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

ummiiieeee...busuk blog aku. hahahahha...

berlian memang cantik tapi aku ni tak berapa suke barang kemas ni. tah la. xtau. tak minat. ada pun tp pakai bile pegi tmpt yg perlu pakai. kenduri kawin ke, dinner ke.

ko ada 3 koleksi berlian..wah.orang kaya ni. banje la kepsi family bucket.

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

sis umi, hanie tu suke mende yg pink2 je...sbb tu xsuke berlian....hihi

okeh mo masjid dulu..

brumm...brumm.......hihihi

Cik Rose Cute berkata... Reply To This Comment

Wah....cantiknya...kita tak pernah ada belian hihihi...emas adalah...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Hahahahaha hanie ni kalau tak mengusik tak sah ..sam la mcm si jue tu ..kembar siam korang due ni

Hahaha tak de la kaya hanie cyg oiii .. tu pun org bagi .. kalau nak bli dymond beli time bulan 4 kat habib sebab ade jualan murah time tu hua hua hua hihi

Jue berkata... Reply To This Comment

aku err sik suka belian hahaha
amboi kemain gik ko kentut di blog ku ah! pttla ku sik sembuh2 hahaha

eh kck pa ko sia..mok muka gebu indah ><~

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hihihi baru umi tau hanie suke warna pink uchi ..patut la hanie suke etude ..bile la die nak postkan citer tu ye ..umi tertunggu2 ni


Hati2 tau balik dr masjid ye uchi :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Jue: Patut la nak reply komen cdpt2 ..rupenya ada org gah skodeng ..

Hahaha jue ..dah lamak dah kmk sembur gas beracun kat cia cuma ..ktk duak hanie jak c perasan hahahahaha

Hahaha ne ndak ktk c suka berlian ..ktk kan suka kat ehemmmm bang stalker huah huah huah ..gurau jak ..gurau tanda sayang hahahaha :)

Berbanding kmk gan ktk ..ktk gebu gik ..licin jak ..tok mesti da rahsia kecantikkan tok ..aduyai bila la hanie nak cita pasal skin care ya .. etude ..mcm best jak jenama ya la jue :)

Jue berkata... Reply To This Comment

hahahaha neyda gebu! pix jak ya!! haha
aku jarang makei make up..Hanie selalu hihi
nya pro gik

aok mek duak makei Etude..nang puas hati sbb ku kan mls mok make up
muka ku ngan make up sik bole kwn ><~

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

aku tgh makan mee kari. dah abes....

hanabunga berkata... Reply To This Comment

sekarang memang orang pakai berlian kan?eh hana tak pasti sangat.sbb hana tak minat cam umi alat2 aksesori wanita ni.hehehehe. cantikla cincin umi :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Jue:Hahahahaha cpa jue ..walaupun pic ..mun muka cantik c dapat tipu juak hihi .. masih ada gik paras ya.


Wahhhh patut la kacak kulit ktk duak ..pake jenama etude ..ya kulit orang korea kacak ..ishk2 mau try la hihi ..chak!

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

sis umi di kuching cuace ujan kan?

mengikut ramalan..hujan di semua tmpt di malaysia ni..amboi macam satu malaysia plak...

lebat giler ujan kat gua cinta ni...

tweet tu okehlah umi..klu boring2 bole tapau komen pjg2 dlm tweeter tue...

tapi sis umi xder kan...xper2 uchi tapau komen pjg2 dlm blog umi je..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Hahahahahahaha nak cikit mee kari .. mcm sedap je tu :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hana: Terima kasih hana sebab puji ..sebenarnya berlian ni tak mahal sebenarnya ..cume beli time die jualan murah ..berlian dan white gold ade jugak dlm 3rtus ..tapi kecik la berlian tu ..tak pe janji ade :)


Sekarang nie umi tgok ramai yang pakai berlain .. ade jugak yang tidak ..hrmm ikut selera empunya badan chak!

mana tau nanti ade yang melamar hana pakai berlian ..romantik gitu :). amin

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hahaha nakal a uchi ni ..tak pe, bio umi aktif dlm bloging je ye hihi .. panjng sangat tak larat den.


Hujan? hrmm mungkin kat tempat umi ni petang nanti kot ujan. Beberapa hari ni asyik hujan je ..


Kat mane la agaknya lokasi gua cinta tu ye? hihihihi

Dalila Diela berkata... Reply To This Comment

wah BERLIAN..mewah n cantik...
i like..tp belum ada lg..hehe

abah khalisha berkata... Reply To This Comment

Jangan tayang sangat bahaya tau

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

umiiieeee...dari tadi aku xle masuk kat blog ko ni. baru dpt. aku tadi ngah buat ape ye.ah lupakan.

dah balek eh.daa..aku tgh draft entry EH tu.

emiey mieysagie berkata... Reply To This Comment

rasa nak pakai berlian jugax lah pasnie

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Dahlia: Tak pe dahlia ..nanti ade tu rezeki nak pakai :)


Abah khalisha: Hahaha abah, rasanya tak der yang perasan umi paki berlian hihi :). Chak!


Emiey: Hihi perempuan mahupun lelaki boleh pakai berlian ..lambang sentimental value :). Krn dirimu begitu berharga :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Haniey: Hihi tak tau la haniey ..kadang2 nampak berat je blog ni. Tapi semua bende yg tak perlu dah dibuang .. timbang berat blog baru 90 lebih kg hahahaha .. keliru i :)

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

umi slmt mlm........brumm.....brumm........

hihihi

*esok updated blog tak?

Jue berkata... Reply To This Comment

Weh pa kah yg di mkn miak tok. Asal lalu blog jak alu lepaskan gas bracun hahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hihi mesti update punya uchi ..selagi boadband di bayar hahahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Jue: Kmk pengemar makn telur jue. Telur mata lembu ..kambing ..mata manusia jak cda jue. Telur dadar ..telur dada ..aik? salah tulis hahahahahaha


bagi ktk berisi cikit bah jue ..sak ktk sihat cium gas beracun haha

eva berkata... Reply To This Comment

nice infoo.. tp nak.. xda value juak k emas puteh.. xpa, cgek meli emas puteh cgek gik emas kunin.. x susah hahaha