Rabu, 18 Mac 2015

SELAMAT BERSALIN

Mat malam semua .. lamakan kita tak bersua.

Umi nak bagi tahu yang umi telah selamat melahirkan bayi perempuan yang diberi nama Nur Arina Rasyiqha  .. berat 2.79kg .. jam 2:18 petang pada 14 mac 2015 yang lalu ..

Alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar .. tapi cara bersalin .. umi tak dapat secara normal .. walaupun umi dah try normal  .. tapi secara ceaser juga jawapannya.

Tak pa .. yang pemting semuanya selamat .. amin2 ..

Gambar baby umi tak publish dulu .. tunggu habis pantang nanti .. sekarang ni .. umi masih kat hosp .. sebab baby kuning .. sedihnyaaaaa

Moga segalanya berjalan dengan lancar .. dah cepat keluar hosp .. amin2 ..
Korang Rasa?

Jumaat, 6 Mac 2015

OFFICIAL PHOTOGRAPHER DONE

Mat pagi semua .. lama kan umi tak update blog hihi ..

Hari ni umi nak bercerita pasal OP.. banyak2 OP yang umi guna sepanjang majlis umi .. umi rasakan ialah perkhidmatan terbaik ialah abgsyuk.

Sebabnya .. abgsyuk nie menepati masa .. gambar cantik diambil serta album cepat ciap ..

Jum ikut umi zass
*
                      
Gambar newborn 
yg diambil baru2 ni hihi

Dulu waktu majlis perkahwinan umi dan majlis akiqah umi .. umi tak dapat guna perkhidmatannya ..sebab .. abgsyuk ni die transfer ke langkawi .. sekarang dah transfer balik ke negeri asal ..sarawak.

Moga segalanya .. berjalan dengan lancar .. kepada sesiapa yg berminat bolehlah ke laman web ni www.abgsyuk.com .. ataupun taip je kat pakcik google.. gerenti jumpa.

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. tata ..titi .. brunm brumm ..
Korang Rasa?

Isnin, 2 Mac 2015

BAIK vs BURUK ONLINE SHOPPING

Mat petang semuaaa .. hari ni umi nak cerita pasal .. gelang pandora yg umi hati tu ..

Akhirnya .. dpt jugak umi mengayakan gelang ni .. sebenarnya umi oder tengah bln januari ..tapi .. penjual tu tak menghantar2 barang umi ..

*
*
Dapat jugak akhirnya
En.Abah tolong ambik kat opis


Jadi umi assume penjual ni .. tipu umi ...3 kali msg .. baru die reply ..ingatkn tak nk tya lagi .. last2 .. penjual ni hantar juga .. lepas umi unfriend dia ..

Alhamdulilah barang sampai .. inilah risiko ..membeli barang online. Firstime umi terkena mcm ni .. umi tak nak lgi beli dgn org tu .. or mention nama dia .. tak nk mengaipkn .

Sebagai pengajaran .. kita kena hati2 ..dn selidik dulu kalau nk beli brng .. kalau ada feedback customers ..kira ok laa tu ..

Pandora dari nenadora52 jugak terbaik service ..

Nanti nak tambah charm lagi .. nk lengkapkn  gelang umi hihi ..

Sehingga bertemu lg kawan2 .. tata semua ...
Korang Rasa?

Ahad, 1 Mac 2015

CANDY OH CANDY

Mat pagi semua .. umi harap kawan2 semua chat dan ceria selalu ..

Hari ni hari Ahad .. mesti ada segelintir kawan2 jalan2 beriadah sambil membawa keluarga mahupun kawan2 .. 

Umi pulak duduk kat umah je .. dah nak sarat kan .. esok .. hari Isnin .. genaplah 38 weeks ..

Nak dibuatkan cerita .. tempat umi ni tak banyak choice nak beli candy2 yang cumil2 ..

Kalau nk beli coklat pun .. g airport atau di famous Amos .. hari jumaat yang lepas ..umi ada beli candy ..meh tgok bende apa yg umi rembat jum ..
*
*
Tadaa


Haraf candy booth yang umi buat nanti nampak comel dan mengembirakan hati tetamu ...amin2 ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. take care semua ..
Korang Rasa?