Sabtu, 28 Februari 2015

JUBAH ONLINE

Mat pagi semuaaa .. hari ni umi nak review pasal baju online yg umi beli di www.nile.com.my

Sebenarnya dah lama jubah yang umi beli kat www.nile.com.my da sampai ..cuma kat umah umi ni sloww melowww sangat internet ..jadi agak lambat nak update ...

Jum ikut umi zass
*
*
Ni bahagian hujung lengan
Comel tak?

Gambaran jubah


Kainnya ok ..tak nipis ..tk panas ..yg penting .. sedap dipakai .. fesyen yg simple dn boleh menggunakan tudung warna warni ..mcm ala2 citer mat tudung.

Bak kata kawan blogger umi ziemadini@princessredbloodsnow.. colour blocking.. ye ke ejaan mcm ni haha .. sukati je umi kan ..

Hopely umi dpt guna lps hbs pantang .. huhu .. berat bdn dh 60kg ..dr 45kg .. dasyat kn haha ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Tata titi .. vrumm vrummm
Korang Rasa?

Jumaat, 27 Februari 2015

PUDING PELANGI

Mat pagi semua .. harap kawan2 semua Chat selalu dan ceria ..amin2 ..

Hari ni umi share kan dengan kawan2 .. satu resipi yang best dan sedap kalau dimakan petang2 ..

Jum ikut umi zass

*
*
Tadaaa

Mcm ni laa rupanya


BAHAN-BAHANNYA
10gm agar2
1/2 tin susu cair
1 sudu tepung custard
180gm gula
650ml air
1 biji telur
60gm mentega
2 jenis warna diminati
Asen vanila

CARA-CARANYA
Mula2 .. kawan2 masakkan dulu agar2 sampai mendidih .. tambah gula dan tapiskan ..

lepas tu pukul telur .. susu dan tepung custard .. tapiskan dan satukan dgn agar2 .. dan didihkan ..

lepas mendidih ..kawan2 letakkan mentega dan asen vanila .. bahagikan kpd tiga warna ..

kawan2 guna loyang ikut kesukaan ..tapi dibahagian hujung ditinggikan ..biar nampak sedikit senget ..

letak 1 senduk dibahagian yg rendah ..ulang selang seli ikut warna ..dan last sekali .. aturkan balik kedudukan loyang ye ..

Haa mcm mana best tak .. selamat mencuba (^_^).Nak berciap pula .. nk gi jalan2 hihi .. tata semuaaa...
Korang Rasa?

Rabu, 25 Februari 2015

ITEM AND PROPS

Mat pagi semua .. hari ni hari kedua umi update blog lepas umi balik bercuti.

Hari ni umi g kat mch .. sementara menunggu kita update blog dulu a hihi ..

Ingat tak kawan2 dengan yassin dan props yg umi oder tu .. dh lama sampai da ..cuma tak di post jer .. 

Jom ikut umi zass ...
*
*
Yassin yg ciap diterima

 
Props yang dihantar (^_^)


Projek diy umi setakat nie.. nak kata dah 90% .. belum lagi .. mana tak nyer ..asyik kena kacau oleh nie budak comel. 

Haa nanti kalau diy umi da ciap .. umi bagi tunjuk lagi yer .. sehingga bertemu lagi kawan2 .. tata ..titi ....brummm brummm
Korang Rasa?

Isnin, 23 Februari 2015

BLOGGER GATHERING

Mat pagi semua .. lamanya umi tak update  blog kan  hihi ..

Umi dah balik kampung untuk bercuti da hihi .. untuk 3 bulan .. lama kan .. pejam celik pejam celik pasti tak terasa ..

Sebelum umi balik bercuti .. sempat lagi umi bertemu dgn kawan blogger umi ..

Siapa yg tak kenal blogger cantik and masih hot Zie Madini@Princessredbloodsnow. Click2 kat google pasti jumpa blogger ni ..

Sempat jugak becerita tentang barang2 online .. jum ikut umi zass
*
*
Zie tengah oder makanan

Nak berselfie 
tapi model belum ready

Zie introduce jubah muslimah
Di www.nile.com.my
Best2


Seronok bila bertemu .. dulu single sekarang dah berkeluarga .. moga persahabatan ini berkekalan hingga ke jannah .. amin2
Korang Rasa?

Rabu, 4 Februari 2015

PENGUBAT STRESS PART 2

Mat petang semua .. haa .. harap kawan2 semua chat selalu .. umi chat je .. cuma ada penat sikit .. almaklum .. dah nak masuk 9 bulan hihi ..

Hari ni ada free cikit .. buat rancangan untuk aktiviti seterusnya ..sebelum tu .. rileks jap tak mau stress2 .. ishk2

Haa kawan2 masih ingat tak dengan charm yang umi beli dengan nenadora52?

Petang tadi sampai dgn selamat .. so far .. umi sangat suke service nenadora52 ..sebabnya ..kalau kita tya soalan .. dia akan jwb dengan ASAP .. tak tertunggu2 .. buat happy klien ..especially mak buyong yg kuat stressss mcm umi nie akan Happy memanjang ..

*
*
Tadaa.. comel tak

Pacel yang diterima ..

Thanks nenadora52



Haa dah cerita cikit ..kawan2 boleh lah .. gi terjah kawan pandora kite yg nie ye .. rugi tak beli ..

Sehingga bertemu lagi .. tata .. nk sambung krj jap .. huhu
Korang Rasa?

Selasa, 3 Februari 2015

PENGUBAT STRESS??

Mat malam semua ..

Terasa lama pula .. tak update blog kan .. umi sibuk dgn kerja .. sampai tak ada selera makan pun huhu ..

1 pesan En.Abah .. hal krj jgn bawa ke rumah .. nanti susah hati vs stress

Setiap orang mst ada cara tersendiri untuk membuang stress .. selain mendirikan solat .. beristighfar ..

Umi pulak .. selain menbuat perkara yg diwajibkan .. cara membuang stress ialah shopping $$$$ .. 

Tapi cara tu .. cara yang tak sihat kan kawan2 .. kalau kwn2 ..mcm mana? Ci citer .. ci citer ..

Sehingga bertemu lagi .. Tata .. Titi .. Brumm brumm ..

Kalau ada org hadiahkan
Kan best huhi



Korang Rasa?