Selasa, 30 Disember 2014

DIY WISHING TREE

Mat petang kawan2 .. macam mana hari ni? Mesti ada segelintir kawan2 yg sedang bercuti .. ada yg menyambut krismas and ada juga yg tengah bekerja .. mcm umi ..chak!

Hari ni umi ada 1 lagi idea untuk buat DIY iaitu  wishing tree. Jom ikut umi zass
*
*
Gambar celik dari makcik google


Haa .. ni pulak dari youtube


Best kan? Selain mencantikkn event kita .. kita juga dapat kenangan doa dari para tetamu yg hadir .. fungsinya sama jer mcm guestbook kan?

Nanti ..kalau umi dah ciap Diy .. umi akan post kn kt cini ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Tata ..Titi .. Brumm brumm .. 
Korang Rasa?

Sabtu, 27 Disember 2014

SCAN 4D BABY

Mat pagi semuaaa .. harap kawan2 semua Chat n segala perancangan berjalan dengan lancar .. amin.

Umi sekarang tengah menunggu masa nak scan baby .. sambil2 tu ..apa gi .. on blog ler. Hihi ..

Kalau kat Kuching .. yang umi tau scan 4d ni selain di KLINIK SYAFA satok and di KPJ.

*
*
Alhamdulilah 
Moga segalanya berjalan dgn lancar
Amin40x




Perancangan hari ni selain scan baby .. nak jalan2 cari keperluan baby and gi HABIB JEWEL la la ..kerja umi ni kan .. asyik nk shopping je kan hihi ..sementara jualan hujung tahun ..jgn tak rembat hihi.

Pada hari rabu yg lepas .. dah lama tak pekena dengan Etude house ..hasilnya memang terbaik .. bagi umi kulit umi lebih bagus mengunakan produk Etude HOUSE .. berbanding jenama di pasaran lain...

*
*
Bb cream .. Face glam n bedak hihi

Kain untuk Coming Aqiqah (^_^)
Puprle tema ..



Inilah aktiviti umi sepanjang public holiday hari tu .. kawan2 mcm mana pula .. mesti ada cerita juga ka? Gambar yang lain tak tersnap .. sebab dh penat daa ..

Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Take care semua ...
Korang Rasa?

Rabu, 24 Disember 2014

LAZENDA NECKLACE

Mat petang kawan2 .. rasanya mcm lama je umi tak update blog hihi ..

Hari ni umi nak citer pasal LAZENDA.. waktu tu ..umi tengah search suprise gift untuk delysha coming birthday .. ingat nk belikn SLIDE N SWING  .. tapi rasanya tak lama delysha nk main .. delysha ni cpt jemu dgn mainan ..

Jadi .. akhirnya umi belikan delysha ni ..

*
*
Lazenda (^_^)

Design yg dibuat
Double Decker finishing



So far ..service diorang laju jer reply email umi .. hopely barang yg sampai ditangan secantik yg di lihat di online ..

Nanti ..kalau barang dh sampai .. umi sharekn kualitinya yer ..rasanya ok tu .. ramai buyer umi tgok hihi ..

Blog umi ni dh jd mcm blog citer barang beli online je hihi

Sehingga bertemu lagi kawan2 ..tata titi .. brumm brumm ..
Korang Rasa?

Isnin, 22 Disember 2014

SHOPPING ONLINE LAGI

Mat petang kawan2 .. tgah bt apa tu? Hihi ape punye soalan laa umi ni kan .. mst laa tgok blog kn .. takkn korek hidung hihi .. chak..

Jgn mara a .. nti cpt tua ..

Hari ni umi nk citer pasal shopping on line .. disebabkn umi disuruh doc bykkn berehat dn jgn bergerak sgt .. maka .. jari jemari umi laju jer click2..

Apa lagi .. online shopping la hihi .. tapi kdng2 barang di shopping tk seindah rupa .. terutama sekali kalau melibatkn kain@baju .. huhu .. kena hati2 gak ..

Tapi byk2 brng yg umi shopping ni .. 1 benda yg umi berkenan .. 

*
*
Comel tak? Jenama moms's care


Haaa yg ni umi puas hati ..beli kt summerglizt.. kwn2 leh tya kt makcik google ..kalau nk terjah ke laman web tu (^_^)

Sehingga bertemu lagi ..kawan2 ..tata titi brummmm brummm


Korang Rasa?

Sabtu, 20 Disember 2014

HANA BELLA IN DA HOUSE

Mat petang semua!! Harap kawan2 semua chat selalu ..

Umi chat je .. hari ni Umi nk share kan dgn kawan2 tentang Hana Bella ..

Hari tu .. umi ternampak kt FB 1 gaun yg simple .. kemas n elegant .. apa lg ..mata umi pun blink2 jadinya ..ditampah pulak dgn hari Payday menjelang hihi ..

Nak tau apa yg umi rembat? Jom ikut umi zass

*
*
Aleesa Halfmoon lace ..lilac colour
dalam gambar jd biru pulak hihi

Emily dress (^_^)

Buat masa ni ..umi blm nk pakai lagi .. sebabnya umi pregnant .. kang tak lepas dr bahagian pingang hihi ..

Kain nya sejuk ..flow .. and selesa dipakai .. sesuai utk majlis .. hari raya(awalnyerr) n paling penting ..utk bf baby ..kan2?Service diorang pun super laju (^_^).

Nanti ..bila Umi dh start pakai ..Umi postkn kt cini ye..

Sehingga bertemu lg kawan2 ..Tata titi ..brum brum ..
Korang Rasa?

Jumaat, 19 Disember 2014

DIY TASBIH DONE

Mat pagi kawan2 semua ..Harap kawan2 semua CHAT senantiasa ... Umi CHAT aje hihi .. Haa seperti yang Umi janjikan .. Ni dia hasil TASBIH yang telah Umi buat..

*
*
Chak..ni diy gift utk tetamu umi nanti

Tadaa .. ni khas bt parent n in law umi

Buat dalam 4 tali 99 biji


Sebenarnya dah lama dah Umi ciapkan .. cuma Umi ni .. TERLUPA nak UPDATE kan .. Umi selalu UPDATE kerja2 DIY ni di Instagram&FB selain gambar2 yang berlaku dalam sehari harian .. Eh mcm pelik jer bunyi ayat .. nasib dah habis sekolah .. tak perlu EXAM utk tatabahasa hihihi.

Hrmm .. waktu Umi buat TASBIH ni .. Umi asyik KUSYUK sampai terlupa nak tunjukkan STEP cara buat ..

Tapi tak pe .. TEKNOLOGI kini kan MODEN dan MUDAH .. Meh Umi tunjukkan melalui pertolongan MAKCIK YOUTUBE yer ..

Jom ikut Umi zass

*
*


Seronok tau kalau buat TASBIH ni .. selain belajar mengira (Pangggggg!!!) .. menambahkan pahala .. alert dengan pengiraan biji manik dannnnnnnnnn ... kalau yang susah tido tu .. haa inilah jawapannya .. Gerenti cepat tido .. larikkk!!!

Mcm mana kawan2? Nak join tak buat TASBIH ni? mari menambahkan KESERONOKKAN dalam KEHIDUPAN dengan DIY .. Yeayyy!!! Take care semua ..
Korang Rasa?

Rabu, 3 Disember 2014

DIY TASBIH

Mat petang semua .. kawan2 semua apa khabar? harap semuanya CHAT dan perancangan berjalan lancar hendaknya ..

Hari ni Umi bercerita pasal DIY lagi .. kali ni Umi teringin nak DIY tasbih ..

Bila difikirkan .. Teringin pulak Umi nak buat sesuatu yang mendatangkan MANFAAT disamping menambahkan PAHALA .. Alhamdulilah ..

Dan .. Alhamdulilah .. segala kelengkapan untuk membuat TASBIH hampir 90% dalam tangan .. cuma tinggal nak buat lagi .. Barang belum LENGKAP.

Kepada kawan2 yang ingin buat DIY tasbih dan tiada masa taua tak tahu mana tempat nak pegi cari .. kawan2 bolehlah melawati laman web ini ..

*
*
MAZNA MANIK

BEADING.COM

Nanti kalau dah siap .. Umi akan tunjukkan hasilnya tau .. sehingga bertemu lagi kawan2 .. Tata ..Titi .. Brumm brum ..


Korang Rasa?