Ahad, 23 Oktober 2011

BAYI MATI TERBURAI


Selamat pagihttp://www.emocutez.com saya ucapkan kepada Barisan JURI BLOG yang ARIF lagi BIJAK SANA SINI, Bloger-bloger terhormat, Ahli - Ahli panel dan Bapak2 dan Ibu2 sekalian  .. Tajuk PIDATO saya hari ini adalah berkisarkan tentang BAYI MATI TERBURAI.


Kite terusan yer ahli dewan ... lupakan IKLANhttp://www.emocutez.com sebentar tadi ..sat gi kita rehat bersama KIT KAT yer.


Hari nie aku nak citer pasal BAYI http://www.emocutez.com.. Setiap Saat .. Minit .. Jam .. Hari .. Kelahiran BAYI mesti ADA. Ramai yang sentiasa MENANTI kelahiran BAYI dalam RUMAH TANGGA. Betul tak? Lorr nape GELENG? Hihi gurau jer .. Tapi ada jugak yang TAK inginkan KELAHIRAN bayi dalam HIDUP .. 


Sebagai Contohnya ... Ini.

*
*

Tindakkan IBU yang naik BERANG


Citer ni berlaku pada 17/10/2011 yang lepas.http://www.emocutez.com Pelajar PEREMPUAN ASRAMA yang berumur 16 tahun ni bertindak membunuh BAYI yang dilahirkannya tanpa PENGETAHUAN orang lain. Hairan jugak .. mcm mane die dapat SEMBUNYIKAN kandungan die selama 9 Bulan. Mesti gune BEKUNG ni hrmm ...


Yang kejamnya http://www.emocutez.com .. Ade ke PATUT .. PELAJAR PEREMPUAN nie kelar sebanyak 7 kali .. PERUT .. LEHER dan BELAKANG BADAN bayi perempuan yang baru lahir tu sampai terburai ISI PERUT bayi tu. KEJAM betul .. Tak da BELAS KAHSIAN.



Mayat bayi tu dijumpai diatas LANTAI pada jam 09:30 pagi oleh seorang GURU berumur 41 tahun. Hal ini berlaku sebab GURU nie buat pemeriksaan asrama sebab pelajar ni tak hadir KELAS.  Manakala PISAU PEMOTONG SAYUR yang panjangnya 15 cm tu pulak dijumpai dalam SELIMUT pelajar tu .



Semua nie berlaku apabila http://www.emocutez.com.. ahli keluarga PELAJAR PEREMPUAN nie tidak membenarkan die untuk berkahwin dengan TEMAN LELAKI die yang berumur 27 tahun. Walaupun keluarganya tahu mereka sudah TERLANJUR.  Die bertindak tanpa pertimbangan .. dan melepaskan kemarah pada BAYI tersebut  .. hrmm


Pelajar tu di masukkan ke HOSPITAL BETONG untuk dapatkan RAWATAN .. Dan akan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana MEMBUNUH.


Sekarang ni mcm2 hal berlaku http://www.emocutez.com.. kes buang bayi ada dimana2 ja .. dalam TANDAS, TONG SAMPAH dan paling bayak dalam LONGKANG laa. Kalau tak nak, janganlah dibuang mcm tu kan .. banyak inisiatif lain. Tapi kalau dah KALUT .. Fikiran MATANG pun tetap BERCELARU hrmm .. Betul tak?Hrmm ..


Sehingga Bertemu lagi kawan2http://www.emocutez.com .. Renung-renungkan ..dan selamat beramal .. Tata ..Titi .. Brumm Brumm
Korang Rasa?

35 comments:

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

slmt petg umi...bru bgn tidur..


hurm yg nk baby ken atunggu yg ade baby mem kelar2 plak...ntahlah!


"bantu aku membencimu.." <----------cewahhhhh


kit kat nak sekebat boleh? hihihi......

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hihi mat petang jugak uchi :).


Tu la pasal uchi ..tak tau la kat mane die letak die punya fikiran huuuu ..

eva berkata... Reply To This Comment

hmmmmmmmmmmmmmmmm.... sedih gilak2.. merik lah anak ngn org len ow.. boh dpolah bby gya.. baby bahhhh..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Eva: Ya la eva, c tau la knk miak tok ganas gilak ..nya kat area dak betong koh .. hrmmm miak agik ya c tau mau fikir kali hrmm

DianaAzis berkata... Reply To This Comment

Sedih melihatnya..

Pelik kan ibu yg mengandungkan dia selama 9 bulan boleh buat baby tu camni..tak sayang ke dia?

khairul berkata... Reply To This Comment

ciannya ..bagi kat abg pon x pa baby ni

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Diana: Tu la pasal, tak tau la nape mama die tak sayangkan baby die huuu

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang khairul: Baiknya abang .. moga rezeki abang sentiasa berlimpah ..aik betul tak ayat tu ..mcm pelik pun ade hihi

bella luna berkata... Reply To This Comment

umi, bella tak sanggup nak tengok gambar baby tu,.kejamnya budak perempuan,dimana letaknya akal die yang waras? sedih ngan manusia sekarang,sanggup bunuh baby sendiri ;(

NOVA berkata... Reply To This Comment

umi.. tak sampai hati laa.. tengok baby tu.. tak sanggup saya melihat nyer.. sedih2... :'(

LemonSusu Skyjuice berkata... Reply To This Comment

memang siyut lah..babykot..sedih lah tengok :(

aimie amalina berkata... Reply To This Comment

huuuu

sedih kan
emm
bende cm ni x patot jadi
emmm..


btw

salam kenai! =]

Miza LafvaLiSz berkata... Reply To This Comment

kecian bayi tu..tak patut betol la mak dia wat dia camtu..geleng banyak kali time baca berita nie kat paper...uhukk..

hanabunga berkata... Reply To This Comment

Aah kan.hana sedih sgt tau umi.16 tahun tu.form4 pun dah tau hal2 seks bagai ni.haih tak faham betul.hbs takkan kwn2 dia xtau dia mgndung kan?kalau pakai bengkung pun alah2 mesti ada.haih tak fhm betul.

dhiera berkata... Reply To This Comment

sedih sangat! family pun sepatutnya kena amek tahu dari awal lagi~

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

Betul2..first asya baca sal berita tu..asya pun geram...erm...ntah lah..nak judge lebih2 pun xberani..biarlah yang sepatutnya menilai cerita ini dan kita ni,jadikan lah cerita ni iktibar...kan?

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

Betul2..first asya baca sal berita tu..asya pun geram...erm...ntah lah..nak judge lebih2 pun xberani..biarlah yang sepatutnya menilai cerita ini dan kita ni,jadikan lah cerita ni iktibar...kan?

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bella Luna: Tak tau jugak umi kemana akal fikiran die bella ..kerana marah hilang pertimbangan ..tak kecian die tengok baby tu nangis

Redbloodsnow berkata... Reply To This Comment

memalukan org sarawak je miak mpuan bodoh yg pengecut ya. berani buat, x berani tanggung, apa barang beb!

tedah bby ya. kesian mek diat

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Nove: Memang menyedihkan ..umi tunjuk supaya kawan2 lain mendapat info tentang kejadian ini huuuuu

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Lemon suss:salam pekenalan .. umi hairan kenapa die sanggup buat baby baru lahir mcm tu .. mcm mana die boleh berfikir mcm tu

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Mizz: Mizz ade baca gak? tu la pasal .. umi terfikir, mcm mana kalau die semakin dewasa nanti ..mesti die menyesal seumur hidup ..msk penjara lagi tu

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hana: Tu la pasal hana ..umi hairan 9 bulan tu bukan tempoh yang singkat ..masa kan diorang kwn2 tak tau ..family die pun tau last minit.. hrmmm budak ni nak kata bijak ade gak ..tak bijak pun ade gak hrmm

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Aimie: Salam pekenalan juga aimie :).. terima kasih krn singgah :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Dhiera:Tak tau la kenapa die tak ambik tahu awal2 ni .. mcm lepas tangan pun ade gak .tapi tak tau apa sebenarnya yang terjadi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Zie: Tauk juak zie nya orang sarawak ..ya la kmk c faham ..knk la nya buat mcm ya .. kecian baby ya ..kmk sedih part nya nangis kenak kelar ya

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Asya: Betul kata asya tu ..tak dapat nak kata apa la .. harap semua nie tak berlaku lagi ..kecian baby yang menjadi mangsa zaman sekarang ni

YOUsoF berkata... Reply To This Comment

SEDIH, tak sampai hati nak baca kes ni lama².


Manusia sekarang dah semakin ramai yang berkelakuan kejam mengalahkan BINATANG!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Yousof: Zaman sekarang ni mcm hal berlaku ..tak tau la nape ..huu

YOUsoF berkata... Reply To This Comment

Akhir zaman Umi..

Kazman & Sue berkata... Reply To This Comment

tak sampai hati tengoknyaaa

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

tu la aku takut betul nak baca paper sekrg ni.kalau la bole tebalikkan bende yg belaku tu kat mak baby yang kejam tu. bile mak dia buang kat longkang, tebalikkan baby tu selamat mak dia pulak campak kat longkakng tu. bila dia bunuh babby tu. mak dia yg mati. puas hati. huh.

tp xpe. baby baby tu jd pembantu di syurga. bertuah mereka. amiinnnn...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Yousof: Betul tu yousof .. harap manusia yang jahat mcm ni akan berubah .. haiwan lagi sygkan anak huhu

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang kazman&sis sue: Hrmm sedih jer tengok baby ni .. mesti die menangis kelemahan ummm

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: itu dia komen yang bernas sekali ..hrmmm kalau dapat ditebalikkan masa ..nak je halang mak budak ni bunuh baby die ..