Ahad, 9 Oktober 2011

JOM LAYAN
Mat pagi semuahttp://www.emocutez.com .. Cuaca hari ni sejuk jer .. Best jer cuaca pergi KERJA hari MINGGU. Hati aku pun sejuk hihi. Hari nie aku nak ajak korang tgok VIDEO dari sebuah MOVIE. Movie nie kalau aku tengok BERJUTA KALI pun aku rasa .. KESAN nya masih tak berubah. Sedih giler aku tengok cite ni ..


Korang tunjuk la apa2http://www.emocutez.com VIDEO sedih atau PRONO ( Gurau je ye hihi) kat aku .. Bagi aku VIDEO  nie tetap menjadi Nombor 1. Bagi yang CONGEK mcm aku .. baik korang sediakan TISU .. Apa2 pun boleh .. Tisu TANDAS pun tak da hal beb sob sob sob ...


Jom ikut aku LAYANNNNN ...

*
*




Haa apa macam GENG?http://www.emocutez.com Sedih tak? Citer ni citer Lagenda betul Kat TOKYO .. AKITA. Owner anjing namanya HIDESABURO UENO .. Seorang PROFESOR di Universiti Tokyo. Anjing yang diberi nama HACHIKO ni jumpe die kat stesen keretapi. Hachiko tidak megetahui yang TUANNYA sudah meninggal .. Hachiko menunggu TUANNYA di tempat PERTEMUAAN mereka hingga akhir HAYATNYA.


Sedihnya .. Ciap ade TUGU lagi tu. Mungkin ade yang dah pernah tengok MOVIE lama nie. Bagi yang belum .. aku syorkan korang TENGOK .. Rugi tak tengok. Tengok jgn tak Tengok hihi.



Nov 10, 1923- March 8,1935 .. HACHIKO .. Kini dalam KENANGAN

Shibuya Station Zaman Dulu


Yerr time aku TULIS ENTRI ni aku sedanghttp://www.emocutez.com SOB SOB .. FEELING BEB. Kawan aku pun ketawa kat aku .. "Ko ketawakan aku yer?!!" Memang nak makan selepar die ni .. Hrmm tak pe abaikan ho ho ho. Sedih .. sedih ..sedih .. haaa


Sehingga bertemu lkagi kawan2http://www.emocutez.com ..Tata ..Titi Brumm Brumm



Korang Rasa?

37 comments:

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

sis umi ceria2 okeh!

sobx2 sedih jugaklah citer sya pernah tgk..irama piano tu lagi buat kite emo umi...kesian anjing itu ttp setia menunggu even tuannye xder..huhuhu

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

umi keje bagus2 arr..brumm..brumm...hihihi

uchi okeh je ni..tqvm iya..^-*

kuih pau kuih baulu...kite minum dulu...bhahaha

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

opss nk bgtaw ni..umi klu nk tgk movie besh2 pi sini

http://jieazzmovie.net/ klik kat situ.. macam² ade... tak yah le p panggung...

brumm..brummm.......ohsemm

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hihi wahhh best la mcm tu, sedihkan citer nie ..asyik nangis je tgok ..kalah citer hindustan uchi sob sob sob ..


Sedih tengok anjing ni ..begitu setia. Tak tahan tgok die menuggu kat situ ..mcm mana die cari makan and tempat perlindungan? sedih2 huhu


Hihi jap gi nak keluar makan ..uchi pun sama a .. take care tau :). Chak!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Best ni ..nanti umi terjah ye ..best2 .. baiknya uchi ni ..terharu umi ..sob sob sob hihihi :)

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

ngee..umi sbnr movie remake dri movie

Hachiko Monogatari..ini versi asal dri jepun..

klu yg ni mmg tisu kena byk...mata mesti berair lor..

http://www.youtube.com/watch?v=_DpcrP10leQ

**jgn nakal2 iya umi...

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

btw sis umi,uchi aritu cume sakit ulu hati je sbb mebe salah mkn..tapi alhamdulillah uchi teda hidap gastrik..so umi jgn slh fhm iya..

okeh daa..takecare sis umi...jgn marah iya..nnti kena jual..

brumm...........brumm


"Jangan pergi pergi lagi
Aku tak mau sendiri
Temani aku tuk sebentar saja
Agar aku tak kesepian".....

**bertapok kat gua cinta je..

~Nana 귀여운~ berkata... Reply To This Comment

wuuu ceedey lak tengok citer tuh..

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

http://newakatsuki.wordpress.com/2010/06/15/film-hachiko-monogatari/

umi nnti ade masa bce kat link atas tue..true story

LiLy @ MumMyQiStInA berkata... Reply To This Comment

sedihnye...
Binatang pun tahu nilai kasih sayang.. ingin disayangi & menyayangi..

Cik Rose Cute berkata... Reply To This Comment

hihihi...cerita nie memang cedih...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hihi wahhh bagus kalau mcm ni uchi ..nanti umi try cari cite tu .. kalau uchi dh cakap mcm tu,kompom sedih lagi citer nie ..huhuhuhuhuhuhuhhuhu


wahhh ada link nie ..sat gi umi gi terjah ..yeayyyyy. Thank u uchi :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Lily: citer ni sangat menyentuh jiwa dan kalbu kan lily ..sob sob sob

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Sis Rose: Memang sedih sis, kalu tengok banyak kali still tersentuh huhuhu.


Nana: Hihi nana pun sedih ..banjir la blog ni nanti sob sob sob

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

iyalah umi,hachiko tu anjing yg setia..uchi bce benti smbg pastu benti emm sedih owh..

itulahkan anjing tu sgt memberi makna hidup ape itu erti kasih syg...part yg buat sya sentap bile 9 thn tunggu sampai kurus pastu taknak mkn sbb tunggu prof tu pulg dphal prof dah xder..huhuhuhu...*sedih giler*

*menanges sikit taip komen ni*

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: memang sedih uchi ..kalau umi la ade time tu, umi bawak die balik walaupun die tak nak ..aduh sedihnya ..sedih la cite ni ..


Setianya hachiko ni kan uchi .. susah nak dapat anjing mcm ni. 9 tahun bkn masa yang singkat ..


Harap die tenag bersemadi disana ..

hanabunga berkata... Reply To This Comment

omg sedihnyaa umi!!!!!!tapi hana tak nangis.kira hana kuat sikit lah eh dari umi heee

Yumida berkata... Reply To This Comment

pnh tgk citer ni..channel 411 klo x silap..mmg sedih giler..smpai bg impak sedih tu 3 days.. xdpt lupakn kesedihan..asyik teringat kisah anjing tu..kisah benar kn...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hana: hahaha amboi nakalnye cik adik manis ni .. tak tau la umi nie ..congek sangat hahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Yumida: salam pekenalan :). betul tuyumida ..impaknya tak boleh tahan ..cian die kan ..sedih2 9 tahun menunggu .. kecian tengok die ..cian sangat huhu

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

emm even anjing tu haram,saya tak akan sakiti anjing sbb sifat setianya..ia sungguh mahalkn umi..

btw umi,sya ni sensitif taw sbb tu mudah terpengaruhi dgn segala cuaca diluar...hihihi..

okeh umi tingkayuk iya...brumm..brum..

c u leter again sis umi !!!

slmt pulg dehh..."jgn pergi pergi lagi"...

*wah hafal suda sis umi lagu vierra tu...*

Ayie a.k.a Nyei berkata... Reply To This Comment

wuwuwuu sedih gile cite ni..sebelum tgk dah ade org cerita..belum ade background sound lagi pun dah sedih..hahha

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

waduh2.... asal ada cerita sedih sal haiwan jer..msti cik umi kita ni yg nanges dulu...huhuhu~ gd2..penyayang2... asya lom abeh tgk lagi citer ni..xsabar nak habis kan...thanx mi bkngsi....

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

slmt pagi umi!pergh awl gile dtg sini..
baru balik tgk wayang pastu mata x ngantuk lagi...layan movie 3 musketeer 3d tue..rase dekat je betul2 dpn mata..jakun plak pestaim kan..*saje nk kasi jeles dgn umi*

okehlah sis umi..nnti dtg lagi..
daa c u leter..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi:Mat pagi juga uchi ..amboi uchi nakal ar ..kasi orang jeles ho .. kentut3 3 kali kang hahahahahaha.


Wahhh memang tahan mata uchi ni .. tak gantuk2 lagi jam 1 pagi wawawawawaw ..tapi time nie mesti uchi dah belayar ..jgn mimpi jd musketeer sudah la hahahahahaha


jap gi umi gi terjah blog uchi .. jejalan cuci mata :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Ayie: Citer ni memang sedih giler ayie ..muke anjing tu tak tahan nak tengok ..sedih je muke die ..9 tahun bukan sekejap huhuhu sob sob sob

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Asya: Yeayyyyy asya datang cni ..hihi ..umi ni suke giler kat binatang ..kalau dapat pelihara anjing umi pelihara ..sebab anjing ni boleh jadi best friend manusia ..

Dapat pelihara ..tapi tak leh sentuh kalau die berair liur .. tapi kalu jenis umi yang suke kiss2 binatang ni .. memang tak leh ..ush ush ui ui

Cik Saila berkata... Reply To This Comment

xnak tgk..nanti sy nangis smpai bengkak2 mata :(

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Saila: Hihi nakal ..sedih tau cite ni saila :(

Redbloodsnow berkata... Reply To This Comment

Eeee....serious yunk. sebak mek maca entry tok. w/pun nya anjing...seriously i felt for him. dan dan gik nya tauk reti kdk tok.

tedah li jak nya. so cita to nang based on true story la ow. mek nak carik cita tok eh kelak.

pat k mek nangis diat. HAHAHA

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Zie: Hahahaha nakal ktk zie ..nang sedih cita tok ..c silap kmk cita tok yang dilakon oleh mat salleh ya ..tahun 1987 ..yang jepun ya pulak c pasti kmk


sedih zie ..trauma jak rasa

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

ala umie napa la ko bg aku tgk video sedih sedih ni. habis hilang fokus.

tak penah tgk citer ni tp tak nak tgk sedih sangat.

habis tisu kat umah aku kang.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Hahaha yeayyyy best nya .. ada lagi orang yang sedih hihi ..jahat umi ni.


ala hanie ..tisu jamban kan ada ..gune je ..jangan membazir hahahaha

bella luna berkata... Reply To This Comment

cerita nie mmg sedih sgt2,.hachiko mmg setia,mengalir air mata bella tgk hachiko yg setia tunggu tuan die,huhu,.

eh2,umi pun nangis gakz?hehe,bella ada geng,.ok2 tak mau sedih2,chill umi,nanti bella lagi sedih,hehe

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bella: Hihi bella yang rock slumber pun sedih ..hachiko sungguh mengharu kan huhu

eva berkata... Reply To This Comment

yobihhhh.. hmmm :'( :'(