Sabtu, 15 Oktober 2011

SEGMEN MARI BERCERITA

Mat pagi semua http://www.emocutez.com.. Wah hari ni dah hari SABTU .. Sekejap BENO masa berlalu lebih2 lagi kalau kite ambik CUTI lalalala. Hari ni aku tak cerite tentang apa2 .. cuma aku  menyahut cabaran MARI BERCERITA oleh BLOG BERDUA LEBIH BAIK .


Blog ni merupakan salah satuhttp://www.emocutez.com BLOG FAV aku .. sebab diorang ni SEMPOI plus2 SENGAL yang mampu membuat korang GELAK TERGULING-GULING sambil TERKENTUT-KENTUT .. Kalau tak caya .. korang terjah la sendiri ye .. baru korang PERCAYA hihi. Tak rugi korang TERJAH. Hanie .. Jue nak 20 pocent.


Kesemua PESERTA memang HANCUS MELETOP!! .. Giler KREATIF diorang ni termasuk la EMPUNYA BLOG tu. Kesemuanya PESERTA best2 .. Aku pun TERSENTAP bace IDEA dari Blog UCHI .. Best2. Korang nak JOIN tak? Kalu nak korang TERJAH kat CNI.

Dipendekkan cerita ..http://www.emocutez.com Jom ikut aku Zasss ..

*
*


Situasi 1 (Bunyi ala2 NABIL) .. Disepanjang MALAM yang HENING ..





Simba : Geng ko nape geng? Takut semacam macam jumpe Hantu Kak Limah Balik Rumah jer?

Momoru : Bukan la geng .. Aku baru je pas tengok citer Flat 3A.

Simba : Oooo habis tu, nape ko nampak sedih pulak mcm tak di bagi makan je? Mama kan de bagi makanan tadi.

Momoru : Aku tak der selera la beb, mama asyik bagi pallet je .. cube la bagi Nasi lemak 2.0.

Simba : Lor kesitu pulak. Ko ni memang nak kene oleh mama nie.

Momoru : Tak pe, ko ingat aku tak kuat ke? Aku leh jadi mcm dlm citer Hikayat Merong Mahawangsa tau ..

Simba : Ape kelas ko jadi merong beb, tu zaman kuno. Nih tengok aku .. sekali aku jadi Cicakman baru kau tau.

Momoru : Ek eleh .. sesuai ke ko nak jadi Cicakman geng? .. aku tengok kau sesuai lagi jadi Adnan Sempit laa.

Simba : Ko memang tak kenal aku la beb ..dulu time aku kat KL dulu .. aku KL Gangster tau.

Momoru : Chop chop geng .. KL tu ape?

Simba : KL maksudnya Kat Longkang. 

Abu : Alahai bini aku ni ..dah jadi mcm Bini-biniku Gangster pulak. Baik korang pakai Al-hijab ..sejuk cikit mata aku ni.

Momoru : Ala bang, ni ha simba ade ke patut die Buli AYANG.

Simba : Mane ade bang, BABY just ajak die main Congkak je.

Abu : Hrmm malas nak layan korang ni, baik abang pegi tengok Geng: Pengembaran Bermula. Kot2 ade awek lawa ke.

Momoru : Hai bang dari tengok citer tu baik abang tengok Gerak Khas The Movie.

Simba : Ala bang, dari tengok cite tu baik abang try makan Karipap Karipap Cinta BABY.

Momoru : Aku nak jugak .. sedap je tu .. nampak sedap dari PALLET, lapo dah ni.

Simba : Yer maduku .. mari makan bersama sebelum abang cari bakal bini nombor 3.

Momoru & Simba : Abang Jgn pandang belakang yer bang .. nak kene Libas ker?



Tamat ..http://www.emocutez.com Sekian Terima Kasih .. Lalalala. Mcm boring jer pun ade hahaha. Semoga terhibur kawan2 ..Tata ..Titi Brumm Brumm ..









Korang Rasa?

28 comments:

khairul berkata... Reply To This Comment

sorry Umi ..smlm abg bz sesangat...rindu pagi2 abg dtg sini tgk Umi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang khairul: Hihi amboi bang .. nakal ar ..terima kasih krn singgah.

Ui ui gempak bang punye projek :). Hidup bang khairul. Chayo2!

eva berkata... Reply To This Comment

ahhahaah!! kreatiff!!.. mek mok polah p mek xpande hahah... mek tok ada ngek ckit bh.. xpande mek haha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Eva: Hahaha ne da ktk ngek eva, kmk yakin ktk dapat molah ..


kmk santai2 baru tercetus idea ..cpa, lak ktk mesti dapat buat secara tiba2 lalalalalalala ..

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

hihihi slmt pagi sis umi!wah join pun...


bagusx2 ade geng uchi mcm ni...!pasni momoru dgn simba boleh berlakon lah..

eh mane twinkle umi?alahai...

psst:umi sile ejaan congkak tu tertinggal huruf k..pi cepat2 edit...hihihi..

okeh senyum n ceria arini!

brumm...brummm......

YOUsoF berkata... Reply To This Comment

Hehe. Tak dapat sarapan nasi lemak, dapat karipap pun ok.. ;D




Jarang main congak ni, tapi congkak selalu la masa kecik² dulu.. ;P


*terima kasih info motobasikalnya ye Umi.

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

tit..titt...tilam..tilam...tilam lame tukar baru...bhahahah..

wa ale tilam lu tala mo angkat umi..?hihihi..

okeh lu tala mo beli,wa cau dulu..mo cari tali gitar ..nnti bole kasi petik gitar sbb lu mo nyanyi lagu kau ilhamku ....

*tetibe jadi apek jual tilam ekk*

titt..titt...

naga berkata... Reply To This Comment

DY Haslam ncarik kitak tek pasal sambungan crita ya. Nya nanyak mek tek mek madah kitak agik pegi ngambik nago...lak tak pun teponnya.

~Nana 귀여운~ berkata... Reply To This Comment

huhu..kreatif ar umi..nice je citer die..huhu

Jue berkata... Reply To This Comment

Haha demand mok mkn nc lmak. Kucing nek tok mun bena pndi klaka, mok luput kita tetak dgr pa dklaka cdaknya hahaha

ada kwsn khas tmpt bkuasa tek. Kat longkang hahaha boh main2. Eh thx ar dear sebab join contest tok. Sbg phargaan trima la pwangi umah sbb kucing ko mdh nya luput cium bau kentut ko jak2 hahahaha

Header baru woh! Klak ku molah utk ko cgek. Mok sik? Tp ku bkn pro la. Hahaha

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

hai ratu gas beracun...thanks a lot sbb join. lucu citer ko. kucing plak yg becerita.hahahahaha...ngok ngek betol la.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hahaha uchi ar ..saya mahu angkat ler tapi saya takla lori .. tak pa, lu kasi simpan saja ler ..nanti saya cari saya punya kuli angkat pakai itu moto basikal.

Hihi ..umi dah edit dah ..ui ui nasib baik hanie and jue tak perasan hihihi ...


Pat2 uchi ..mari kikta berdendang lagu beribu bintang ..kita tukar beribu lemon ..


Twinkle mogok ..tak mau main .. sebab kalah main futsal gn diorang simba lalalalalala

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Yousof: Hahahaha nakal, umi tersalah eje tadi tu ..bukan congak ..tapi congkak :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Naga: Hahahaha lucu la kitak tok, c terfikir kmk yusof aslam carik kamek lalalalalalalalala

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Nana: Terima kasih nana, nana try la, mana tau lebih best dari umi hihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Jue: Hahahahahaha lawak ktk jue, oooo ktk anuk kamek ooo .. cpa jue ,ya bau kentut ya la penyebab cdak pusak di umah kmk subo hahahaha


mo man tai ..apa saja darimu jue ..muahhh

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Hahaha ..ye saye cik puan ..sapa yang nak minta bantuanuntuk di kentut?


lawak la ayat ngok ngek tu hanie ..

AwieKashi berkata... Reply To This Comment

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

*maap3...*versi NABIL jugak.. wink!
tapi memang kelakar la...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Awie: Hihi terima kasih awie .. suke tengok die ketawa :)

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

wohohoho...best2..mana ada boring lah....asya suka...creative..penceritaan yg ada link...semua tauk cerita bergabung...tp pakai 3 pelakon jer...jimat duit producer..ahahhaa~

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Asya: Hihi asya dah kembaliu ..ni citer filem budjet punya hahahaha .. cian asya penat. Bawak banyakkan rehat a

Ayie a.k.a Nyei berkata... Reply To This Comment

bukan main combo lagi tuh hahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Ayie: Trm kasih krn singgah ..blog bro memang hebat ..dasyat tutorial tu ..kucing2 ni ade sengal cikit bro

Saiazuan berkata... Reply To This Comment

huhu melayan gak si jue n hanie tu? lol

Puan Kutu berkata... Reply To This Comment

mana ada borin.best nie.lawak.haha..

naga berkata... Reply To This Comment

Ada wak Sop Aslam madah nagn amek mlm tadik masa ngambil ambai, masalahnya kinek tuk nya maok skrip ya di tukar dlm bahsa pusak. Mek cuma tauk 3 perkataan ajak bahsa pusak tuk. "nganggang" (nak pegi siney?) "ngeeeng" (mintak makan) dan "ngerrrr" (aku tengah lanji). Payah tuk Umi. Lak lah kitak gonding nyan nya agik.

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

dah tukar pun ejaan tu..bagusx2

smlm uchi dah kasi link url umi kat blog jue!

Redbloodsnow berkata... Reply To This Comment

hahaha..ada² jak ktk :D