Selasa, 20 September 2011

SAYU HATI

Mat pagi semua http://www.emocutez.com .. Harap korang semua cihat dan ceria selalu .. Aku cihat jer .. baru jer pas keluar makan gan En. Abah .. biasa laa perut aku ni banyak SPACE nak diisi hihi .. Membuang pun banyak hahaha. Sihat tu wawawawawawawa .. Sebenarnya .. dah lame da aku nak postkan ENTRI nie .. cume aku tak tau nape aku tak menulis .. sehingga laa kejadian pagi tadi.
Selalunyer bile aku gi makan atau nak kemane2http://www.emocutez.com .. Kalau aku terpandang SESUATU .. orang cakap pun aku tak DENGAR .. Bukan PEKAK tapi MENGELAMUN. Aku bukannya ternampak ARTIS atau Orang Hebat dan sebagainya .. Cume aku terpandang, orang tue yang berpakaian agak lusuh .. tak pakai kasut .. berjalan keseorangan dan muke nampak sedih walaupun senyum .. selalu aku terserempak dengan perkara mcm ni .. dan perkara yang menyedihkan biler aku ternampak orang tue tu beli makanan bungkus dan makan di tempat yang kotor. Kalau aku tolong nanti apa pulak kate die .. mesti die akan merasa rendah diri .. tambah sedih la die. Aku hanya mampu mendoakan suatu keajaiban untuknya dari ALLAH. S.W.T.


Hanya 1 PERSOALAN dlm FIKIRAN aku .. Mana perginya Anak dan Keluarganya? Bukan aku mau salahkan sesiapa .. cume, aku tertanya2 .. Orang2 yang aku terserempak tu ..semuanya orang yang WARAS, cume rezeki belum ade.

Kite sebagai anak perlu jaga http://www.emocutez.com makan minum, pakaian  dan kasih sayang .. memang laa mereka ni ade PENYAKIT TUE. Tapi tu bukan bemakna kita Lepas Tangan dan hantar ke Rumah Orang Tue .. Atau biar mereka hidup sorang2 .. Mereka nie bukan lame hidup di dunia ni .. Dan kita akan mengalami FASA yang sama suatu hari kelak ..

Tapi tak dinafikan http://www.emocutez.com .. Terdapat juga Orang Tue yang tak menghargai anaknya .. hingga menyebabkan anak-anak pergi meningalkannya .. Mcm2 perkara yang berlaku dan kadang kala kita tak boleh menunding jari sesuka hati kita uuuu

Banyak yang aku terjumpe,http://www.emocutez.com cume .. kalau aku citer semuanya kang nanti FULL Page aku kang .. Sehingga bertemu lagi kawan2 ..Renung renungkan .. Tata ..Titi Brumm Brummm



Korang Rasa?

5 comments:

khairul berkata... Reply To This Comment

Umi...abg singgah nk menangis kt sini boleh tak? blog abgggggggggggg

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang khairul ... umi dah singgah 3 kali kat bang khairul ..harap masalah blog abang akan dapat di selesaikan

bella luna berkata... Reply To This Comment

kesian kan umi tgk diorang2 nie,mungkin nie ujian Allah tuk hamba2nya yg tabah,kite hanya mampu berdoa dan menolong setakat yg kite mampu,semoga ketabahan mereka diakhiri dgn kemanisan hidup akhirnya,.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Betul kate bella .. harap segalanya akan menjadi manis kepada mereka kelak .. hrrm ..

Genji Azmielan Ardhy berkata... Reply To This Comment

keren yahhttp://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/1.gif