Jumaat, 16 September 2011

PULAU TERCANTIK DIDUNIA


Hai semua http://www.emocutez.com .. Aku nak ucapkan Mat Hari Malaysia buat semua penduduk di MALAYSIA .. Yeayyy .. bestnya dapat cuti 3 hari . Kalau dapat cuti2 MALAYSIA ni kan best ... Jauh dari suasana SESAK dan SIBUK .. Eleh mcm la tempat kerje aku ni SESAK .. tak sampai 10 minit dah sampai kat OPIS .. Ishk2 ... maaf kawan2, aku IKLAN sekejap tadi .. Okeh sambung2 ..

Hari ni aku nak bawak korang menjelejah DUNIA LUAR http://www.emocutez.com .. Jelajah tengok GAMBO jer ar .. nak bawak korang betul2 kang .. berlobang poket aku hahahaha .. Hari ni kite tengok PULAU ... Yes! kalau aku bawak korang jelajah tengok PULAU di Malaysia nie .. aku gerenti korang dah tau lame da .. Tapi kalau korang nak jugak ..NEXT ENTRI aku buat arrrr ... 

Semuanya ade  10 .. Tapi aku tunjukkan  http://www.emocutez.com 4 jer sebab 4 pulau ni paling menarik dimata aku hihi, nak letak semua gambar tapi berat pulak blog ni .. Haa ape lagi .. Jom Ikut Aku Zassss ..


PULAU BORA-BORA


Pulau nie merupakan bekas jajahan PERANCIS .. Pulau ni selalu dikaitan gan SYURGA bagi pasangan yang hendak BERBULAN MADU .. Bukan jer memiliki pantai yang CANTIK malah memiliki pemandangan GUNUNG yang cantik iaitu GUNUNG OTEMANU.

*
*

PULAU LANIKAI OAHU


Pulau ni terletak di AMERIKA SYARIKAT .. Dekat gan Hawaii .. Selain memiliki air yang jernih dan pasir yang putih .. Pulau ni juga sering dikaitkan dengan Pakaian renang VICTORIA SECRET.

*
*


THE MALDIVES


Pulau ni terletak di SRI LANKA .. Merupakan PULAU KARANG  dan juga merupakan tarikan UTAMA bagi Pelancong di dunia .. termasuk aku hek2 ..

*
*


PULAU FERNANDO DE NORONHA


Pulau ni terletak di BRAZIL dekat gan Samudera Atlantik .. Beberapa Model dan Selebriti Barat barat sering kelihatan di Resort Pulau ni .. hrmmm


Haaa itulah diantara pulau2 yang tercantik didunia .. selain 4 pulau ni ade 6 lagi yang aku tak sebutkan name kan? Ni adalah antara nama2 pulau tersebut ... Parque Nacional Tayrona-Colombia, Tenerife-Canary Island, Seychelles Island, Marquesas Island, Palm Beach-Aruba dan Phi-Phi Island-Thailand. Haa korang leh search nanti hihihi ..kalau salah tolong maafkan ye ..


Sehingga bertemu lagi kawan2 http://www.emocutez.com .. Tata ..Titi .. Brumm Brummm



Korang Rasa?

9 comments:

khairul berkata... Reply To This Comment

Damai nya klu kita berada d sana kan Umi..Ini lah yg d katakan syurga dunia kot

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hihi betul tu bang ..damai jer kalau dapat ke sana ..kalau abg n family dapat gi sana kan best .. kurang cikit hati sedih abg tu ..

Terima kasih krn singgah cni :)

Green Apple berkata... Reply To This Comment

Slmt Hari Malaysia umi..
dapat menjelajah dgn gambar pon jadilah.. hee

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Betul tu ..dapat tengok jalan pun jadi laa :)

Terima kasih krn sudi singgah ..salam pekenalan buat green apple hihi :)

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

umi2..sunyi x..beberapa hari ni asya tak ada??ahahaha~ ngegeh jer...asya ni kan??

uw..asya ada try2 nak google pulau phi-phi kat thailand tu..tp asyik error jer..tenet kot prob..sajer jer kan??? kalau ok..teringin gak nak g... umi nak ikut?? ehehe..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hihihi nakal a asya ni .. mesti la sunyi ..asya ni kan suke buat orang senyum :) ..wahhh semangat cik adik molek ni ..semangat try cri ..tak pe nanti asya try la ye :) chayo2!

bella luna berkata... Reply To This Comment

emm,bestnya lau pat pegi betul2,nak honeymoon pun lambat lagi,tgk gmbr pun jadilah,hehe,.

bella ske pulau maldives and bora2 sebab chalet die dlm air,malam2 tidur mesti dpt dgr air mengalir,mcm tido atas laut je,bestnye,hehe

umi nanti google la cari and buat entry pasal pulau kat m`sia lak yea,mane tahu ade yg murah bley pegi,hihi sebab bella malas nak google sendiri:D

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hihi ...sama la taste kite bella ..umi pun suke pulau bora2 dan pulau maldives ..cantik giler air die kan?

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Eh lupe pulau okeh dear nanti umi buat entri pasal pulau kat malaysia ye ..wahhh mcm agent pelancongan pulak umi ni hahahahaha