Isnin, 19 September 2011

CUTI-CUTI MALAYSIA

Mat pagi semua http://www.emocutez.com .. setelah 3 hari bercuti .. kini bermula la hari seperti biasa .. Ada yang gi KERJA, ada yang di SEKOLAH atau KELAS .. ada yang menghantar anak SEKOLAH dan sebagainya. Haaa cuti2 ni memang seronok hek2.  
Sepanjang cuti nie, aku tak gi ke mana2.http://www.emocutez.com Memandangkan SIMBA and MOMORU tengah sarat MENGANDUNG .. Nanti tak der orang nak tengok2 kan ..  Sebab kat tempat aku ni tak der PET SHOP .. hihi. Tak lame lagi aku tukar status .. NENEK yeayyyyyy. Hahaha ..

http://www.emocutez.com Berbalik kepada TAJUK aku kat atas, ni ENTRI aku buat khas untuk cik BELLA LUNA kite yeayy. Hihihi .. kawan aku ni request nak jejalan kat PULAU sekitar MALAYSIA .. Jadi dengan PANTAS jejari aku mengetuk KEYBOARD.


Di Malaysia ni ade 5 buah PULAU yang sentiasa menjadi Fav PELANCONG .. kelima2 PULAU ni mempunyai KEISTIMEWAAN dan TARIKAN yang tersendiri. Hrmmm aku ni dah mcm AGENT PELANCONGAN la pulak .. kene tukar BIDANG KERJE ni hahahaha.


Ape ditunggu lagi kwn2 .. BELLA .. ikut umi zass ..

*
*

PULAU SIPANDAN



Pulau ni terletak kat Semporna Sabah .. Pulau ini dicopkan sebagai Pulau yang paling terindah didunia dan popular gan aktiviti Skuba .. Menurut undian yang dikeluarkan oleh New 7 wonder of Nature vote commitee, pulau sipandan tersenarai  77 muka bumi yang ajaib dan terbaik pada tahun 2009. Pulau ni bertaraf dunia ..sebab tu harganya mahal .. Rate untuk resort ni (Rm 450-Rm 1200).


PULAU PERHENTIAN



Pulau Perhentian terletak di Negeri Terengganu. Pulau ni sangat popular di kalangan pelancong tempatan mahupun pelancong luar negara. Yang menariknya, pulau ni menjadi tumpuan PENYU HIJAU dan  HAWKSBILL untuk bertelur.


PULAU LANGKAWI



Pulau Langkawi ni terletak di Negeri Kedah. Pulau ni memang semua dah tau, pulau yang bebas Cukai. Pulau ni terkenal dengan Lagenda seperti Mahsuri, Pulau Dayang Bunting, Puteri Dayang Sari dan Telaga Tujuh .. Haaa yang lain aku tak tau hihi. Pulau ni mempunyai TAMAN GEOLOGI  berumur jutaan tahun dan kini digelar sebagai LANGKAWI GEOPARK. Rate dengar cite Rm 120 .. kemudahan lengkap.


PULAU REDANG



Pulau Redang ni terletak di Negeri Terenganu .. Pulau ni adalah pulau yang terbesar di Semenangjung Malaysia. Pulau ni ade sejarah tau, dimana pada PERANG DUNIA KE-2, Kapal H.M.S Putera Wales dan H.M.S  Repulse ditengelamkan kat perairan pulau ni .. waaaa ..best ni ..adventure jer kalau nak meyelam ..leh tengok kapal tengelam ... hek2. Banyak resort .. Rate 120 -Rm 780 ..


PULAU TIOMAN



Pulau Tioman ni terletak di Negeri Pahang. Pulau ni terletak di antara Negeri Pahang dan Johor. Pulau ni tersenarai antara 10 Pulau Tercantik Di Dunia. Dan pulau ni dipertahankan sebagai Syurga Skuba. Banyak resort kat Pulau Tioman ni ..ada Salang Resort, Japamala resort, Berjaya Tioman,Paya Beach Resort .. rate salang jer umi tau, Rm110-Rm 145 .. oke die punye price ..

*
*


Haa mcm mana BELLA .. Bella nak gi yang mana satu? Kalau umi .. umi nak pergi Pulau Langkawi .. leh tengok Sejarah, selain bebas CUKAI .. hihihi. Kalau Asya pulak .. Asya nak gi BRUNEI kan? Kalau bang Khairul pulak? Hihihihihi ..

Harap korang semua terhibur http://www.emocutez.com .. kalau ade yang salah rate tu harap maaf ye .. umi ambik secara keseluruhan .. tak termasuk resort yang mahal .. sehingga bertemu lagi ..Tata ..Titi .. Brumm Brumm


Korang Rasa?

8 comments:

khairul berkata... Reply To This Comment

antara semua pulau tu..cuma langkawi jer abg sampai..teringin nk ke P Perhentian...tunggu duit tabong penuh dulu :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Wahhhh umi lom sampai lagi bang ..tak pe, nanti umi pun simpan duit nak gi sane hihihi 8-)

bella luna berkata... Reply To This Comment

thanks umi sebab tolong search kan untuk bella,..muah2 syg umi byk2,..

lau ikut hati,bella tertarik ngan pulau sipandan tapi lau ikut budget bella ase pulau perhentian dan pulau redang je la kowt,lagipun dua2 pulau tu sebenarnya tak de la jauh sgt ngan rumah bella,cuma tak de mase lagi nak pergi,huhu,.

harap2,suatu hari nanti bella dpt pergi,thanks again umi,bella take note pulau2 yg umi searh nie,muahh umi

Cik tikah berkata... Reply To This Comment

bestnya dpt g holiday. cik tikah nk g holiday gak tpi kena tunggu semua adik cuti. beru best g jejalan. hehe..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hihihi sma2 bella .. pulau sipandan memang cantik tapi so far umi tengok tempat kediaman die mahal .. tak pe bella ..mana2 pulau pun terdapat keistimewaannya tersendiri :)


Sayang bella jugak ..umahhhhhh ... umi doakan bella dapat pergi ke mana pulau yang bella nak pergi ..amin :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Terima kasih krn singgah dan komen entri umi :). Bestnya dpt jln2 ... bulan 11 n 12 ni musim cuti :)

bella luna berkata... Reply To This Comment

amin,insyaAllah ade rezeki dpt la pergi,.lau tak dapat pergi mase belajar nie,tunggu dapat gaji kerja nanti pun boleh la,hehe,.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hihi betul kata bella tu ..tunggu bella ade masa dan kelapangan baru pergi ..umi doakan impian bella akan terlaksana :)