Selasa, 2 Ogos 2011

GELONGSOR UNIK DAN MENARIK



Hai semua .. apakhabar hari ni? http://www.emocutez.com Harap korang semua cihat dan ceria selalu. GELONGSOR UNIK? Aku pasti ramai diluar sana mesti dah pernah tengok Gelongsor unik ni. Dan bagi yang belom pernah tengok .. korang tengok lah disini hihihihi.(Apa punye ayat laaa).


Golongan yang sukakan gelongsor bukan saje golongan kanak2 .. aku pasti golongan tue pun minat .. Sebagai contoh yang paling dekat ialah aku .. walaupun aku ni dah tue bangke .. tapi masih lagi minat main gelongsor. Ade golongan tue yang minat tapi malu nak mengaku .. JATUH SAHAM kang hihi .. jangan mare arrr ... Gurau2 jer arr.


Meh aku MEMPERSEMBAHKAN GAMBAR2 gelongsor unik ni... aku ambik gambar ni kat EN. GOOGLE kita. Nak harapkan aku .. agaknya kucing BERTANDUK pun tak sampai aku ke sane hahahahaha.


Ni Gelongsor kat Stesen Keretapi Utrecht, Belanda.



Gelongsor ni dibina oleh Firma Designer HIK. Ianya dibina bagi memudahkan orang ramai bersesak2 menggunakan tangga untuk pergi ke stesen keretapi. Unik kan? Tapi bagi yang gunakan Skrit tu kene hati2 .. takut kene Skodeng. Bagi yang OTAK MERENG tu mesti suke gilerrr BABUN. Bagi orang mcm aku pulak, mesti pegang kepala sebab takut rambut KUSUT MASAI haha. Nasib baik aku simpan SIKAT lam poket hihihihi.


Ni pula Gelongsor kat Technical University Of Munich kat Germany.



Gelongsor ni dibina untuk memudahkan pelajar. Bagusnya der gelongsor ni .. nape la kat Universiti aku tak der .. Amboiii ko ingat murah ker nak bina arrr? Hihihi jgn mare arrr. Ummm bagus gelongsor ni .. baik PELAJAR sekolah .. Universiti .. Kolej .. Vokasional mesti meringankan beban pelajar nak ke kuliah .. sebab korang tau gak kan, dah namenye pelajar asrama mesti tak cukup masa. Semuanya kene buat sendiri .. nak mandi pun beratur .. tak cukup mase sangat hihi.


Tapikan .. gelongsor nak turun je ke? Naik naik tak der ke? Hihihi .. boleh kan kalau ade teknologi mcm tu hihi. Laaaaa ape la susahnye .. pakai asskeletor kan boleh. tapi gelongsor ni JIMAT. Tak yah gune elektrik ... wawawawawa.


Ni Gelongsor Unik tapi MERBAHAYA. 



Ada sesiapa nak cuba naik? Ni kalau naik ni GERENTI seluar kite KOYAK RABAK. Bukan jer seluar .. gan punggung sekali Hihihi .. nak naik kene alas dulu punggung ye. Ni kalau naik ni beramai-ramai bawak ubi kayu best ni .. mana la tau  dapat buat LEPAT UBI terpanjang di DUNIA. Tak yah la penat2 nak kisar ataupun parut ubi tu. (Loyar buruk) ..


Haaa ni pulak Gelongsor kat Empire Subang @Lex Slide ...



Aku suke gelongsor ni hihi .. kalau ade kesempatan .. aku nak pergi. tunggu tiket murah arrr. Hrmmm aku IMAGINE jap. kalau aku naik ni .. gerenti 1 MALL dengar suara aku MENJERIT. BAIK selotep dulu mulut sebelum naik hihihi. TINGGI Oooooo .. Bunyi jatuh mcm nangka busuk .. ui ui



Zaman moden ni mcm2 jenis gelongsor ada hihi ... selain gelongsor ni dicipta untuk tujuan HIBURAN. Ianya dapat gak memberi kemudahan hihihi. Pandai betul manusia sekarang. Tapi kalau aku, aku tak berapa galakkan untuk orang tua dan golongan yang mempunyai masalah kesihatan (Mcm Sakit Jantung .. Darah Tinggi). Tak baik untuk kesihatan hihihi.


Haaa sampai disini jer CELOTEH aku untuk hari ini ... Harap korang enjoy bace Celoteh aku yang bukan2 ni arrr .. hihihi. Jumpa lagi esok .. Selamat Menjalani Ibadah Puasa semua!!! Tata .. titi .. Brummm Brumm http://www.emocutez.com


Korang Rasa?

2 comments:

zulhilmi.tempoyak berkata... Reply To This Comment

penah naek dah kecik dl...hihhi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hahahahahahaha ... umi pun pernah naik gak hahahahahahahahahaha .. nak try la gelongsor kat subang nanti =))