Sabtu, 5 November 2011

WAH TAG LAGI

Selamat pagihttp://www.emocutez.com .. Selamat Sejahtera ..Salam 1 Malaysia .. Salam pagi SABTU semua .. seperti biasa BLOG akan dimulakan sebagai MUKADIMAH .. Aisehmen SKEMA tol ayat pagi2 .. ni belum apa2 lagi You all dah MENGUAP hahaha. 


Sebelum aku memulakan KERJAYA sebagaihttp://www.emocutez.com MAKCIK CLEANER kat umah  nie (yer semalam aku balik) Haa aku nak habak korang yang aku kene TAG lagi .. Wah banyak betul SOALAN BONUS nie .. tak pe ..sat gi aku KLEM kat BONUSLINK yer.


Soalan2 http://www.emocutez.com ni datangnya dari cik adik manis bernama CHEQ SUNA

*
*
*

Apa perangai Buruk anda selalu jalankan sampai sekarang?
Kentut orang sambil buat Muka Bodo .. ngeh ngeh ..

Apa rahsia yang korang sorok dari Mak Ayah sampai sekarang?
Ambik 20cent kat Almari Dapur time kecik2 dulu hihi. 
Dah mintak maaf da Time RAYA dulu ... Hihi.

Apa perkara yang anda buat untuk puaskan hati bila hati disakiti?
Makan Aiscream sorang2.
 Sapa mintak kena TUMBOK.

Apa perkara gile yang pernah anda buat sampai anda menyesal sampai sekarang?
Tak belajar rajin2 .. cita2 nak jadi Doctor AYAM huhu.

Berita mengembirakan minggu nie?
Balik kampung jumpa adik beradik and menganyam "KETUPAT" hahahaha.

Apa perkara menyakitkan hati hari ni?
Mak tak sabar nak suruh Sapu Umah hahahaha.

Siapakah anda 10 tahun akan datang?
Still jadi UMI CUTE walaupun dah TUA KEREPOT.

Anda berpuas hati tak kerja sekarang?
Boleh jugak .. kalau dapat up lagi best.

Kalau boleh anda nak jadi apa?
ULTRAMAN .. 
Sebab JEPUN selalu diserang RAKSASA .. Hrmm

Apa perancangan masa depan anda?
Nak jadi seorang Isteri yang solehah ..  
Ibu yang peyayang .. Baik hati .. Cute ngeh ngeh
Dan mempunyai keluarga BAHAGIA .. Amin.

*
*
*

Trm kasih kepadahttp://www.emocutez.com cik cheq suna sebab sudi TAG umi .. betul2 SOALAN CEPU LOGAM la nie .. Piwetttt!!! Alamak ... Harimau Berantai dah mengaum tu .. baik aku START ENJIN .. Naya aku hahaha .. Alo lorr MAK .. Umi mintak ampun .. gurau je ye .. esok kite salam2 yer MAK .. kalu nak bagi DUIT RAYA pun leh gak ngeh ngeh .. Ringan je tangan ni nak ambik hihi.


Sehingga bertemu lagi kawan2 .. http://www.emocutez.comdidalam kesempatan ni aku nak ucapkan .. SELAMAT PENGANTIN BARU .. Aishhh. Selamat Hari Raya Korban dari umi Abah dan sekeluarga kepada TEMAN2 BLOGGER .. Moga kita semua dimurahkan Rezeki ..diberkati serta dirahmati sempena hari yang MULIA ini .. AMIN.





Zam zam ala kazammmmmmmmm http://www.emocutez.com ..




Korang Rasa?

24 comments:

khairul berkata... Reply To This Comment

abg suka jawapan Umi yg last sekali :)

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

adoi saket mata sya ...lalala

apelah sis umi ni,mintak eksrim kena tumbok! oh ho ho..

suke sgt bce jwpn soklan last tu umi!

ohsemmm..

camat ari raye umiiiiiiiii!

ps:-ok mo pulg kg jugak bubai..

naga berkata... Reply To This Comment

Makan ketupat berinti angpau,
Lemang dibakar dalam ketuhar,
Bagaimana hendak ku memberi tapau,
Umi dah jauh sukar dikejar.

Aidiladha sudah menjelang,
Krismas cuti akan datang,
Kalau Umi dah rasa kenyang,
Itu tandanya Naga nak datang.

ok. pantun terakhir sempena Aidiladha tuk...dengar K.

Yamkiwak sangkipat tukinam,
Ayam kaki duak musang kaki empat kutu kaki enam.

hahahuhu...Umi, Umi, Salam Aidiladha...moga bahagia selamanya.
Salam ngan famili kitak di kampung. Salam ngan Abah. Makan lemang jangan banyak gilak, kelak jadi malas, makan rendang jangan banyak gilak, kelak terkentut..kikikiki..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang khairul: Hihi malu umi ..blink2 mata ..trm kasih bang :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Trm kasih uchi ..hahaha suke je mengusik ..hati2 balik kampung ye :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang naga: Hahaha amboi bang naga ..berpantun pulak hahaha. Lucu umi baca


Umi baca komen nie pun terkentut2 ..belum lagi makan rendang ..huhu baru ciap memasak kat dapur ..rehat kejap melayan blog yang kucinta


Psttt bang naga .. gah ngayam ketupat ka? hihi ..mat hari raya haji juak buat abang sekeluarga hihi

hanabunga berkata... Reply To This Comment

Waah rajin umi buat tag ya.hana ni pemalas gila lah adoi

Selamat Hari Raya Haji umi :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hana: Trm kasih dear ..mat hari raya haji jugak hihi


Tak pe hana ..hana bz tu yang tak sepat join :)

bella luna berkata... Reply To This Comment

umi mmg cute and selamanya akan cute,bella yakin itu,hehe,.amin,semoga perancangan umi tercapai, bella doakan yang terbaik untuk umi,.

selamat hari raya aidiladha gak buat umi sekeluarga, nanti raya jgn pakai baju merah yea,nanti kna kejar lembu,hehe

naga berkata... Reply To This Comment

Mek sik balik kampung. Baru lepas balit, Raya situk jak Malas nak masaklah Umi. cikit2 ajak nak lain oder ajak agik pun mek dah biasa raya dirantau. masa agik belajar jauh dolok nangis2 nak balit raya. Lagipun mek esok petang ada acara juak.
Acara makan. Kelak mek madah ngan kitak berapa kali mek sereda.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bella: Hahaha tergelak umi bace ayat yang last tu ..sure umi tak mau pakai .kang lembu2 kambing2 pun gejar umi huhu

trm kasih dear ..dear memang baik ..meh cni umi syg ketat2 ye :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bnag naga: Hihi owhhh cpa ya bang naga .. hari raya haji c berapa meriah kat tempat kita ..kita makan2 sendirik2 jak pun leh hihi.


Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh leh2 lak kitak padah kmk .. da acara serdak tok pun best gak .kaw2 baunya hahaha

naga berkata... Reply To This Comment

Umi,

Hingus cuma sekadar tanda luaran ajak tapi di dalam mungkin pusak ya dijangkiti virus atau bakteria. Susah mek nak madah sebab mek sik nangga tapi rawatan terbaik adalah suntikan. Samada nya FCV, FIP atau yang lebih ringan agik. Biasanya penyakit pusak yang melibarkan hingus dan sukar bernafas boleh berjangkit sebabnya menyerang organ dalaman terutama paru2. Bergantung pada daya tahan pusak ya tapi untuk sembuh sendiri agak lama dan susah so mek cadangkan mun ada kesempatan bawa ajak nya ke Vet. Jangan kitak lupak, setiap keluarga virus tuk lebih tahan ditempat lembab so jangan biarkan kucing kitak berlembab2.

Heidi Shafiq berkata... Reply To This Comment

nak dtg raya boleh? :P

Kazman & Sue berkata... Reply To This Comment

Selamat hari raya... nak malam raya baru free dapat jalan2 dalam blog.... aduh letih menolong masak ketupat + lauk pauk.... Soalan last tu memang best... kami sekeluarga pun turun aminkan sekali... amin pada malam raya katanya mustajabbbb...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang naga: Huuuu bingung kmk jadinya .. lak kmk mintak kebenaran bapak kmk embaknya pergi .. huuu cian gan kuning ..


Trm kasih bang sebab bagi info yang berguna tok :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Heidi S. : Hihi leh ..meh la datang, tapi jauh tau :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang kazman&sis sue: Trm kasih bang .. terharu umi bang :). Sob sob sob ..trm kasih krn doakan umi ..yeyayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.


Pstt hati2 tau buat kerja bang :)

~Nana BamBam~ berkata... Reply To This Comment

umi suka kentot2 ek? baru tahu nih..hahaha :P

umi pe kata umi pakai pop-up comment..senang sikit dear..hehe

dhiera berkata... Reply To This Comment

salam aidiladha umi~
terlalu busy. tak sempat jenguk sini~

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Nana: Hihi nana .. Lorrr umi dah gune pop up comment lame da .. mungkin line internet slow tu ..huhu

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Dhiera: Hihi tak pe dhiera :) ..jenguk lamabat atau same umi tetap menghargainya hihi

eva berkata... Reply To This Comment

aminnn!!! yahh.. ktk sampey tua pun gik cute eyhh.. boh bgg.. maok salu ceria k deng! weee

Jue berkata... Reply To This Comment

hahaha suka kentut bena2 in real life ka pa??ko suka mkn icecream duhal time disakiti..mun aku urm..apa2 pun bole mkn hahahaha