Selasa, 8 November 2011

MISTERI .. RIBUT GREG

Mat pagi semuahttp://www.emocutez.com .. hihi harap korang semua CHAT dan CERIA .. Mcm mana RAYA HAJI? Best tak? Haaa kejap jer MASA berlalu .. lebih2 lagi kalau TIME CUTI kan? Sebelum mulakan KERJA .. Blog tetap menjadi keutamaan ..Yer aku memang PEKERJA yang CEMERLANG ngeh ngeh ..

Hari ni aku nak CERITAhttp://www.emocutez.com tentang KISAH BENAR .. Nie citer LAMA dulu .. Tempatnya .. Tak mau la pi tau .. sekitar di MALAYSIA. Wah dah tukar bidang aku ni yer .. Haa tanpa membuang masa jum ikut aku Zazzz


*
*
*

Keadaan sungai 14 tahun selepas RIBUT GREG



Korang masih ingat tak RIBUT GREGhttp://www.emocutez.com yang melanda pada 26 Disember 1996 dulu ? Ribut yang mengakibatkan beratus orang MATI (Tapi sebenarnya lebih 1000 org .. Sebab yang lain tak der IC) dan HILANG serta menyebabkan KEROSAKKAN yang teruk. Tanpa diduga ianya DATANG? Ahli kaji cuaca kita pun tak menduga.

Hrmm http://www.emocutez.comsebenarnya pada 25 Disember 1996 sebelum berlakunya PERISTIWA ni. Ada upacara yang diorang lakukan. Menurut citer yang aku dapat,  bukan penduduk tempatan yang buat ACARA GILA pada  HARI KRISMAS Tu .. Tapi orang INDONESIA yang tiada PERMIT.

Diorang buat kerja GILAhttp://www.emocutez.com dengan bagi binatang peliharaan mcm KUCING .. minum ARAK dan pakaikan BAJU .. Pas tu diorang Sabungkan dengan AYAM SABONG .. Diorang GEMBIRA tengok kucing tu terhuyung hayang sambil berlawan .. seterusnya makan daging kucing tu lepas MATI.

Tak cukup dengan tu http://www.emocutez.com.. diorang ambik ANJING yang diorang jumpa .. bagi minum ARAK pas tu sembelih dan makan daging ANJING tu. Pada sebelah PETANG pulak .. Diorang MABUK2 tak kira peringkat UMUR .. Seterusnya dalam 50-60 lelaki perempuan dalam sebuah bilik .. tak kira Suami Isteri .. Dara Teruna .. Telanjang bulat .. dan buat hubungan sesama sendiri.


Betapa LAKNAThttp://www.emocutez.com dan CABULNYA perangai diorang ni ..pada jam 3 pagi 26 Disember 1996 .. Allah telah MURKA dan turunkan BALA atas perbuatan CABUL diorang ni .. Allah turunkan Ribut dan Banjir yang TERUK  dan menghayutkan beribu orang .. 


Angin RIBUT tu sebenarnya melandahttp://www.emocutez.com VIETNAM ..Tapi Allah telah menukarkan ARAH kerana MURKA kepada perbuatan mereka ni .. Sungai yang kecik boleh menjadi sungai yang BESAR dan mengorbankan banyak NYAWA.


Kita harus ambik KEJADIAN ni sebagai IKHTIBARhttp://www.emocutez.com .. Jgn sesekali buat perkara yang MELAMPAUI BATAS dan menyebakan kemurkaan ALLAH S.W.T


Renung-renungkan ..dan selamat beramalhttp://www.emocutez.com .. Tata ..Titi .. Brumm Brumm
Korang Rasa?

27 comments:

khairul berkata... Reply To This Comment

Dasatnya balasan Allah..itu pon lagi nk buat perhimpunan seksualitu tu !

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang khairul: Tu la diorang ni sesukahati jer buat perkara yang tak baik ..dah besarpanjang pun tak dapat fikir hrmmm :(

DOMU-KON berkata... Reply To This Comment

nauzubillah..diorg nie akal ltak mna entah...

hanabunga berkata... Reply To This Comment

ya Allah takutnyaaaaaa.kenapa depa tu teruk sgt?haihhhh memang Allah Maha Berkuasa :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Domo: Hrmm diorang ni mengikut nafsu hati .. tak fikirkan akibatnya domo :(

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hana: Betul kata hana ..Allah tu maha bekuasa .. sebab terlalu teruk tu la allah cepatkan turunkan bala.

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

slmt ptg umiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! opss hihihi..*saket tekak*

hurmm oh psl ribut greg ni ade citer disebalinya iye..baru uchi taw!

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata... Reply To This Comment

xlahir lagik time tu..xtaw pape ha.. <--- pentipu dh lahir dh..tapi kecik lagik huhu btw umie tenks sudi jenguk belog buruk acu

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aaa kata orang tempatan uchi ..betul atau tak umi pun tak tau huhu ..

Yeayyyyyyyyyyy uchi datang da :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Tey: Hihi trm kasih krn singgah di blog umi juga .. lorr tak de nya buruk blog tey ..cantik tau :)

naga berkata... Reply To This Comment

"Ya Allah! Janganlah engkau pikulkan ke atas kami dosa sepertimana engkau pikulkan ke atas orang-orang sebelum kami (Yahudi)."

Umi,
Allah murka pada manusia bukan pada kejahilan manusia tapi pada kesombongan manusia. Allah sentiasa akan menberi petunjuk pada yang jahil tapi kalau manusia sombong, itulah yang terjadi pada peristiwa Greg. Benar Umi, jadikanlah segalanya sebagai iktibar. Selagi kita tidak mnyalahi hukum agama, adat dan undang-undang, insyaallah....kita akan sentiasa dilindungi Allah S.W.T.


Dah puas beraya tek?
Mek situk ajak, bawa anak bini jalan2. Raya ala kadar ajak. Makan tidur, main gitar, bw, main game mcm budak2, main pusak, ngatik anak bini.mbersih kaw rumah.
Ya ajak keja mek mun cuti.
17 hb kelak baru start cuti panjang. Umi ngan Abah jaga diri K.
Dunia kinek tuk mcm2 Umi. Mek sik apat merati Umi terus dari atas, mun awan tebal sik berapa nampak.

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

aku tau kat mana. kat negeri aku tu. tapi jauh dari daerah aku. jauh sangat. mmg ada dgr cerita tu. sekrg ni kalau Allah murka bagi cash & carry je. jd jgn la ckap besar.

hai umie..sorry bz keja dan bz cuti aktiviti pun slow motion je.

umie suke tido. umie gemok nnt umie.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang naga: Apa yang kitak madah ya nang benar bang .. dunia dah akhir zaman ..mcm2 ada

Hihi bait eh kitak tok tolong2 bini ..ya baruk best jadi suami mitahi hihi. Mun awan tebal nang nya ktk cdapat tangga kmk duak abah disitok ngeh ngeh ngeh ..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Hihihi uuu cian hanie bz ..tak pe hanie ..janji hanie ada menjenguk ..tak dapat sellau pun tak pe ..janji sentiasa dlm ingatan hek2


Apa yang hanie cakap tu ada benar .. tak baik ckp besar dan pelik2 ..allah tak suka hrmm

naga berkata... Reply To This Comment

Mestilah syg bini Umi, Ya amanah dari Allah S.W.T.

Mek kompius ngan perkataan "jamban" tadi.Mun turn kitak yg tengah guna dan kamek tengak teropong kan naya kitak Umi....kahkahkah...jangan mareeeeee...kitak tuk ndang sengal dan sengal kitak selalu buat mek senyum sorang2. Bahagia Abah dpt org mcm kitak dan mek akan sentiasa doakan kebahagian tak duak. AMIN YA RABBAL ALAMIN.

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

hai umie.tak sempat pun kalau ada masa mesti mau singgah ma.tp dengan pakai topeng gas.muahahahaha..

selalu ingat dikau dalan hati

~Nana BamBam~ berkata... Reply To This Comment

Astagfirullah...napa jahat sangat..otak dah transfer kat lutut ke hapa ? ..tu lah..balasan Allah kot..

eva berkata... Reply To This Comment

aokk tauk mek cta tok.. lamak cita tok eyhh.. kmk dgr dr bpk mek jak..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang naga: Hahahaha baiknya bang naga tok hihihi ..mun time ktk gah teropong ya kmk ehem2 ..nak ke ktk nanga kayu2 balak yang jatuh ke dalam air hahahaha


Trm kasih bang naga ..ktk tok nang super duper sporting .. untuk sapa dapat ktk ...and cdak yang dapat ayah mcm ktk ..ngeh ngeh ngeh

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Hahaha amboi ..topeng gas ye ..nak jadi ultraman gak ke hanie hihi ..sayang hanie

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Nana: Hahhh betul kata nana .. otak diorang dah jd otak udang ..otak udang sedap gak tu hihi


Dunia akhir zaman na huuu

Kazman & Sue berkata... Reply To This Comment

dulu ada dengar tapi kesahihan tu betul ker???... macam2 dengar jugalah citer disebalik kejadian tu...

Apa2x pun kita tetap ambil ikhtibar....

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang kaz&sis sue: Ni cerita masuk dlm mastika pun ada ..sesahihan tu umi tak pasti ..tapi apa yang bang ckp memang betul. Kita ambik sebagai ikhtibar :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang kaz&sis sue: Ni cerita masuk dlm mastika pun ada ..sesahihan tu umi tak pasti ..tapi apa yang bang ckp memang betul. Kita ambik sebagai ikhtibar :)

4JIE BLOG berkata... Reply To This Comment

menakutkan banget -_-

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

4jie: Memang menakutkan hrmmm .. salam pekenalan 4jie :)

Jue berkata... Reply To This Comment

ish!bena ka cita tok? scary ada juak hor..tringat cgek tmpt nok mala ditimpa bencana maybe sbb yg lbh krg sama