Selasa, 22 November 2011

MARI MENJAHIT

Iya IBU-IBU .. BAPAK-BAPAK sekalian ..http://www.emocutez.com Mat pagi yah. Maaf ya, kemarin .. aku ngak BISA update BLOG .. Kerna, aku banyak KERJAIN.  Panggg!! 

Aduyai!!http://www.emocutez.com Pagi2 dah soot aku ni .. maaf kawan2 .. semalam tak sempat nak UPDATE blog .. sebab semalam aku bawak STUDENT siasat KES .. Bukan siasat KES bunuh diri ye .. Siasat KES Penyakit Berjangkit. Malam pulak .. KOREA time .. yeayyy!! tak leh nak On9 .. ngeh3. Bukan MERAJUK tau BANG KAZMAN&SIS SUE  hihi.

Haa aku agak mesti ramai yang tengah http://www.emocutez.com  HOT and SPICY cite pasal BOLA kan? Mesti ramai tu .. jadi aku tak mau rebut2 TOPIK .. Yang penting sekali .. MALAYSIA MENANG!! Yeayy mati gak GARUDA hek2.


Hari nie aku nak ajak korang MENJAHIT hahahaha .. eh eh eh .. Yang lelaki pun boleh JOIN .. Awat hang LARI  hek hek hek .. Jom Ikut aku ZASSS

*
*
*

  1. Kain .. ikut citarasa .. Nak COTTON .. SATIN ..CHIFFON .. SUTERA pun boleh hihihi.
  2. JARUM .. Bukan jarum MESIN JAHIT yer ..
  3. BENANG .. warna ikut citarasa .. asal jangan benang sulam sudah .. ngeh3.
  4. BUTANG BAJU .. Ikut selera masing2 ..
  5. Dan .. Gunting kain bulat2 ikut saiz yang dikehendaki.



 Ikut STEP dalam GAMBAR nie tau ..

Bila dah buat SEGITIGA .. 
Jahit hujung dan ULANG sampai 5 KUNTUM dan matikan JAHITAN


 Seterusnya .. Jahit keliling BULATAN dan MATIKAN jahitan

Pilih BUTANG BAJU ikut CITARASA korang

 RUPA bulatan dijahit bersama BUTANG.

Tadaa .. SIAP SUDAH .. Cantik tak?


*
*
Haa apamacam? Boring2 http://www.emocutez.com ..  Santai2 .. Tak der kerja .. kita buat kerja .. simple je tak sampai 5mint buat bungga ni .. leh buat jadi PIN TUDUNG .. KLIP RAMBUT .. Lekat kat BANTAL .. BAJU .. BUKU ..   TANGAN .. KAKI .. Mcm2 la. Yang lelaki tu, kalau buat 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  bagi kat orang TERSAYANG .. Mesti diorang terharu sob sob sob ..


Sehingga bertemu lagi kawan2 ..http://www.emocutez.com Tata .. Titi ... Brumm Brumm ..
Korang Rasa?

30 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

wahh cikgu sudah datang..

bangunnn selamat pagi cekgu...hehehe

umi....
yg bulat tue kan alah yg jahit keliling bulat & matikan jahitan tu nanti rupa mcm yg atas kelopak2 tu ye??? mcm mn nak tarik benang bg jahir mcm bentuk tengah atas kelopak tu ek????

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Honey: Owh senang aja itu dong .. kalau honey nak buat bungga bulat yang ada butang tu ..honey jait keliling bulat .. lepas tu tarik dan matikan ..jadi lah bulat.


kalau honey nak kelopak segitiga tu .. honey lipat kain yang digunting bulat .. pas tu lipat jadi segitiga ..kat ujung tu jahit .. pas tu jadilah kelopak.


mcm mana? faham tak?

khairul berkata... Reply To This Comment

wow Umi..leh wat bisnes nih

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

yg kelopak2 tu faham dah...

yg bulat tu tak bape tangkap lagi
takpe2 gini....eimy try wat dulu
kalo tak faham gak eimy kaco umi...ekekekeke boleh????

maybe tak buat lagi kan so tak nmpk lagi tarik tu jadi mcm mn kan!!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang khairul: Hihi nakal la bang ni .. hihi ..tak pandai umi buat bisnes

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang khairul: Hihi nakal la bang ni .. hihi ..tak pandai umi buat bisnes

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Honey: Owh boleh aje ..tanye je umi ar .. umi sedia menjawat soalan yang diberi :)


Gambar yang umi tunjukkan tu tak nampak sangat .. umi buat cantum2 supaya cepat loading


Honey mesti dapat buat punya hihi ..buat hand bouqet pun leh gak tau honey :)

hanabunga berkata... Reply To This Comment

umi macam tau2 ja tau.hana memang rasa macam nak jahit sndiri pin tu,tapi hana tak cukup sabar nk buat.nak buat pin utk bisnes hana :)

dhiera berkata... Reply To This Comment

umi, kite tak paham gamba yg kedua tu yg jadi kelopak bunga tu~ sobsob.

ajar lagi sekali!

Fabulous Me berkata... Reply To This Comment

Alah comel!

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

umiiii
he heeeee
dapat dah gambaran mcm mn dr bulat jahit tepi then tarik jd mcm kuntum tengah yg comey tue..

mcm link nie kan???

http://www.weddingchicks.com/2011/03/11/do-it-yourself-fabric-wedding-bouquet/

yes yesss senang jekkkkkkkkk!!!
muah muahhh!!! tqqqqqq share idea diy!!! :)

mmg nk buat HB sndri punn :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hana: Hihi hana nak buat bisnes ye? wah bagus ni ..sennag je nak buat ..kat u tube banyak tutorial yang hana nak guna tau :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Dhiera: Yang kedua jadi kelopak bungga? Hah mcm nie..


Gunting kain jadi bulatan ..ikut saiz yang dhiera nak ..pas tu lipat sampai segitiga. Pas tu dhiera jahit hujung segitiga tu. Ulang sampai 5 kuntum ..pas tu jahit matikan die ..jadi lah bungga :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Honey: Yayyyyyyyyyyyyyyyyyyy pandaipun honey ..cantik kan? honey pun nak buat HB gak? mcm umi jugak la!! bestnya yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

aah nak buat sndri sooo boleh simpan jd kenangan kan??? pssstttt pendapat umi kan kain mana kalo guna utk wat HB nampak cun???

naga berkata... Reply To This Comment

Lho, kamu bisa njahit kok ngak ngomong siang-siang sama gue. Kepingin jugak rasanya makai baju yang kamu jahitin. Rasanya kok yang paling beruntung ya Abah. Nantikan seluar dalamnya pun boleh dihias sama bunga-bunga gitu. Menarik sekali malah lebih bergaya rasanya. Bener ngak Neng manis? Jangan mara ya, gue kek mau bercanda saja..kihkihkih. Rasanya hidup ini kok kurang kalo ngak ngaco kamu, persis ngak ada sambal belacan kalo makan ngak enak. Ndak gitu Neng???

Take care Umi. Mek suka gambar kitak ya, mek tauk apa dalam ati kitak masa kitak bergambar ya,dalam ati kitak madah " aku nak proooot tuk" kahkahkahkah....jangan mare ya dik. Salam hormat buat kitak duak Abah.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Honey: Yey betul tu honey .. kalau umi .. kain ..chiffon cantik .. mcm umi guna nie .. kalau ada lebih bungga leh jahit kat kain .. baju atau tudung ..betul tak honey?


Ikut honey la ..kain biasa pun cantik gak ..kain satin menonjol jugak .. tapi cantik gi kain chiffon .. haa mcm mana honey?

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang naga: Yah bang, ya namanya bakat terpendam hihi.

Hahahaha lawaknya bang naga tok eh ..ui ui c terfikir kmk mau engkah bungga kat seluar dalam nya hahahahahahahahhaha .. mun buat seluar dalam tampung seribu mesti best hoh hahahaha ..c senonoh hahaha


Cda kmk marah bang ..kmk suka gik mun kita melawak2 ..guro2 mcm tok ..baruk la best haha


Ishk bang naga tok ..salah ya bang .. time kmk engkah gambar ya .. kmk mau madah ..rasa cute jak hahahahahaha ..sengal :)

~Nana BamBam~ berkata... Reply To This Comment

comel je tengok bunga yang dah disiap jahitt..huhuhu pasni boleh kirim kat nana yer..ngeeeee :P

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Nana: Nana nak ke? Nanti umi buat 1 ye. Buat jadi klip rambut nak? ngeh ngeh .. bagi alamat ye :)

naga berkata... Reply To This Comment

Kitak ndang cute Umi. Sumpah. Mata kitak galak. Untung Abah. Moga kitak duak bahagia terus. Mek jarang puji orang tapi bila mek dah puji ya memang dari ati yang ikhlas.

Mek ada sebab curi tulang ari tuk. kaki mek sakit tersepak meja nangga main bol malam tadik. Wawawa..rasa nak terkeluar kemih. Geram gilak Umi, ni nak molah, bukan salah mek ndak, sik sengaja.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Banga naga: Hihi malu eh ada orang muji ..sengih2 dah tok ..ting ting ting ..


Kitak pun apa kurangnya bang ..dah la bijak ..peyayang ..suka pusak.. baik hati .. lawak ..romantik .. ayat kat blog yang bergerak ya tunjukkan kitak romantik .. mesti kitak orangnya kacak ..walaupun kitak c pernah tunjuk muka ..ngeh ngeh ngeh

dhiera berkata... Reply To This Comment

ooo... makna ye jahit satu bahagian aje la ea? yang dekat bahagian bucu sahaja. then sambung2 kan dengan kelopak yg lain. kan kan kan?

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Dhiera: Yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy pandai pun dhiera .. pas tu jadi la bungga .. best ni .. jum join umi and honey buat HB dhiera ..mesti best :)

dhiera berkata... Reply To This Comment

yeayyy!!! nanti kite try buat ok. lepas tu khabar-khabar kan pada umi. wink wink. thanx umi. muah!

Kazman & Sue berkata... Reply To This Comment

pandainya umi buat "kerastangan".....
cantikkkk....

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Dhiera: Yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy sama kita buat ye .. mesti best hihi :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang kazman&sis sue: Trm kasih bang sebab puji ..kembang dah hidong ni hahaha

bella luna berkata... Reply To This Comment

waaa, cantik2,. tapi bella tak minat menjahit, bella tengok je umi menjahit boleh? :D

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

Wawawa...dia da ada modul baru la pulak skrg..kan?mari2 belajar menjahit bersama umi..ehehee