Isnin, 25 Julai 2011

SUKARKAH MENERIMA KENYATAAN?

Mat malam semua ...http://www.emocutez.com jam baru menunjukkan 09:36 malam ... selalunya aku time ni dah berlayar dah ... Tido le maksudnya .. Jiran sebelah pun dapat dengar aku berdengkorrr hihi ... Tak malu. Tapi apakan daya, mata aku ni tak dapat tutup ... Cey tu dah tipu sanggat. Aku tak dapat lelapkan mata. Fikiran aku melayang ... LAYANG ... sebabnye tak de WAU. (Dapat tangkap tak maksud aku?)


Sukar tak menerima KENYATAAN? Bagi sesetengah orang dapat menerima ... tapi sesetengah orang tak dapat ... sebagai contohnya AKU... Bukan maksud aku untuk melawan takdir. Aku kalau boleh ... aku nak sedaya upaya mencapai apa yang aku inginkan. Tapi kalau "TIDAK" jawapan hasil "USAHA" aku ... aku tidak dapat berbuat apa2. Kerana Allah S.W.T tahu apa yang terbaik untuk kita ... Tapi tidak salah kalau kite nak mencuba kan? (Berapa banyak Tapi laaaa).


Haaaaa ... selalu aku motivasikan diri untuk cuba terima takdir, tapi dari sudut hati aku ... sukar ... Aku ingin menjadi seperti INSAN biasa ... yang kadang2 mudah mencapai apa yang mereka inginkan ... BAHAGIA je rase ... Tapi .. kata En. Abah, setiap manusia di MUKA BUMI ini mempunyai cabarannya TERSENDIRI ... Aku Akui ianya memang benar.


Aku cuma inginkan KEAMANAN .. bukannya Harta kekayaan Dunia ... Atau Nama .. Pangkat ... Bukan aku tak AMAN di sisi En. Abah atau bersama Ahli Keluargaku ... Cuma aku tak aman berada bersama Orang2 JAHAT disekitar aku, yang tidak memahami situasi aku. Yang mereka tahu.. hanya menjadikan aku BAHAN GURAUAN ... Aku hanya Insan biasa, yang mempunyai hati dan perasaan. http://www.emocutez.com



Didalam dunia nie ... kita tidak akan lari daripada Manusia2 yang suka MENJATUHKAN orang ... (Bukan tolak orang ye hihi), MENFITNAH orang ... DENGKI MENDENGKI ... TIDAK PUAS HATI ... apakah FAEDAH yang akan didapat dengan berbuat sebegitu RUPA? Jawapannya ialah .. DOSE laaa ... Orang2 macam ni BERPEYAKIT sebenarnya hihi.


Tak pe la ... esok lusa kita tak tahu kan? ... Aku tidak putus berdoa kepada Allah S.W.T agar aku dan orang2 yang aku sayangi dilindungi ... Mudah mudahan Allah menerima Doaku ...


Tak perlulah aku bersedih panjang2 megenangkan Orang2 seperti ini ... Satu hari kelak pasti akan menerima balasannya ... Orang2 yang pernah buat Dose gan aku TIME sekolah dulu pun ... ade jugak aku dengar dapat balasan ... Sesungguhnya .. Allah S.W.T tu maha ADIL ...


Harap segala yang Aku rancangkan selepas ini akan berjalan dengan lancar agar menutup SEGALA MULUT2 JAHAT yang sentiasa ingin menjatuhkan aku .. AMIN ...  Aku pun hairan, orang sekecil aku ni pun ada jugak orang yang mau jatuhkan ... kalau tinggi tadi tak ape la jugak ... Cantik ke ... Kaya ke .... Nak kate aku kacau orang, perli2, kacau  orang tak de la jugak. Orang je yang suke menganggu aku ... Dah nasib badan. Harap semuanya akan berjalan dengan LANCAR ...AMIN.


Baru aku rase dapat leyapkan mata ... Ummm En. Abah dah msg tu, nak chat gan die pulak ... Esok2 kite jumpa lagi ye ... Tata  ... Titi .. Brummm Brummm ... Terima kasih semua .. Muahhhhh





Korang Rasa?

5 comments:

bella luna berkata... Reply To This Comment

manusia umi,mcm2 ragamnya,.ade je yg tak puas hati even kita tak kacau die,.biarkanlah die,satu hari ti,dwrg mesti sedar salah dwrg,.kita hanya mampu berdoa n Allah menetukan segalanya,.hope umi sabar and tabah k,chill;)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Terharu umi membaca komen bella. Terima kasih bella ... sejuk dah hati umi :)

bella luna berkata... Reply To This Comment

sama2 umi,my pleasure,.lau bukan kwn yg tenangkan,sape lagi kan *wink2*

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Baiknya bella :). Muah2! :X

bella luna berkata... Reply To This Comment

haha,muah too:p