Rabu, 4 April 2012

TUTORIAL BUNGGA TISU

Allohaaaaa!!!http://www.emocutez.com Umi harap kawan2 CIHAT dan CERIA selalu .. Oooo GANTUKNYA Umi .. Mata pun KUYU je .. Kalau layan KOREA pagi2 ni gerenti SEGAR balik MATA .. K-POP RULE!! Ohhh LEE MIN HO .. Pangg!! Ampun En. Abah .. En. Abah pun Ganteng jugak dong hihi ..


Hrmm BOSAN2 .. Hari niehttp://www.emocutez.com En. ABAH masih lagi ON TRAVELING .. Sunyi je rasa .. Nasib baik CUCUNDE Umi ada dirumah .. Ada jugak teman Umi BEGUSTI  hihi .. Aippp GUSTI? Nak kena lapor kat SSPCA ni @#$%.


http://www.emocutez.comHah MEREPEK lagi. Hrmm .. seperti yang Umi janjikan .. Tutorial Bungga Tisu .. Jom ikut Umi zass

*
*
*

 Bahan-bahannya
Kertas Tisu .. Pisau .. Gunting dan Dawai Bungga

 4 Helai Warna BIRU
4 Helai Warna HITAM

 Kita selang-selikan kertas berwarna itu tadi

 Seterusnya kita lipat KIPAS
Bucunya kita potong bentuk BULAT atau MUNCUNG
Ikut citarasa masing-masing (^_^)

 Ditengahnya kita ikat dengan DAWAI BUNGGA

 Kemudian taarik satu demi satu KEATAS
Perlahan2 agar kertas tidak TERKOYAK

Tadaa .. Siap sudah

Yang ni pulak KOMBINASI 3 warna

Tapikan 1 warna lebih MEYERLAH
Kawan2 rasa?



Hah macam mana? Ada rasa nak buat tak?http://www.emocutez.com SERONOK tau DIY ni .. Seronok bila ianya menjadi. Walaupun tak secantik QANASURI buat .. tapi sekurangnya kita berjaya jugak buat .. Hip hip HURAYYYY!!


Nanti dah siap sepenuhnya ..Umi kasi tunjuk ye ..http://www.emocutez.com Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Pruttt Pruttt Bunyinya (^_^).



Psttt ... Lupa nak pi tau. KERTAS TISU ni sebenarnya Nipis dan nampak seperti Kertas Minyak. Kalau kawan2 nak beli .. pi tau yang kawan2 nak beli kertas untuk buat POMANDER BALL. Kalau nak guna CREPPY PAPER pun leh juga .. Ikut citarasa kawan2 (^_^) .. chak!!
Korang Rasa?

37 comments:

♕ niaa ♔ berkata... Reply To This Comment

nk tanya kertas 2 tisu 2 mcm mana ek????mcm kertas warna 2 ka???

CintaZulaikha berkata... Reply To This Comment

ni buat pin tuk wedding nti ke, bg kat tukang bagi telur, kehkeh

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Niaa: Kertas tu ..kalau dear perasan ... die mcm kertas minyak tau .. nipis ..tapi die berwarna ..

nanti kalau dear nak cari ..cakap kat kedai tu ..dear nak cari kertas untuk buat pomander ball ..

kalu guna creppy paper dapat gak ..cuma kurang kembang ..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Cintazulaika: Hihi mcm tau2 je sis ni .. untuk telur bungga sis ..pandai sis meneka ..yayyyyyyyyyy

Kazman / Sue berkata... Reply To This Comment

wahh... umi dah sibuk buat persiapan lah ni yeee... cantik umi buat....

♕ niaa ♔ berkata... Reply To This Comment

ouh ya kertas minyak tapi kat semenanjung kertas minyak warna koko huhuhuh cantik la umi wat ri 2 wat crepe paper x jd pun :((

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Kazman / SueHihi trm kasih bang ..dah start sikit2 .. harap menjadi benda umi buat ..yayyy

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@♕ niaa ♔Ummm mesti ada dear ...umi pun cari kertas ni tahun lepas .. akhirnya umi jumpa ..warna pun tak da banyak pilihan ..


kalau dear nak buat pakai creppy paper .. nak buat dia kembang ..cuba dear banyakkaan kertas n jgn panjang sangat kertas ..mesti die kembang ..

dear cuba cari lagi kertas pomander ni ye .. mestidapat ..chayokkk!!!!! amin2

syahirooAhmad berkata... Reply To This Comment

" lastttt payper.. lay peppperrr" - johan n zizan. (lawak ke der)

kreatif la mrs abah ni.. siap ade tutorial lagi.. ialah bila dah keboringan, apa sahaja yang terlintas dihati, do it, right.... :)

cinta siswi berkata... Reply To This Comment

comel!! nape umi kretip sgt??huhuh. nnti siswi nk kawin.siswi tempah k..hehe..

#rindu umi..hihi

hani apandi berkata... Reply To This Comment

ktk, lak kmk nak e-day or wedd.tolong polah bunga tisu k kmk okay? hahahaha

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

slmt tghri sis umiiiiiiiiiiii...........wah mcm sng je buat bunga tisu ni...


hikhikhik....sng tgk jeLAH...opss

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@syahirooAhmadHihi minat raja lawak ye sya? lama tak jenguk sya hihi ..

betul tu ..kalau dah boring ..minat ..apa2 pun leh buat ..yayyyyyyy :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@cinta siswiCinta siswiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ..rindu baget deh sam kamu dong ..

amboihhhhhhh ..nak tempah? bio betul dear ni .. karang tak cantik baru tau ..hahahahhaha ..


nak hadiah bungga untuk dear boleh la ...hahahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@hani apandiHahahaha .. soot juak nya tok .. tok bena ka bulak tok ..hahahahaha ..kentut lak ..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Uchi kay-f @hmadMat tengahari jugak uchiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ...

senang laa buat ni ..uchi pejam mata pun leh buat ..budak tadika pun pandai jugak ..hahaha .. pandai loyar buruk hahaha ..

remyhazza berkata... Reply To This Comment

cantik lah umie.....
cute sangat.... lebih2 lagi pink kaler....
tapi abg remy kena buat ker ???? macam sesuatu jer....he3

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang remy: Trm kasih bang remy :)

Hihi aipppppppppppppppppp aipppppppppppppp bang remy nak buat? ni buat umi tertanya2 ni ...diselubungi oleh misteri hahahaha

Cik Saila berkata... Reply To This Comment

nak kena try!!! hehehe :)

Cik Rose Cute berkata... Reply To This Comment

Nanti akak nak try buatlah...boleh letak kat ruang tamu...cuma beli pasu jer hihihi akak nak copy paste kat blog akak..nanti senang nak rujuk balik...

kainBuruk berkata... Reply To This Comment

sesuai unatuk hantaran meminang..

c'axoera ヅ berkata... Reply To This Comment

kalau buat banyak2 mesti cantik kan :D

yuhuuu umiii! jom sopingg ....tgk ni http://ch000tz.blogspot.com/2012/04/www-22-waaaaaaaaaaa-me-wants.html

Kathy Tuah berkata... Reply To This Comment

adoi..kacak gilak2..teringin nak try..tapi sbelum ya mok carik ketas ya dolok..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Cik SailaYayyyy ..dear try la ye ..mesti seronok .. umi sokong!! :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Cik Rose CuteHihi okeh sis ..nanti kalau sis buat mesti cantik ..yayyyy ..okeh sis .. sis copy ye buat rujukkan :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@kainBurukBetul2 ..umi sokong .. selamat mencuba :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@c'axoera ヅBetul tu dear ..waaaaaaaaaaaa shopping apa pulak kali ni ..nanti umi terjah ..yayyyyyyyyyyyyy :). Trm kasih dear :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Kathy TuahTrm kasih dear :). Auk bena kata kitak .. mesti best mun buat .. chayok2!!!

Liselle MonCherie berkata... Reply To This Comment

wahh cantiknya! Geram tgok bunga pink tu rase mcm nk picit2 je,Gebu!! <3
Umi mmg minat buat handicraft ea ? :D

lisa berkata... Reply To This Comment

cantiknya, nak buat lah nanti! :)
share lah banyak lagi cara2 nak buat handicraft ni sis umi!! :)

Domu-kon berkata... Reply To This Comment

if misz domu buat..lum tentu menajdi..apa pun..suka yang kaler..banyak kaler pun lawa... semua lawa..pandainya umi wat,,

Miss uCu berkata... Reply To This Comment

cantik..n comel la bunga ya..rajin umi eh:)

Zie Madini berkata... Reply To This Comment

Senang jak upanya cara molah bunga tisu ya tek. thanks for sharing yunk :)

baguznet berkata... Reply To This Comment

eh, mmg menarik la bunga tisu nie... masa kecik dulu ada la 'rajin' gak buat benda2 cenggini utk hiasan rumah

dhiera berkata... Reply To This Comment

kita baru nak tanya nape kertas umi shining. tapi umi dah jawab. hehe. rajin gile umi DIY! wowww

michelle berkata... Reply To This Comment

wow so beautiful...

Hanie Dew berkata... Reply To This Comment

aku pernah ikut tutorial ni tapi tak pernah jadi.wuwuwuuw..tangan keras nak buat bende bende seni cenggini..

satu kaler lebih menyerlah. betul.