Selasa, 3 Januari 2012

TAHUN KE- 4 UMI ABAH


Pada 31/12/2011 genaplah http://www.emocutez.com 4 Taun .. USIA CERITA CINTA Umi Abah .. Alhamdulilah .. Allah S.W.T masih memberi PELUANG dan RESTU untuk kami BERJALAN .. BERGERAK .. LUMBA LARI 4x100 .. MARATON sejauh ini .. Amin. Menjadi adat dalam sebuah PERCINTAAN itu ada RANJAU yang BERDURI .. Ada lautan API .. Pangg!! hindustan laa pulak.

Sambung lagi yerhttp://www.emocutez.com .. Ada MANIS Ada PAHIT .. MASAM-MASAM MANIS (P.Ramlee). Tapi dalam hubungan Umi Abah .. ada juga perasa TAMBAHAN iaitu .. SECUKUP RASA MAGGIE hihi. Alhamdulilah .. diharap hubungan ini berkekalan hingga ke Anak Cucu .. Cicit. Amin.


SITUASI 1
Dalam Kereta 01/01/2011
Sedang menuju ke MR.SMILE (Kfc)

*
*
Umi :
Abah .. Abah ..
Abah sayang Umi tak?

En. Abah :
Mesti la sayang ..

Umi :
KENTUT Umi ..
Abah sayang tak?
(Soalan Trick ni ngeh3)

En. Abah :
(En. Abah tiba2 tersenyum)
KENTUT Abah ..
Umi sayang tak?

Umi :
(Hah ambik kau)
Uishhh mesti la sayang ..
Orang tua2 cakap
Jangan ditahan ..nanti jadi penyakit .. Pangg!!


 KEK Terakhir untuk Tahun 2011
Sebatang LILIN je yer ..
Kang berbunyi Smoke Sensor .. Naya

 Tabik SPRING ..

 Kawan baik .. Teman Pendengar .. Teman Lelakiku
Dan bakal SUAMIKU .. Amin100x hihi

 Muka BORING ..
Makanan tak sampai lagi

Chak!


Sehingga bertemu lagi kawan2http://www.emocutez.com .. Zam zam ala kazam ..

Pssttthttp://www.emocutez.com kalo HANIE baca ni mesti HANIE geleng kepala .. Umi dan Kentutnya tak dapat dipisahkan ..seperti IRAMA DAN LAGU (P.Ramlee ) .. Ampun Tuan Permaisuri hihi .. Nanti upah COKI-COKI ar chak!





Korang Rasa?

30 comments:

Kazman & Sue berkata... Reply To This Comment

wah....sedap kek dan kfc.... layannn....

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

meoww meow....umiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lalinkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!

hepi new yearrrr...detink ekk new yearrr ekekekekeekek *hugketat2*

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang kazman ..tambah gi bang .. sedap hingga menjilat jari hah .. sambungan iklan kfc hahaha


Honey: Hahaha .. ee ee comelnya meow ni .. meh cini bucuk2 kita main sama2 :). Haha ar dating ..nakal ar ..amboii

khairul berkata... Reply To This Comment

abg doakan yg terbaek buat Umi..aminnnn

pipie_azty berkata... Reply To This Comment

semoge umi terus bahgie ye bersame abah ... :) jom jenguk balik ! ehhe

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

umi!!!!!!! suka ah tgk umi nyer style rambut tu..kene sgt ngan muka umi..huhu~ nway.. asya pun nak amin2 kan tuk umi..insyallah.. ada jodoh korang..haa..xsilap asya pernah dgr kata2 lebih 40 kali tu doa.. jadi asya akan cuba baca sebanyak kali yang mungkin..then lain2 tu org lain sambung... so insyallah a...jodoh umi ngan en.abah tu... :)

nnt kalau da nak kawen jgn lupa jemput asya aaa..... confirm asya datang...xjauh mana pun lundu n samarahan..ahahhaa~ (tp tu pun kalau umi kawen dlm lbh kurang tahun 2012/13 a..sebab pastu asya da abeh blaja..hehehe~

k mi... chill! senyum2...suka tgk pipi nembam kamu tu..huhu~

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Abang khairul: Yeayyyyyyyyyyyyy trm kasih abang ..sayang umah2! pangg!!


Pipie: Sob sob terharu sebab kawan baru gi wish ..trm kasih dear ..muahhh

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Asya: Hihi trm kasih sayang ..buat umi rasa terharu je laaa


uishhh mesti umi jemput ..umi memang bercadang nak jumpa asya tahun ni tau .. nak hantar sesuatu ..harap dipermudahkan amin2...


baiknya asya ni ..sayang gan asya ..umi pun doakan yang terbaik buat asya dan yang tercinta ..yeayyy amin2. nakal ar dear ni nak baca banyak kali .. terharu umi.


hah esok umi buat enbtri pasal rambut untuk asya ..ciap da ..cuma belum dipostkan lagi..


hahaha umi makin tembam ..cepat naik badan baru2 ni ..hairan umi .. harap la tak jadi buntal.hahaha

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

slmt pagi sis umi!

masa mula2 singgah blog ni,uchi bace & ingat sume info dlm blog ni,ingat umi dah kawen sbb tu call umi,sis sbgi tanda hormat,sekali belum..so hrp2 cepat lah kawen iyer..

eh betullah tu klu rase nk kentut jgn tahan tapi "cover"2 lah sikit hihihi.....

ok daa,takecare sis umi,peace yo!

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

umi:eh belit tang mane tu sis,ayt street forward je tue,xderlah sbnrnye tu dialog psl ilmu nk takel awek...dpt dri movie "datin ghairah"..

oh ho lagu adele.."set fire to the rain.."

love so much her voices kan..sis umi!

DOMU-KON berkata... Reply To This Comment

cpeat2lah kahwin... at least misz Domu ada la sebb nape nak p sarawak..huhuhu

EyanaNoorAzlan berkata... Reply To This Comment

Umi!!!
tahniah...AMIN40x
comel je umi dlm pic tu..
eyana doakan kebahagiaan Umi berkekalan bersama en.Abah yg Umi sygi..lak mun ktk kawen eboh lupak invite kmk k =)

Ibarat pinang d belah2..hihi..
kepak2, kebom2..kepak2, kebom2..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hahaha cian uchi ni ..tipah tertipu ye bang .. umi ni sebenarnya nak kawin tahun lepas ..tapi banyak disebabkan ahli keluarga banyak urusan ..jadi terpaksa ditunda ..insyallah jika tak da halangan ..umi post entri besar2 kat cni ar.

haha tak pe, umi suke ape orang panggil umi sis .. rasa best je umi rasa hahaha ..uchi memang baik.

umi ni gok ckit bahasa english jadi bila baca lidah pun terbelit hahahahahahaha


wau datin ghairah? dah tengok?mesti best ..umi lom tengok gi tau

betul kata uchi memang suara die sangat2 hebat ..muka pun cantik ..walaupun die berisi kan uchi? hebat2!!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Mizs Domu: Hihihi wahhhh nak datang? blink2 ..sob sob sob terharu den ..kalau ada kad nanti umi post yer ..

Misz ..umi nak gi blog dear tapi asyik tak dapat je masuk ..nape yer? huhu ..tak best la mcm ni dear ..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Eyana: Cayangggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg ..ada sudah entri baru die ingatkan tak de tadi ..sat gi umi terjah ye



amboi dear ni na meyakat orang nombor 1 yer .. insyallah ada kad nanti umi post tau ..umahhhhh


sedap eyana nyanyi ..leh la umi gi ambik eyana jadi artis ni hihi ..chak!

remyhazza berkata... Reply To This Comment

happy anniversary !!!!

AmirFX berkata... Reply To This Comment

Ishhh.. Kaki kentut takduak ya... haha.. Nway, happy always.. Wish all the best untuk takduak..

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

oh rasenye ade terbce psl postponed kawen tu,xper2 nnti updated psl "hari bahgia" tu iyer sis umi!

movie " DG" tu? emm dah 3 kali urg tgk umi..besh ler ...ombak rindu dah dunlod tapi xtertgk lagi sbb tertgk movie "DG" je..bhahaha 2-2 ok sbb ade aaron aziz...kacak tok!

adele? haah mmg berisi tapi muda lagi kan baru nk masuk 23 thn..omg!
"rolling in the deeeeeeeeeeeep"..

hahaha...

psst,xsabar nk tgk pix kawen sis umi with en.abah!pewitttttttttt...

zulhilmi tempoyak berkata... Reply To This Comment

wah....

sweet gitu umi kan..
hahaha

kim slm kat abah na umi...

cpt sket kawen..hihi

Fina berkata... Reply To This Comment

hi..first time jalan sitok..dapat link dr blog zie..congrats on the anniversary...nyaman jak upa cake ya....

EyanaNoorAzlan berkata... Reply To This Comment

owkeh2, inform awal2 k...leh tempah tiket utk Chemong..leh main cinta2 ngan cucu2 Umi nnt..hehehe..

Umi kat srwk stay area mana? Eyana kat semarahan je..jrg trun kuching, Mr Right x bg arr...bratus2 alasan die kaci...majuk3...=P

Adam Malaysian Idol berkata... Reply To This Comment

My Life's Journey: aik, bila sambutan yo tek bah? x info pun ...

toi eh ...

eva berkata... Reply To This Comment

deng.. knk ktk kiut gilakkk??? hahahaah pelik lu bunyi.. p xda bh.. suka cara ktk berfesyen.. mek suka ngga mpuan k headban gya.. kedak org korea.. nang cute abis!.


aminn!!!! sak berkekalan.. jemput mek lak.. eheheh

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Remy: Trm kasih krn wish :)


Amir: Ne gayonya ..kami tok embak batu kentut ..alu jangkit gan abah ya hahaha


Uchi: Iyer? biar betul uchi ..wah mcm best je DG tu hahaha ..mesti lucu kan? hahaha. Lorrr tak tahu pulak umi adele tu 23 ..waaaa muda t. Trm kasih uchi .. insyallah nanti umi buat entri kawin umi besar2 untuk uchi yer hahahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Zul: Waaaaaaaaaaaaaa lama sudah tak jumpa zul tempoyak ni ..geng kuat kentut ni hahaha. Amin2 ..trm kasih zul :)


Fina: Trm kasih dear sebab singgah kat cni .. kmk makan cikit jak ...yang selebihnya bagi kat dak kfc ..cda orang mauk makan hihi


Eyana: Hui hui itu semestinya adabi hahaha ..pasti umi jemput :). Hahaha amboi chemong .. kleh ni ..diorang dating gan cucu umi hahaha ..leh jadi bakal menantu ni hahaha


Adam: Hahaha adam tok koh ..kaco daun jak mun diinfo hahaha ..toi eh.


Eva: Yahhh lamak ktk menghilang mesti bz nak? best eh dah start kerja ..peyayang ktk tok. Trm kasih dear .. melutop lubang idong tok dipuji :). Uiii mesti jemput ..harap semuanya berjalan dgn lancar ..amin :)

Miss uCu berkata... Reply To This Comment

comei...hihihi..selamat semuanya yea..moga jodoh berkekalan hingga hjg nyawa deng:)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Miss ucu: Trm kasih dear ..terharu umi :)

Cik Rose Cute berkata... Reply To This Comment

mudah-mudahan ada jodoh Amin....

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

HAAAA!!!! aku dtg ni. ko ni.kan aku dah pesan.sopan sket.hhahahaha.bak mintak coki coki.

ciK LyndaWawa berkata... Reply To This Comment

nyaman juak upa kek ya eh..mintak juak deng go deng..hehe