Rabu, 18 Januari 2012

BAGAIKAN PUTERI

Mat pagi semua http://www.emocutez.com.. Hari ni Umi tak KERJA .. Sebab ada URUSAN sedikit .. Nak tau? Ade laa .. Nak tau? Ade laa .. Nak tau? Bak cini SEJUTA .. Haha .. pangg!! Amboihhhh!! ada hati nak jadi ALONG ... ANGAH .. ANJANG yer? Kecik2 nak MENCEKIK Orang ..ckckck .. Dari korang bagi kat Umi baik sedekah kat ANAK KUCING YATIM ..Yer dak?

Hah ni nak dipendekkan cerita ..http://www.emocutez.com Entri ni diminta khas dari UCHI .. BAGAIKAN PUTERI .. Sape? Umi? atau UCHI? Pangg!! Jom ikut umi zasss ..

*
*
*



SIPNOSIS

Haryani dan Laksamana Sunan .. saling jatuh cinta. Pertemuan kedua insan ini dalam satu dimensi di luar batas jangkauan manusia, malah sukar diterima logik akal. Mereka dari zaman yang berbeza.

Haryani terperangkap dalam dunia perkelahian antara kebaikan dan kebatilan manusia. Perjalanan yang panjang, penuh ranjau dan cabaran membuatkan Haryani dan Saifudin mendiamkan sahaja cinta yang terpendam.

Dani .. pertama kali melihat Haryani yang terlantar koma di Hospital terus jatuh hati. Dia berusaha membawa Haryani kembali semula ke abad-21.

Antara dua lelaki, Haryani terpaksa membuat pilihan. Antara dua nyawa jasadnya: samaada tinggal bersama Laksamana Sunan pada penghujung kurun ke-15 atau kembali semula ke abad-21. Tiada dua kehidupan dalam zaman yang berlainan. Salah satu kehidupan mesti mati.


-----------------------------------------

Begitulah SIPNOSIS ceritanya ..http://www.emocutez.com NOVEL ni merupakan NOVEL pertama Umi baca. Sebelum ni Umi tak minat. Sebab tengok kawan2 Umi Nanggis teresak2 buat Umi ingin tahu apa ISI KANDUNGAN Novel tu. Ramai yang suke baca Novel ni.

Sekali bace ... Fulamak!!!http://www.emocutez.com Geliga betui la OTAK penulis ni .. Rasa mcm REAL la baca NOVEL ni. Betul, umi tak TIPU. Kalau Umi TIPU ..Silakan KENTUT Umi yer ..pangg!!. 


Bukan je meyelitkan Unsur-unsur Mistik ..http://www.emocutez.com Misteri dan Thriller .. Penulis ni menyelitkan juga Unsur sejarah dan Hikayat Melayu. Kewujudan watak dari kesultanan melayu contohnya Laksamana Hang Tuah membuatkan kita terjerumus dalam DUNIA FANTASI. Bukan itu aje .. Cerita tentang Puteri Gunung Ledang pun ade gak.

Penamat die pun best .. http://www.emocutez.comPenulis menamatkan cerita dengan Peristiwa Tsunami .. Memang HEBAT penulis ni .. Bijak mengaitkan sesuatu agar nampak REAL. Walaupun kita fikir .. mcm mana Penulis mengaitkan ini semua ... Nak tahu? Gi la BELI atau PINJAM kat kawan yer .. Hihi


Harga: Rm 19.90
Halaman : 560
ISBN: 983-124-214-9

Cerita ni ada kesinambungan ..http://www.emocutez.com Iaitu CINTA SANG RATU .. HIJAB SANG PENCINTA .. Lepas tu .. korang akan tahu .. Jalan cerita seterusnya .. Kesemua jalan cerita hasil karya Penulis ni sangat2 KEMAS.   Nilai2 Murni, Kasih sayang .. Kebenaran .. Hakikat .. Malah ada Unsur2 Islam pun ada dikaitkan. Sehingga bertemu lagi kawan2 ..Tata ... Titi .. Brumm brumm (Nak gerak da nie )

Psttt ..http://www.emocutez.com Umi and Uchi berkongsi berdapat yang sama .. iaitu .. Tiada siapa dapat mainkan WATAK Haryani dan Laksamana Sunan .. sebab WATAK tu terlalu ISTIMEWA .. Hanya Ramlee Awang Murshid je tahu siapa yang LAYAK .. Renung-renungkan dan selamat beramal ..

Tapi kalau Umi and En. Abah mainkan WATAK tuhttp://www.emocutez.com .. layak tak UCHI? Panggg!! Tak dapat den nolongnyer ..


Korang Rasa?

21 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

sambungan Bagaikan Puteri adalah HIJAB SANG PENCINTA..... bestttttttttttttttt!!!!

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

lepas tu sambungannya lagi CINTA SANG RATU....pun bestttttttt!!!!

DOMU-KON berkata... Reply To This Comment

tak [pernah terdetik nak baca novel tu..maybe sabb Ramlee Awang Murshid kot..ngeh2..

umi p mana tu? xajak..aishhhh

Kazman & Sue berkata... Reply To This Comment

citer novel dah banyak jadi movie kan sekarang ni....

khairul berkata... Reply To This Comment

x lama novel ni akan d jadikan filem lak

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

slmt pagi umi!

wah,terima kasih sis umi,buat review psl novel ni...wah umi,novel pertama iyer..*senyum byk sambil buat kecik/besar ank mata*

hahaha..ehem3 incik abah nk jadi LS ka?umi ni..yg tue..cube tnye inick abah..dia pandai pegang keris tak?opss..

okeh daa slmt bercuti..

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

wah..cik umi..sekarang da ada lagi satu perubahan selain layout blog yg da bertukar ni..(baru nak tgr..apeda..padahal da lama gak umi tuka..)bagus2..membaca itu jambatan ilmu.. now belum ada mood lagi nak baca novel..tgk movie jer keje asya..tp movie baik2 ah..xmo salah anggap ok..ahahhaa!

dhiera berkata... Reply To This Comment

ramai suka baca novel ramli awang ni. tapi saya gantok la baca. tak da jiwa kot~

aiNa yaZiD berkata... Reply To This Comment

sangat kagum dgn ramlee awang murshid.! org yang tak minat novel pun blh lekat dgn novel dia. hebat kan..? =)=)

Cik Rose Cute berkata... Reply To This Comment

Sekarang Sis dah kurang beli novel hihihi lain la waktu bujang dulu...ada masa...

eva berkata... Reply To This Comment

aok org mdh novel ditulis oleh ramlee awang mushid nang best!! tggu ada masa kit bok nak ada masa nak bc..

EyanaNoorAzlan berkata... Reply To This Comment

slmt petang Umi..
eyana lewat sggah hari nie..
seharian duk dlm selimut..huhu..demam melanda..wahh, nmpk mcm best novel ya p kmk c pndey bc novel mi..helpppp!

remyhazza berkata... Reply To This Comment

dah lama tinggalkan dunia novel..... kalau start balik..... emmmmm
nanti dh takde masa nak bw.....

Za berkata... Reply To This Comment

untunglah ada abah tuk d jadikan watak :D hahaha

~Nana BamBam~ berkata... Reply To This Comment

salam umi,

nana dah lama dah tak baca buku novel nie...

btw, best jugak erk cite bagaikan puteri nie..nana baca sipnosis die pon best jee..

kalau ade masa terluang nana nak jugak la try baca...hehe :P

p/s : cantik background blog niee.. :)

Potrait Admirer berkata... Reply To This Comment

wah ya la coretan seorang pencinta novel hihi..lak bt entri pasal ceta korea gk k..;)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hahaha gambong abah ya ..

terima kasih semua sebab sudi komen disini ..:)

Hanie Dew berkata... Reply To This Comment

banyak betul ko punya "panggg"..

bets ke novel ni. aku kalau beli novel tgk cover. kalau cover tak menarik taku tak beli la kecuali yang dah di review cenggini.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Hahahaha kalau letak prutt karang ..tercium bau tak enak hahaha

sama la kite dear .. kalau nak beli ..kalau tak tengok cover ..baca sipnosis .. tapi cita ni memang best giler ..best2

Redbloodsnow berkata... Reply To This Comment

psstt...mek pun favorite novel tok. dah bc habis ke semua sequel novel tok. nektok mek tgh tunggu novel terbaru sambungan siri ke-5 (Sutera bidarari)...x sbr mek mok tggu Ramlee Awang Murshid habis polah

laksamana sunan gerek khayalan kmk mun nk tauk. hahaha. mek ada ke limak² novel tok. jgn jeles. hehe

Redbloodsnow berkata... Reply To This Comment

oh ye, mun nk dia gnie bentuk the rest 4 novels...haa, rajinkan diri skodeng my previous entry tok ---> http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2011/05/order-sudah-novel-sutera-bidadari.html