Sabtu, 14 Januari 2012

SOALAN CEPU EMAS UCHI

Pruttttttttttttttt ahhh lega rasanya .. Hai semuahttp://www.emocutez.com .. Aduyaii .. Leguh badan HAMBE .. Semalam Hambe pergi ke satu tempat .. Memang ASYIK dong .. ANGUK SANA .. ANGUK SINI .. Mcm lagu Anguk2 geleng2 tunduk2 je yer ndak? Aip aip .. bukan  pergi yang tunjuk2 JARI kat atas yer .. sambil minum air WARNA WARNI yer.

Ni haa .. berjam2 duduk dalam keretahttp://www.emocutez.com .. TRAVELING tak sah kalau duduk tak DIAM2 .. Mesti ada GOYANG2 .. nasib tak POCO2 .. Alhamdulilah semalam jugak selesai siasat kes hihi .. Pagi2 .. Hambe telah dikejutkan dengan SOALAN CEPU EMAS dari UCHI. EMAS!! .. EMAS!! .. Aku KAYA  .. Pangg!!!

Kenal UCHI? http://www.emocutez.comHaa die seorang yang BAIK HATI, SOPAN, BIJAK, HENSEM mcm En. Abah. Aip .. lari tajuk dah ni. Dengan kata lain die memang baik .. selalu datang jenguk Umi Abah tanpa JEMU sob sob sob. Rugi tau kalau korang tak berkawan dengan die .. Meh terjah kat SINI.


Soalan CEPU EMAS berbunyi beginihttp://www.emocutez.com ..

*
*
*


Selalunya kita jumpa semalam .. 
baru kita jumpa esok, dekat mana kita jumpa esok dulu baru semalam?
Kalau kita baca KAMUS dari DEPAN ke BELAKANG 
Kah kah kah ..

Kenapa kentut awak lebih kuat daripada kentut SIS UMI?
Amboiiii!!! hahaha
Sebab kentut AWAK guna MIKROFON 
La la laaaa hihi

Apa perbezaan lampu stadium dari lampu bilik, PN HANIE?
Sebab kalau ada GAME kat stadium lampu dibuka
Kalau GAME dalam bilik .. lampu ditutup
Ck ck ck ... cicak geleng kepala

Panjangnya 15cm, kemerahan, 
ada kepala, dan kalau banyak boleh buat CIK EVA naik gila?
Duit 10 hinggit lorr .. 
Kalau warna UNGGU mesti lebih GILA hihi

Kenapa pokok kelapa di depan PN.SAFA harus ditebang?
Mesti la ditebang UCHI ..
Takkan di CABUT .. ye dak 
Ingat Pn. Safa SUPERMAN? gurau je hihi

Wahai CIK ANA, 
apakah 3 jenis buah yang terselamat dari kebakaran di sebuah kedai?
Buah Keranji dalam Perahu .. Pisang Emas dibawa belayar
Buah Cempedak diluar pagar 
Amboiii jual pantun yer ..

Aduyaiiii ..http://www.emocutez.com Ni bukan berpeluh lagi KETIAK nie .. Nie dah tahap TERCABUT BULU KETIAK ade la .. jenuh hambe cari jawapan .. Nasib baik En. Abah (KAMUS BERGERAK) ade .. Tenang cikit hati hambe.

Psttt .. En. Abah ade BLOG tau .. Baru buat .. Gi la terjah ..Nanti umi upah 20 cent .. pangg!!

Terima kasih UCHI .. Sebab tuan hambehttp://www.emocutez.com sudi Memberi soalan cepu EMAS .. EMAS!! EMAS!! kepada hambe hihi .. Mcm mana UCHI ..Pat dapat A tak? hihi .. Sehingga bertemu lagi kawan2 ..Tata Titi Brumm Brumm ..
Korang Rasa?

32 comments:

nia marlissa berkata... Reply To This Comment

memang cepu emas punya soalan ..


salam perkenalan umi :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Salam pekenalan juga :). Hihi .. memang soalan cepu emas :)

EyanaNoorAzlan berkata... Reply To This Comment

morning umi..hahaha..ayooo, patut lah bsepah bulu kat rmh ktk..ingat bulu meow, tauk2 bulu ketiak ktk nk..hahaha..

ney 20sen? haha..aok, ariya mek dh fllow belog en.abah ktk ya..ohsommm oh..hihi..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Eyana: Hahaha nakal kitak ya ..aduyai megarey la bulu ketiak kmk ya ..tanam bagus2 ar .. ne tau keluar pokok emas hihi ..

cpa ..biulu kitak ya leh bertukar emas ..berposen2 kitak leh pat hahaha...

haha trm kasih sebab follow nya dear ..kitak nang ohsem umahhhhh

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

slmt pagi sis umi!..maaf terlewat 3 jam dari umi!

wah ..pandainye..anak saper ni?

umi..ohsemm!amboi kemain lagi puji uchi lebey2 bagai..terima kasih taw umi..nah amik 30 posen...

oic incik abah sudah blog?menarik ni..

okeh mo terjah..daa,takecare sis umi!

peace yo...

c'axoera berkata... Reply To This Comment

hehehheh ni soalan cepu mas ke soalan sengal hari sabtu ni heehehh :D

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

btw,setuju dgn umi psl ikan piraanha,ikan tu mmg sudah tabiat begitukan..kite yg buat urg pikir ikan ni ganaz kan umi!

setuju 200% dgn umi!..ohsem..^-*

EyanaNoorAzlan berkata... Reply To This Comment

hahahaha...sakit perut mek bc komen ktk..Bha, pos lok kat kmk bulu2 ya..mun nya jd pokok emas, lak berik share 50-50..hahaha

best nk ngga ktk duak ngan en.abah..nya pn suka menulis belog ohh..so manisssss!! insyaAllah taun tok mesti nait pelamin..amin..

Hanie Dew berkata... Reply To This Comment

semua jawapan ko betul aku pun dpat jawab tapi tak baut entry lagi.huhuhu..nak reply komen semua orang dulu. kang aku termiss pulak.

ko.melepas je ko tau.

Kancil 8349 berkata... Reply To This Comment

salam perkenalan daripada Kancil....jawapan yang menarik

remyhazza berkata... Reply To This Comment

kita dtg tumpang gelak jer..... he3
suka nyan jawapan buah yg terbakar tu....

anamizu kaito berkata... Reply To This Comment

wahhhh umi sgt cantek!!!!!!! teruja cik ana tengok gambar umi!! hehe



cissss si uchi berani mengenakan kita..huh~
better kita mintak sumthing dr uchi ni..penat kite fikir jwpnnye.hehe




luv,
cik ana

CekbOlat-bOlat berkata... Reply To This Comment

hahaha.. umie2.. lawak la..

Ct Mawa berkata... Reply To This Comment

perghh..if tnye mawa cnfrm x dpt jwb pnye..hahaha

Cik Rose Cute berkata... Reply To This Comment

Cik rose malas la bab2 jawab nie hihihi

Za berkata... Reply To This Comment

hahahaha..bgs2 soalan tu ye :D i like berabis... :D

Potrait Admirer berkata... Reply To This Comment

nang pande umi abah tok jawab soalan ya..pandai mcm abah hihihihi....

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hahaha tak de laa ..uchi memang baik sebab tu umi puji .. hahaha .. soalan uchi bagi memang biol umi nak jawab ..nasib baik en.abah tolong ..


yay ..trm kasih sebab jenguk en.abah :).. tu la pasal kan ..cian ikan pirahna .. die ganas cikit je :)


c'axoera: Hahaha betul gak tu ..napoe la tak buat title mcm tu ..tak terfikir umi hahaha


Eyana:Hahaha nakal ar ..wahhmun buluketiak kmk jadi emas ..nang semua orang kmk sedekahkan koh hahahahaha .. trm kasih dear, cyg dear umahh ..wah tahun nie? pi tau ar bile kawin ..nak terjah nanti hahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hanie: Tak pe tu hanie ..janji hanie dah cari jawapan yang uchi nak ..chak!


Kancil: Salam pekenalan juga ..trm kasih krn singgah :)


Remy: Hahaha trm kasih ..umi pun geli hati jawap soalan ni


Anamizu: Hahaha trm kasih ..malu umi kena puji tau ..dear pun cantik juga ..muahhh ..betul tu .. nak kena mintak something dr uchi ni hahahaha


Cik bolat: Hahaha suke je nak gurau2 :)


Ct wawa: Uishhh mesti wawa dapat jawap ..google kan ada hihi


Sis rose: Hihi tak pe, sis belum ada aura nak jawap soalan ..


Za: Hahaha umi pun suke jugak :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Potrait Admirer: Hahaha amboiiiiihhhhh ..angkat bakul nampak ..hahahaha .. trm kasih abah :)

r-5 berkata... Reply To This Comment

ade soklan cepu mas lagi. emas emas emas? yey kau kaya! hahaha kenapa blog namanye blog umi dan abah bukan blog afi dan abah.. bukan ke lagi glamour.. wakakak

*btw putus urat kentuit baca soklan dan jawapan edisi cepu mas tu. haha

Teenager Housemaid berkata... Reply To This Comment

haha..awat soalan die cenggitu? hehe..
soalan sengal n jawapan pun agak sengal hehehe..:)

Picoz Shupalula. berkata... Reply To This Comment

datang sini. hehehe. hi awak!

DOMU-KON berkata... Reply To This Comment

umi!!!! (menjerit malam2)..

terernya! dan incik abah sekali..

masa jwb soklan umi..ritu memng xd idea cmne nak jwab..tu yg ngarut..ngeh2..

misz domu nie sbnrnya berfikirn logik melampau..td bila bca jwpn umi..ase respek lak..

khairul berkata... Reply To This Comment

umi ni mcm2 hehe..buat abg x lena tido

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

R-5: Hahahaha name dah umi dan abah ..mcm mana nak sesat name si afi hihi .. dasyat tu sampai putus urat kentut hahahaha


Teenagers Housemaid: Hahaha tak terkata olehnya :)


Picoz: Hai cik molek :)


Mizs Domu: Hihi wahhh belum tido lagi dear ni ..trm kasih krn puji kami ..bertambah beso la lobang idong ni :)


Bang khairul: Hahaha amboihhhh bang .. prutttt

hanabunga berkata... Reply To This Comment

ramainyaaa kawan umi!!!sukanya hana nengok.hihi

khalila ishak berkata... Reply To This Comment

cepu emas sungguh soalan2 die. hehe

Azham Vosovic berkata... Reply To This Comment

halu! singgah jln2 di sini....

anamizu kaito berkata... Reply To This Comment

hiyakkkkk sy dtg lg blog ummi!!! sblm ni nk folow x bleh..asyik eror je..ciss betol gugel ni la.. sipbek arini da boleh..hehe





luv,
cik ana

cik Kartun berkata... Reply To This Comment

hahaha cepu gangsa mcm ne lak soalan nye yew :D

Adam Malaysian Idol berkata... Reply To This Comment

nang steady miak kecik tok o ... boleh jadi pakar pantun la kitak umi ... hu3 ...