Jumaat, 13 Januari 2012

MEASLES? APA TU?

Selamat pagihttp://www.emocutez.com .. Salam sejahtera dan Salam 1 MALAYSIA Umi ucapkan ..  kepada Para Hadirin yang dihormati sekalian .. Ceramah Umi pada hari ini adalah berkisarkan tentang UBAT BATUK. Ubat Batuk Cap Ibu dan Anak adalah bla bla bla .. Sekian, Terima kasih ..

Pangg!! Apehal budak sekor niehttp://www.emocutez.com .. lupa makan ubat yer .. Hihi

*
*
*
Haaa hari JUMAAT!!http://www.emocutez.com Bestnya .. Dan bestnya sat lagi Umi and Adam gi SITE .. Eh pembetulan .. bukan Umi and Adam je .. Umi bawak Student praktikal sekali gi Siasat Kes MEASLES. Tau ape tu MEASLES? Ci citer ci citer ..

Korang tau tak CHICKEN POX?http://www.emocutez.com Haa adik beradik la tu .. Tapi MEASLES ni die Campak yang jenis kecik .. merah2 .. mcm orang kena RUAM. Tapi AWAS tau .. Ianya boleh membawa MAUT jika SERIUS .. Sebab lain orang lain ketahanan badan ..


Inilah MEASLES

Selalunya penyakit nihttp://www.emocutez.com MERBAHAYA kepada Budak kecik sebab ianya juga boleh menyebabkan BUTA. Hrmm .. MEASLES ni .. ruam2 merah tu bermula dari KEPALA .. TEPI MUKA dan Merebak keseluruh badan .. CHICKEN POX lain .. RUBELA pun lain .. walaupun ianya dekat nak sama ..


Haa dah TIME ni ..http://www.emocutez.com Driver dah tunggu .. Kite jumpa esok yer .. Zam zam ala kazammm ..
Korang Rasa?

18 comments:

Potrait Admirer berkata... Reply To This Comment

wah smpt gk umi post entri...ada info kesihatan pagi tok hehehe..jgn marah umi abah..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Hihi amboi abah ..awai pagi dah jenguk kat ctok ..terima kasih hihi ..c marah .. suke ade la hihi .

khairul berkata... Reply To This Comment

seksa la budak tu kan ..mesti gatai satu badan

dhiera berkata... Reply To This Comment

umi, kite baru je bergadoh sape betul dgn kawan kerja kite semalam.
kite cakap measles tu macam demam campak. dia cakap bukan demam lain~ hekhek

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

baru ni dgr name measles! bacenye bunyi merlis kan? hihihi

okeh no hal..no hal, sis umi!

btw,emm err takecare pi site tue..jga student praktikal bagusx2 arr..safety first!

okeh daa...

DOMU-KON berkata... Reply To This Comment

first dgr -penyakit tu.. nama cam pelakon hollywood tai syg penyakit brbahya... selamat bekerja la yer..

misz domu dah jawab soklan umi..

Jue berkata... Reply To This Comment

ada kwn sorg ade pyakit tok dolok. bdnnya slalu gatal2..cina nanganya..sik bole bpnas lsg

Cik Gee berkata... Reply To This Comment

bahaya kot penyakit tu.. huhu.. oh ye, gud luck ler siasat kes tu ye.. (:

remyhazza berkata... Reply To This Comment

kecian kat budak2 kalau kena chixpoc tu.....

c'axoera berkata... Reply To This Comment

errkkk sheannyerrrr budak tu



http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/kucipta-kepulauan-buatmu-hahahah.html

eva berkata... Reply To This Comment

ishhh.. bahya juak sakit mcm tok ow.. mok ada antibodi kuat.. harap2 miak tadika mek xda kenak eyh.. sian juak ngga..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang khairul: Memang cian budak yang kena measles ni bang .. nangis je kerja dia sebab tak selesa

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Dhiera: Hai ya .. measles tu adik beradik gan chicken pox and rubela .. die ada simptom tersendiri ..

Hand foot and mouth disease pulak lain ..sebab die selain ada cacar ..die mesti ada ulser.


kalau yang nampak bintik mcm measles ni pulak ..ruam ..hah umi rasa kawan dhiera tu anggap tu ruam kot .. tu die cakap lain ..ishk2 ..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Hihi pandai die tukar nama hihi ..owh terima kasih uchi .. selamat da bawak diorang g buat siasatan hihi


Mizs Domu; Hahaha cute jer mizs ni la .. nama penyakit pun mau glemor kan? wahh terima kasih nanti umi singgah ye :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Jue: Arrr ya selalu kenak? ya nang namanya gatal .. ruam2 ..mesti da alergic ya ho ..tedah kawan


Cik gee: Terima kasih dear :) muahhh


Remy: Memang kecian ..sebab selain demanm diorang nangis sebab gatal ..


C'axoera: Hah gambar tu budak kena measles .. teruk rupa die kan?


Eva: Ya la dear ..kkm mau zero penyakit tok sebab cdak dah kenak enjek time 8 bulan .. susah juak mau 0 kan kes tok sebab nang dari azali gik penyakit tok setiap orang mesti kenak huhu

Aok harap tempat kitak cda ..tapi mun mcm hfmd ya nang selalu ada la ..c dapat lari.

Fabulous Me berkata... Reply To This Comment

Aduhhh menakotkan..

Eh lamenye tak kesni.. Tuan blog sihat??

Adam Malaysian Idol berkata... Reply To This Comment

morning umi ... aher mek terjah entri tok ... xda masa nak on9 bah ... al maklum 2 n 3 ari tok mek bz bah ... hu3 ..

best juak gi umah panjang di murat ya koh, mek rasa cam di kpg budaya jak koh ... masih terpelihara ketradisiannya ...

sayangnya kita xda ambik pic umah panjang ya ariya o ... masing2 x ingat koh hey .... du nak oi ...

lagipun murat tok adalah pengkalan untuk cdak2 yang diam di kawasan ulu2 ... ya la banyak keta parking kat cia ... berbayar yer ... not foc. hu3 ...

caliph shuriken berkata... Reply To This Comment

oic, nice info.. *bru sy tau apa tu measles, huh...