Selasa, 23 Oktober 2012

TETAMU BARU

http://www.emocutez.com Mat petang semua!! Asal petang Umi UPDATE ENTRI kan? Hihi.. Hari ni Umi nak citer gan kawan2 tentang TETAMU BARU Umi .. rasa2 nya SIAPA lah agaknye kan?@#$%^???


Begini ceritanya ..http://www.emocutez.com Satu hari .. Waktu Umi and En.Abah balik dari KERJA .. Kami terserempak dengan seekor ANJING yang BESAR .. Agak NGERI tapi .. Bila tengok lama2 COMEL LOTEY pulak hihi .. 2 3 kali mcm tu kami ternampak die lalu depan Umah kami ..


Bila terserempak dengan die ..http://www.emocutez.com Umi dengan rasa PERAMAH dan TAK MALU nya .. meyapa ANJING tersebut depan JIRAN tetangga .. HAI BOBBY TOMEI!! Mungkin cara Umi panggil die tu agak MEGERIKAN kot .. cepat2 die MELARIKAN DIRI 2#$%.


http://www.emocutez.com Last-last 1 hari tu .. Ting ning ning ...

*
*
*
 Ni laa BOBBY .. Berdiri depan pintu UMAH Umi
sambil megibas2 ekornya ..

Bagi ROTI BANTAL .. 
Tapi lebih suka makan Biskut OAT n APOLLO
Sebelum balik ..Umi pesan kat die ..
 Jangan sebarangan makan orang bagi tau


Pas je tengok KEJINAKKANhttp://www.emocutez.com ANJING yang diberi nama BOBBY ni .. Malam tu EN.ABAH belikan Umi 1 dvd movie .. Mentang2 SABTU AHAD ni tadi Umi FREE .. Jadi Apa lagi .. Layan laa ..


 Movie first .. Kisah CHOLE jumpa cinta hatinya PAPI


 PAPI dan CHOLE berkahwin dan dikurniakan anak hihi


Kisah anak mereka yang nakal (^_^)


http://www.emocutez.com Syok jugak layan citer ni .. LAWAK je Umi rasa .. Sampai lagu die pun Umi HAFAL haha .. Walaupun ada segelintir pihak memandang JIJIK dengan ANJING .. tapi kita perlu ingat .. ANJING juga HAIWAN ciptaan ALLAH S.W.T ..


Tidak boleh sewenang-wenangnyahttp://www.emocutez.com meyakiti mereka .. Renung-renungkan .. dan selamat beramal (^_^).


Korang Rasa?

9 comments:

Bie berkata... Reply To This Comment

umi careful tau.. nnti jangan terpegang anjing tu,, jenoh nak kena basuh dengan air tanah lak nanti..


apa2 pun love to see u are happy ;)

♥ Nana BamBam ♥ berkata... Reply To This Comment

nasib baik jinak kan dear...huhu

khairul berkata... Reply To This Comment

jgn masuk rumah Umi !

Remy hazza berkata... Reply To This Comment

anjing juga manusia....... ada hati dan perassan...apa yg penting....anjing binatang yg paling setia dgn tuanya......

Domu-kon berkata... Reply To This Comment

asalkan nama dia anjing..memang misz domu takut.. jinak ke..xjinak ke.. memang jumpa..lari 2okm la..hehehe

awat semua citer pun sal anjing tu.. umi suka tgok ke?heheh.. anyway.. selmt menontn dihujung mnggu nanti.. :-)

Liselle MonCherie berkata... Reply To This Comment

Huhu saya fobia anjing,selalu kne kejar dgn anjing<--- Lama x singgah blog umi :3

Riena Haiqal berkata... Reply To This Comment

Wah inikah tetamu baru dear tu? hukhukhuk.. besar dan menakutkan tu.. saya memang takut anjing la.. ni kalau g rumah umi ni gerenti jauh2 la ni.. takut tetamu Umi libas guna ekor dia.. hehehehehehehe

CekbOlat-bOlat berkata... Reply To This Comment

anjing ni mmg setia pada tuan, sronok tgok . tapi pegang anjing pun apa salahnya boleh sertu cuma pegang bukan mahram nak sertu cemana ?

heheh, comelkan =D

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

emm baguslah sis umi.. sis umi kite boleh pegang anjing tu tapi pastikan bukan dlm keadaan tgn kite "BASAH"...

jgn risau tak perlu cuci tgn dgn air tanah atau ape sebanyak 7x ...sbb itu hanye dilakukan klu "dlm keadaan basah"...