Selasa, 9 Oktober 2012

CHICKEN CHOP ALA UMI 

Mat pagi semua!!http://www.emocutez.com Lama sungguh kita tak bersua kan? Hihi. Umi dah semakin sembuh .. Yang tinggal hanya bekas yang HITAM .. uhuk2 .. Tak pe2 .. Asal BABY CHAT .. Semuanya tak da jadi hal .. Kasi CINCAI TOKEY(Aiya .. jumpa OSMAN BAKU ni habis laaa).


http://www.emocutez.com Perut Umi sekarang sedang MEMBESAR dengan JAYANYA .. Alhamdulilah .. BABY semakin menganas dalam PERUT .. Siang Malam asyik kena KARATE .. Kecuali Waktu PETANG .. AMAN cikit DUNIA Umi haha .. Pasti MERINDUI saat2 9 bulan lepas ni ..sob3.


Umi pat MC selama 4 hari ..http://www.emocutez.com dapat jugak REHAT lama2 .. sampai tak tau nak buat apa haha. Yang pastinya Umi buat EXPERIMEN baru .. time bukak FB haritu HONEY CAYANG de buat WESTERN FOOD .. Jadi Umi de curi cikit2 IDEA die ..Ohyeahhhhhhhhhhh.

*
*
*

 Pilih bahan2 yang ada didapur yang BERSESUAIAN (^_^)

 Bahan MENU sampingan ..

 Kentang direbus dan dilenyek selenyeknya .. @#$%^??

Ayam dimarinate dengan Sos Barbeku

 Tadaaa!!!

Jum makan!!!

http://www.emocutez.com Menjadi gak .. En. Abah makan dengan HATI yang GEMBIRA .. Mcm biasa kalau dia suka .. hari2 Umi kena buat makanan yang sama sampai die JEMU .. Itulah PESEN En.Abah kita haha. Korang mcm mana pulak?

Sehingga bertemu lagi kawan2http://www.emocutez.com ..Tata ..Titi ..Brumm Brumm ..
Korang Rasa?

21 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

yeaaaaa jadiiiii!!! honey tak sempat nk share kat blog ketukankuali resepi nie...share kat fb jek dulu....huhuhuhu

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

lupa lak nak ayat seterusnya...BUAT SENDRI LAGI PUAS HATI N KENYANG KAN???

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Honey: Hahaha tu la pasal .. sebelum umi mc hari tu ..umi g tengok kat fb ..dear buat sos black pepper ..apo gi .. teringin la umi hahaha ..umi buat main bantai je yunk hahaha

betul2 ..buat sendiri memang puasa hati (^_^)

Riena Haiqal berkata... Reply To This Comment

hheheeheh. ALhamdulillah dah sembuh dah ye.. yang penting baby dalam tu aktif kan.. ngehngehngeh.. wah sedapnya chicken chop tu.. nak rasa sikit boleh? (^_^)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Riena: Hahaha .. alhamdulilah .. harap ruam tu tak datang lagi .amin2 .. baby dear pun mesti dah aktif jugak kan?hiihi

haha amboihhhhh .. nakal ar dear

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Riena: Hahaha .. alhamdulilah .. harap ruam tu tak datang lagi .amin2 .. baby dear pun mesti dah aktif jugak kan?hiihi

haha amboihhhhh .. nakal ar dear

CHU MAJORFLAVA berkata... Reply To This Comment

eee..ngegeh da jak...nyaman soh mek terliur.

Qaseeh Tolia berkata... Reply To This Comment

Wah..TERBAIKKKK... Candle Tak de ke?

♥ Nana BamBam ♥ berkata... Reply To This Comment

sedapnyeeeee...nyum2..nak sikit umi..huhu

Ila Aqilah berkata... Reply To This Comment

umi semoga semua selamat sihat dengan baby tu sekali tau! hehe

umi ayam tu pas marinate dibakar eh?

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@CHU MAJORFLAVAHahaha ..amboihhhh yunk ..ktk pun pandai masak tau ..mesti kmk juak terliur hihi ..muahhhhhhhhhhh

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Qaseeh ToliaHihi geli hati pulak baca komen sis ni ..candle tak de sis ..tunggu black out je baru pasang hahahahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@♥ Nana BamBam ♥Hahaha ..sat gi umi post ar hahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Ila AqilahAmin2 ..moga begitulah dear ..amin ..

a a dear pas dear marinate ayam tu dengan sos barbeku, sos tiram, black pepper dan kicap manis n masin ..dear bakar sampai die masak .. letak minyak atau planta cikit sebelum bakar..

Kazman / Sue berkata... Reply To This Comment

aduhh... terus lapar dah perut ni.... mintak sikit laa...

Domu-kon berkata... Reply To This Comment

Wah..umi dah semakin sembuh..ok la tu..alhamdulilah.. baby dah start karate erk..biasalah..beliau boring dlm perut tu.. dh bljar karate siap2 dlm perut..t keluar dh boleh jga diri..

sedap je tgok chicken chop tu.. sos dia yg banyak..aish... dear buat terliur jer..hehehe..

- Ma StOrY - berkata... Reply To This Comment

waaa sedapnye tengok makanan nie.. hehe~

Remy hazza berkata... Reply To This Comment

wah!!! best nyer umie.... dh macam chicken chop dah...... rajin umie masak ye...... bertuah en Abah!!!!

EyanaNoorAzlan berkata... Reply To This Comment

nyummyyyy!!! adoohhhh nyaman oww.. tok lah contoh isteri solehah hihi :)

take care umi!

Dhiera nadhirah berkata... Reply To This Comment

sedap ye.. nak sikit!

puan.mila berkata... Reply To This Comment

wahh nmpak sedap!! nak!!