Jumaat, 30 Disember 2011

AKU SEEKOR NYAMUK





Mat pagi semua ..http://www.emocutez.com Apa khabar? Ada baik hari ini? Hihi .. Tak lama lagi masuklah TAHUN BARU .. Yeayyyy .. Pangg!! Ishk ..awal juga nak WISH .. Nanti karang buat ENTRI TAHUN BARU ye.


Selalunya aku suka citer pasal PENDERAAN HAIWANhttp://www.emocutez.com .. Tapi hari ni aku nak bawak korang ke satu SITUASI .. SITUASI 1 (NABIL) ... 


Semuanya bermula apabila ..http://www.emocutez.com seorang SAHABAT datang kepadaku .. (Ai mcm citer zaman NABI-NABI je). Staff aku ni bagi SOALAN BONUS .. Jadi die pun dapatlah JAWAPAN BONUS dari aku.

*
*
*

Soalan dalam BAHASA SARAWAK ditukar dalam BAHASA MALAYSIA.


EN. PEYAKAT : 
Dayang ... 
apa pendapat U tentang PENDERAAN HAIWAN. Wajar atau tak wajar??

UMI :
 Hrmm ape punya soalan laa ..
           Tak wajar .. sebab HAIWAN juga MAHLUK ALLAH .. Patut dihormati dan disayangi ..
(Itu dia Animal lover)

EN.PEYAKAT :
Tapi .. bagaimana pulak dengan NYAMUK?


UMI :
(Aisehmen .. kena pulak dah aku ni .. 1-0)
NYAMUK tu SERANGGA cik abang oiii .. 
Serangga yang bawa Penyakit dan MEMUDARATKAN.


EN.PENYAKAT :
Tapi .. NYAMUK memerlukan DARAH untuk HIDUP
Tanpa darah .. Dia MATI
MAHLUK ALLAH juga tu ..
(Emo pulak dah .. Betul gak tu)


UMI :
Hrmm betul juga .. cuba bayangkan kita adalah NYAMUK
Bagaimanakah PERASAAN kita kena LENYEK
Tapi .. ianya memudaratkan ..
Mcm mana tu yer?@$#%^




*
*
*

Hahhh .. apa kata korang pulakhttp://www.emocutez.com .. Mari-mari datang JAWAB soalan CEPU LOGAM dari sahabat aku ni .. Ni IDEA datangnya dari EN.PEYAKAT .. Harap ada FEEDBACK dari korang .. nanti aku pi tau pulak kat dia .. hihi


Sehingga bertemu lagi kawan2 ..http://www.emocutez.com Zam zam ala kazam ..


Korang Rasa?

15 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

nyamuk jahat!!!!
suka hisap darah eimy....huhuhuhu

Kazman & Sue berkata... Reply To This Comment

alaa... biarla nyamuk tu hidup... sian dia... dah le umur tak panjang... haaa2x lagi pun larva nyamuk tu merupakan sumber rezeki makanan kepada hidupan lain seperti berudu(anak katak) dan lain2x... menjadi keseimbangan ekosistem kehidupan binatang dan nyamuk jantan pula menjadi pemangkin sistem pendebungaan kepada tumbuh-tumbuhan. Cuma bila kita telah terokai tempat habintat kehidupan dia maka secara tak langsung kita terdedah dengan nyamuk...

Hanie_Dew berkata... Reply To This Comment

dunia dia lain. dunia kita lain. ekosistem dah tetapkan dia berbahay kepada manusia. jadi apa lagi. lenyek je la kalau dia hisap darah manusia. kalau dia hisap darah sesama biantang takpe. =p

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Honey: Hahahaha nakal honey ni .. cian honey ..kena banyak makan sayur pait baru tak kena gigit nyamuk tu.


Bnag kazman &sis sue: Wahhhh jawapan yang sungguh mantap .. ada bakat jadi cikgu biologi atau sains ni ..sungguh menampakkan diri berilmu tinggi ..sangat2 bangga umi ..yeayyy



Hanie: Wahhh ni pun leh jadi cikgi sains ni ..masuk dah ekosistem pulak dah hahaha .. haha ganas hanie ni ..


psttt semua komen ini memberi maklumat yang tersendiri ..piwettt

Jue berkata... Reply To This Comment

Ko boh sik tauk Hanie tok nang minat bidang sains & pnah brangan mok jd doc hihi
Mun en pyakat ya tanyak aku pun aku sik sure ley jwb ka sik haha
Tp maybe aku akn jwb camtok
"mun ko rs nyamuk ya berhak idup, mun ko g utan - boh pkul nyamuk nok gigitnya, boh blame nyamuk nok pyebab denggi if its happen to anyone that close to him" ya jak gihi

dhiera berkata... Reply To This Comment

walaupun nyamuk tu binatang, dia tetap boleh memudaratkan sebab dia pembawa penyakit. kalau tak nak bunuh nyamuk, apa kata tingkatkan kesedaran kebersihan rumah, buang air bertakung etc. 10minit sahaja diperlukan~

hahaha

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

slmt sore sis umi!

setuju dgn komen pn.hanie..apepun sume sudah ketetapan...

nyamuk dgn dunia dia,kite dgn dunia kita,mane yg merbahya kena dihindari kan..

"Kamu tak tahu rasanya hatiku, Saat berhadapan kamu, Kamu tak bisa bayangkan rasanya, Jadi diriku, yang masih cinta...".....cube teka lirik lagu ni ?

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

emm sis umi,uchi eh nak tambah fakta,nyamuk ni dulu senjata "trump card" yg membunuh raja namrud ketika zaman nabi ibrahim a.s.........

*benarlah, setiap sesuatu ciptaanNya ada kelebihan dan kekurangan.......

khairul berkata... Reply To This Comment

happy new year dr Abg Umi

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

Senang jer jawapan abg khairul tu umi... Dia ngelat cam asya... Cz xtau nak jawab apa... Hehehe

~Nana BamBam~ berkata... Reply To This Comment

walaupon nyamuk itu makhluk Allah tapi kita diharuskan membunuhnya sebab boleh memudaratkan manusia.. :)

EyanaNoorAzlan berkata... Reply To This Comment

pe leh buat, dh lumrah nyamuk kedak ya..hihi..

umi!!! i'm homeeeeee....rindu umi! wahhh, ade perubahan baru kat belog! kacak2..hihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Wahhhhhhhhhhhh sungguh mengkagumkan jawapan dari saudara dan saudari sekalian ..sungguh memberangsangkan ...


Boleh dapat A korang semua ni ... Hrmmm bagus2 ..teruskan perjuangan kalian ..yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy


Rasa nak kentut pulak ..chaww ..

EyanaNoorAzlan berkata... Reply To This Comment

patut bau pelik2..rupanya umi kentut..mod nk pengsan with meow2..haha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Jue:Oooo paduhai hanie mauk jadi doc ..patut semcm jak ayat nya ya hahaha.
Wahhh bena kata ktk ya ..lak kmk madah gan nya ar.


Dhiera: Hahaha betul2 ..kalau tak nak bunuh nyamuk ..tingkatkan kesedaran .. bijak2


Uchi: Apa yang uchi cakap tu betul ..kalau dapat dihindarkan ..kita hindarkan ..

Amboiiiii lirik lagu nampak. Wahhh uchi ..trm kasih krn info tu ..baru umi tau ..ni sorang ..ada bakat jadi pakar sejarah ..


Bang khairul: Happy new year kat abang juga ..yeayyy



Asya: Hahaha soalan dah banyak jawapan ..tu la asya tak tau nak cakap pe hihi



Nana:Betrul kata asya tu .. chak!!


Eyana: Amboi dear .. hahaha .. cubit karang