Khamis, 31 Mei 2012

MAKAN LAGI?@#$%


Mat pagi semua!!!http://www.emocutez.com Gah buat pe tu? Bestnyaa Esok CUTI!!! .. Kat Sarawak Cuti GAWAI (^_^). Tapi mcm biasa .. Umi mesti akan kerja di Bilik Operasi sampailah 04.06.2012 .. Walaupun Masyukkk .. Tapi PENAT jugak Ooo .. Haa .. Cian EN.ABAH sorang2 kat umah.


Lama kan umi tak UPDATE http://www.emocutez.com .. Umi sebenarnya dah kurang IDEA .. Mungkin sebab KENYANG sangat kot ..  Otak jadi BUNTU haha. Bukan MASALAH je jumpe BUNTU haha.


http://www.emocutez.com2 3 menjak ni  .. Umi makan mengalahkan GERGASI .. Tak lama lagi .. Jadi BOLA laa Umi hahaha. Umi semalam SARAPAN .. makan 3 Pinggan Mee Hoon .. Hari ni 2 bungkus NASI CAMPUR .. Ni BABY nak makan ke atau MAK BABY nie ngeh3 ..


*
*

Ketika menikmati Sarapanhttp://www.emocutez.com ..

Staff A :
Dayang ..
U tak de Morning Sickness ke?
(Sambil tengok Umi kusyuk makan)

Umi :
Hrmm? Tak de .. Masih baru kot .. Hihi

Staff A :
Kalau i dulu .. 10 hari dah start daa ..
Muntah .. Demam .. Pitam .. Err ..

Umi :
Saya tak de kak .. 
Kuat makan dan Kuat kencing der laaa
Kadang2 rasa nak bawak TAMPOI je kat opis kak ..
Ataupun pakai DR.P punye .. Ape mcm? best tak kak?Lol!!

Staff A :
@#$%^!! Haha

Umi :
(Sambung makan haha)


 Daging Masak Hitam dan Sayur campur ..
Nyam2 .. Banyak tak Umi tapau?

Kurangkan Gula dalam minuman ..
Bukan Lemon tea ..Tapi Oren Tea hahaha ..
Resipi baru ..




Kawan2 pulak mcm mana? http://www.emocutez.comHaha .. Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Majulah SUKAN untuk NEGARA .. Hip hip hurayyy!!(Tetibe je kan?)
Korang Rasa?

39 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

syoknyerrrrrrrrr :(

Domu-kon berkata... Reply To This Comment

umi... meh bagi kat misz domu selera makan..misz domu xd selera makan... hehehe

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Honey Sakura @ eiMyLiciOusHaha umi memang kuat makan .. honey cyg tak leh sedih2 tau ..honey pun kena makan gak tau ..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Domu-konHihi nakalnya .. meh umi tiup kat dear nak? muahhh

LydSunshine berkata... Reply To This Comment

Syiok ah boleh makan banyak pastu petik nama baby yg nak makan. heheh. Banyaknya umi makan. Apa2pun tahniah.

Elysa Sofia berkata... Reply To This Comment

mintak2 la kak umi takde morning sickness aminn...lemah badan kak umi nanti kesian tak boleh g kerja...:)

puan.mila berkata... Reply To This Comment

besnya xde alahan..kite ni alahan je mmanjang :(

hanabunga berkata... Reply To This Comment

Whoa harap2 hana kalau dah kahwin nanti,and pregnant dapat jadi cam umi.makan byk2!heaven! hehe Bila lagi nak mkn byk2 kan,alasan baby la paling senang org nk terima hehe

msredcheesecake berkata... Reply To This Comment

makan benda berkhasiat je k....

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

sedap x air tu?? macam best je..nnt asya nak try lah..
waduh2..mmg berdedikasi umi ni..kerja sama bnyak dengan kuantiti makan..ghehehe~

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@LydSunshineTrm kasih dear .. muahhh .. belum lagi fikir nama ..karang tak pasal2 senyum sendiri depan buku haha ..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Elysa SofiaAmin40 .. trm kasih cayang ... terharu umi .. sayang dear ketat2!!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@puan.milaSalam pekenalan dear .. cian dear ..mungkin masuk bulan keempat atau dah nak lahir baby mungkin hilang alahan dear tu ..amin2

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@hanabungaWahhhhh!!! meh umi doakan untuk dear ye .. sukenya dear ni mamam .. umi ni dah naik dah badan tau haha ..tapi alasan yang dear bagi tu ..hihi rasanya umi nak pakai gak la hahahahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@hanabungaWahhhhh!!! meh umi doakan untuk dear ye .. sukenya dear ni mamam .. umi ni dah naik dah badan tau haha ..tapi alasan yang dear bagi tu ..hihi rasanya umi nak pakai gak la hahahahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@msredcheesecakeAi ai captain (^_^) .. trm kasih dear ats nasihat diberikan ..muahhh

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@A Crack MirrorHahaha rasanya tak setanding dengan ice lemon tea dear ..tapi kalau dear guna limau kasturi lagi sedap air teh tu dear .. umi suke buat mcm tu ..

Haha ..amboihh dear ni .. nakal a kate makan sama banyak gan kerja .. haha lawak umi rasa ..

Zie Madini berkata... Reply To This Comment

tedah tak...org lain semua cuti....tp tak seh keja. huhuhu. kesihatan n kandungan jaga cayunk ah! mwah...

Kazman / Sue berkata... Reply To This Comment

kaaah3x... makan la umi banyak2x.... zat nak bagi kepada 2 kan... utk ibu dan baby... Tapi jgn la mintak pelik2x sangat yee... haaa3x...

P/s: Pas ni kau rasa la si abahnye yee... kerenah dan ragam nak jaga isteri mengandung... haaa3x...

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

slmt bercuti sis umi!!!

sitinazirah86 berkata... Reply To This Comment

rajinn nya umi masak....ira da follow umi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Zie MadiniYa la yunk .. kadang2 penat juak kmk .. dah bertahun mcm tok yunk .. harap lak pat tukar unit .. susah mau cuti yunk uhuk3

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Kazman / SueHahaha umi sokong apa yang bang kaz n sis cakap .. dua2 gah mengandung ni ..ada geng umi sudah selain kawan2 blogger lain hihi ..

haha petang karang umi sampaikan pesanan tu kat en.abah ye hahahaha

YOUsoF berkata... Reply To This Comment

Waah.. Betul² bertambah selera makan ni Umi, selera macam gergasi takpa jangan makan macam gergasi (gelojoh) sudah la.. ;)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Uchi kay-f @hmadMat bercuti jugak uchi ..chak!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@sitinazirah86Hai sayang!!! trm kasih dear ..pas ni umi terjah lagi blog dear .. hihi umi tak masak ni la sayang ..ni makanan khas untuk jaga bilik operasi (^_^)

Remy hazza berkata... Reply To This Comment

ye ker baby nak mkn......?????
tgh konpius nie.......he3
tapi ibu2 ngandung nie...selera memang tinggi........

Uncle Lee berkata... Reply To This Comment

Hello Umi, I love your kind of lunch, not too heavy, then feel sleepy later.And yes, that orange tea is good too.
Do you drink Chinese green tea, or Japanese sen cha, green tea?

If not, try it, especially after food, at work, at home....it has lots of health benefits too.
Next day you must cook a nice Sarawak dish....
if you do, send me telegram, ha ha.
Have fun, keep a song in your heart.
Lee.

Juliet_iRa~" berkata... Reply To This Comment

wahh umi..heee

xpe2..makan selagi rasa nak ni..kang dah xlalu payah plak..hihihi

jaga baby baik2 naaa :D

eva berkata... Reply To This Comment

duhal ada bby.. wahh.. tahniah sayang., makin comel lah ktk kaktok deng.. makin kedak barbie doll ktk lak.. heheh.. nang muka ktk kedak doll dah.. jga diri bait2 k.. sentiasa doa bait2 k ktk k.. muaxx!!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Uncle LeeMorning uncle!! Hahaha .. u r so sweet uncle . i love ur joke haha ..

Yes .. i love to drink chinese green tea .. bau sedap n tak terlalu manis .. mcm teh bungga ..


Have a nice day uncle (^_^)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Remy hazzaHahaha .. umi pun tak pasti bang .. sebab baby msh kecik lagi .. ni mesti mak die yang makan kan hahahahahahahhaha.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Juliet_iRa~"Hai sayang ... a a betulo tu dear .. kaarng dah start morning sickness gerenti tak mau makan ..harap tak de laa hihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@evaHihi trm kasih cayang hihi .. harap baby pun mcm barbie doll owh haha ..guro jak .. trm kasih sayang ..kmk doakan yang terbait juak untuk ktk ..muahhh!!!1

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@YOUsoFWahhh lama tak jumpa yousof hihi .. a a yousof .. nak kena stop asyik makan ni .. ade jadi tong umi ni karang .. hahaha betul tu jgn makan mcm gergasi haha

ch000tz axoera ヅ berkata... Reply To This Comment

apa rasa oren tea eyh??

khairul berkata... Reply To This Comment

jaga body tu Umi hehe

CHU MAJORFLAVA berkata... Reply To This Comment

hehe..pembawaan budak nang tauk koat mam..kiut mama tok ew.

Riena Haiqal berkata... Reply To This Comment

umi dear.. banyaknya makannnnn... bole jadi macam bola la kalau macam ni... takper ar kan janji en. abah sayang.. hehehehehehehehe....
yang penting juga baby dalam perut tu harus dijaga dan diberi makanan yang berkhasiat...