Rabu, 23 Mei 2012

PAKAR KAUNSELING TAK BERLESEN


http://www.emocutez.comCerita ini ada kena mengena antara yang hidup sahaja hihi .. pangg@#$%!


Situasi 1http://www.emocutez.com
Bilik Operasi .. Jam 9 pagi.

Staff A :
Hai kak dayang .. Gah buat pe tu?

Umi :
Ni haaa .. Tgah basuh kain
(Soalan Bonus betul .. ck ck ck)

Staff A :
Hihi .. banyak cucian?

Umi :
A a banyak cucian ni ..
Dengan you .. you sekali i cuci karang hahaha
Aipp .. gi main jauh2 .. Orang bz ni.
(Garang tak hihi?)

Staff A : 
Alaa kak dayang ni ..



Situasi 2http://www.emocutez.com
Bilik Operasi .. 45 min kemudian ..

Staff A :
Hai kak dayang ... chak!

Umi :
Amboihhh!! Kacau bini orang yer?
Tersengih2 ni ade pape ke?
(Sambil menaip)

Staff A :
Sebenarnya saya nak tanya sesuatu ..
Tapi kalau kak dayang tak mau jawab .. Tak pe ..

Umi :
(Berenti menaip)
Lain beno bunyinya .. seram sejuk badan i
Ape die .. tanya la ..
1 soalan 10 ringgit hahaha

Staff A :
Kak dayang nii!!
Hrmm sebenarnya nak tahu berapa total kak dyg kawin ..
Sebenarnya kekasih saya ajak kwin.
Tapi saya belum cukup duit.

Umi : 
Laa .. tu soalannya .. Bagus la mcm tu.
Hrmm kalau situasi adik ni .. Adik kena slow talk si dia
Adik baru je kerja, bagi tempoh cikit .. Pasti dia akan paham (^_^)

Staff A:
Dah slow talk daa .. Tapi still tak mau faham (~_~)

Umi :
Cuba lagi .. mana tau berhasil (^_^)
Kekasih adik kerja tak?

Staff A :
Kerja .. (Nada sedih)

Umi :
Bagus la mcm tu .. Kerja atau tak kerja .. ada caranya.
Dlm dunia ni tak der undang2 yang perempuan tak leh bantu dlm perkahwinan.
Tolong cikit cikit tidak menjadi masalah.
Gentleman tu letak dulu ke tepi ..

Staff A :
(Muka kusyuk mendengar)

Umi :
Mcm kak dyg time nak kawin ..
Husband dah bagi sejumlah wang yang besar .. 
Tapi ada sedikit kekurangan .. pertambahan dari segi barang2 kecik ..
Mcm kad .. doorgift .. saguhati dan sebagainya umi beli sendiri ..
Kita harus bertolak ansur bagi menjayakan sebuah perkahwinan
Barulah impian perkahwinan yang kita nak tu tercapai ..
Perkahwinan bukan seorang saja tapi berdua.
Sepakat membawa berkat (^_^)

Staff A:
Kak dayang leh la kata mcm tu ..
Kekasih saya lain cikit ..

Umi :
Jgn mengalah dulu dik .. kalau kekasih adik tak mau bantu dari segi kewangan.
Mintaklah dia buat Diy .. Diy tak banyak duit terkeluar
Jumlah besar adik yang tanggung .. mcm mana?
Yang penting sekali .. bincang baik2 ..
Bantu membantu .. barulah bahgia ..

Staff A :
Trm kasih kak dayang .. nanti saya cuba (^_^)



Dalam menjayakan sesebuahhttp://www.emocutez.com perkahwinan .. kita harus bertolak ansur .. kita harus saling membantu .. barulah MAJLIS PERKAHWINAN itu berjaya. Tolong cikit pun jadilah (^_^). Kurangkan beban .. Jika kita nakkan perkahwinan itu berjaya .. kita mesti berusaha buat terbaik agar tidak menyesal dikemudian hari ..


Kawan-kawanhttp://www.emocutez.com mcm mana pula? Ada sesiapa nak minta nasihat PAKAR KAUSELING yang tak sempat tamat belajar? haha. Sehingga bertemu lagi kawan2 ..Tata ..Titi ..Brumm ..Brumm ..
Korang Rasa?

24 comments:

Riena Haiqal berkata... Reply To This Comment

bagus pakar kaunseling ni tau.. hihihihihihi... jadi pakar kaunseling free nampaknya yer..
apa2pun memang betul.. dalam menjayakan sebuah perkahwinan mestilah saling bantu membantu.. pihak lelaki dah sediakan duit hantaran, duit mas kahwin.. duit nak buat kenduri kat rumah dia lagi.. kita mestila kena bantu juga..
aisehmeeeennn...

psst, darling, saya dah sent alamat saya kat email tu. :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Mama: Hah mama rienapun boleh jadi pakar kaunseling ni hahaha ..umi sokong sangat .. buat untuk dua2 pihak .. mesti banyak pakai duit .. tak mengapa kita pakai cikit duitkita .. tu pun majlis kita jugak kan hahaha ..trm kasih dear .. nanti dah sent barang umi pi tau ye ..muahhh

Kazman / Sue berkata... Reply To This Comment

haaa3x... kalau umi jadi pakar kaunseling mahu semua putus urat leher sebab selalu ketawa jee...

Riena Haiqal berkata... Reply To This Comment

pakar kaunseling yang tak bertauliah.. hahahahaha... thanx dear.. :)

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

wah sis umi bagus entry ni..okeh pasni nk minta advice dri sis umi klu sya mo kawen nnti..hihihi..

remyhazza berkata... Reply To This Comment

untung kalau dapat pasangan yg memahami......
kalau tak susah ler.... memang org ckp kenduri rumah perempuan meriah.... tapi kena ingat jugak... pihak lelaki kuar budget lagi besar.... hantaran saja dah beribu.... belum lagi benda2 lain... kalau ada niat nak kurangkan beban tu..... Alhamdulillah,,,,

Che Rosliza Che mat berkata... Reply To This Comment

Betul tue kata-kata ummi yang last tue...akak sokong hihihi...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Kazman / SueHahahaha .. lawak jugak komen abang ni ..tak terfikir pulak umi hahahaha :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Kazman / SueHahahaha .. lawak jugak komen abang ni ..tak terfikir pulak umi hahahaha :)

Hanie Dew berkata... Reply To This Comment

ekceli kebanyakkan perbelanjaan perkahwinan bole diminakan kalau tolak apa yg tak berapa penting.kalau kos tak berapa banyak tak perlu wujudkan perkara yang bole mencekik poket sendiri.

dan kes kekasih die ni.kenapa tak nak kuar belanja kalau nak ajak anak dara org kawin?

hanabunga berkata... Reply To This Comment

Tq kak dayang atas perkongsian.ehem2 hehe :D

Kathy Tuah berkata... Reply To This Comment

mun kmk ada masalah klak kmk carik ktk k..hehehe..

dhiera berkata... Reply To This Comment

pergh.. jadi kaunselor la umi sekarang~

cinta siswi berkata... Reply To This Comment

ecece. sjk kawin nie.. hihih.. best kn da kawin... xyah risau lg da nk pegang2 sume..huuu

#nk kaiwn jgk!!!!haha.. mane cenderahati dr langkawi??hikhik

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Uchi kay-f @hmadHahaha boleh uchi ..apa salahnya .. sekadar berkongsi pendapat boleh la hahahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@remyhazzaTrm kasih bang :) .. betul tu .. kita kena memahami .. sebab selepas majlis .. kita dah jadi suami isteri dan lebih memerlukan tolak ansur lagi .. barulah jadi keluarga bahgia (^_^)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Che Rosliza Che matWahhhh lama tak jumpa sis tau ..trm kasih sis .. muahhhh

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Hanie DewSetiap orang ada pendapatnya sendiri (^_^). Ada orang nak kan mcm ni ..ada orang tak nak .. terpulang pada kehendak masing .. kalau nak kan yang terbaik ...tak salah berusaha ke arah tu .. hal kahwin bukan seorang sahaja ..tapi berdua ..

part staff umi tu .. panjang ceritanya hanie .. dia tersekat antara kewangan dan desakkan .. baru sebulan kerja .. kalau umi umi tak berapa minat pernagai gf dia .. terlalu mendesak dan tidak memahami .. sebab itu umi suruh dia slow talk gan gf dia ..bagi tempoh ..

dalam dunia ni ada pelbagai pendapat .. hrmmm

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Kathy TuahHahaha ada2 je ..nakal ar dear ni hihi

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@dhieraHahaha part time yunk hahaha ..pandai la umi ni hahahaha

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@cinta siswiEcehwahh!!! nakal a ..betul3 ..umi sokong apa yang dear cakap (^_^) .. tak perlu risau dengan suara2 halus hahahaha

amboihhh ..nanti second trip ke sana umi bawak ole2 buat dear a..muahhhh

c'axoera ヅ berkata... Reply To This Comment

yang penting kerjasamakan.....or else cari yang kayooo akakakaa

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

C'axoera: Hahahahaha nakalnya dear ni hahahahahaha

khairul berkata... Reply To This Comment

Umi mai tolong kauseling abg hehe