Rabu, 4 Disember 2013

NANNY

Mat petang semua!!  Harap kawan2 semua chat sejahtera hendaknya .. skema jugak ayat Umi petang2 ni ye hihi @#$% ..


Hari ni Umi nak cerita pasal NANNY .. Haa kawan2 jangan salah anggap pulak .. bukan Umi nak berenti KERJA jadi NANNY tau ..  Ni haa tengah cari NANNY baru untuk Delysha .. Nanny Delysha tak dapat nak jaga lagi sebabnya die nak cari kerja lain dong ..


Tak da angin tak da RIBUT ..ecehwah .. time tu jugak die nak berenti .. FENING Umi n En. Abah mencari NANNY .. Terpaksa En.Abah jadi MR.MAMA kejap hihi..


Dah dapat NANNY tadi .. tapi rasanya mcm tak berapa nak SESUAI .. Environment kurang bersih .. personaliti pun boleh laa .. dah tak de jalan lain .. alternatif lain ialah PARENT Umi .. walaupun dengan pastinya terjamin ..diorang pun  gerenti SUKE mcm kanak2 RIANG ..  tapi Mak pak mane laa nak berjauhan dengan anak kan huuu..


Buat masa sekarang ni .. Umi n En. abah Go go power rangers aje la .. dalam masa yang sama cari NANNY lain. Dannnn .. yang pastinya pasti selalu kena AMBUSH oleh Umi hihi ... dah namanya Inspektor tak berapa Conan kan ..


Nak hantar gi taska ..Tak cukup Umur lagi dong .. bukan sebab belum BALIGH ye hahaha ..pangg!!@#$! Kawan2 rasa mcm mana? sehingga bertemu lagi ..chak!


Permata Mama n Ayah 
Main skodeng2 ye
                           

Korang Rasa?

14 comments:

uchi kay-f Ahmad berkata... Reply To This Comment

oh nk cari baby sitter iye..buat sementara waktu ni sis umi minta tlg dgn mama sis umi dulu lah iye sambil2 tue ushar2 nanny...

apepun jgn letakkan kepercayaan kpd nanny 100% bimbang akan keselamatan baby delysha ni umi... kanak2 ni tak tau ape2 paling2 pun yg boli dibuat "menanges" aje...

uchi hrp2 sis umi dpt jumpe nanny yg betul2 "NANNY"...bukan nanny cap "kertas kepala raja" tau... hehehe

okehlah minta diri dulu ..

ninononononono.....lalalala

nanakimie berkata... Reply To This Comment

moga urusan sis sekeluarga dipermudahkan:)

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

@uchi kay-f AhmadThank u uchi sebab bagi pandangan dan komen .. umi sangat menghargainya hihi

Nak bagi mak umi jaga ..memang lebih selamat .. tapi mak pak mane nak berjauhan dgn anak .. tak pe2 ..appun pandangan yang diberi oleh uchi tu memang boleh diguna pakai (^_^)..

betul tu ..budak kecik ni belum tau apapun .. yang die tau ..mamam .. mandi .. ek ek .. main n nangis .. harap tak terjumpe nanny yang jahat huhu

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

@nanakimieTrm kasih sis atas nasihat n doa sis ..muah2

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

@nanakimieTrm kasih sis atas nasihat n doa sis ..muah2

uchi kay-f Ahmad berkata... Reply To This Comment

selamat nannny umi!!! eh salah...hahaha.......

baru blik keje blm mandi pun terus on pc then pi blog sis umi.....

terkezut tak..terkezut tak...

semoge baek2 saje arini sume2 di sana tu iye.....

sis umi..ek ek tue ape? lucu lah...

Diagnosis Multiple Sclerosis berkata... Reply To This Comment

Hello Asslamualaikum salam kenal..
Menurutku Nanny yang paling baik dan sempurna adalah ibu kandung sendiri.

jadi kesempatan jika mengasuh anak sendiri, akan memperkuat ikatan batin antara ibu dan anak

Heart Cardiology berkata... Reply To This Comment

Assalamualaikum
Jangan terlalu sibuk pekerjaan..
Tugas utama seorang ibu adalah KELUARGA...
Ibu is the Truth Great Nanny

Cik Itah@RRP berkata... Reply To This Comment

baiknya family sendiri yg jaga..iyalah kan sekarang ni banyak kes melibatkan penderaan kanak-kanak..

uchi kay-f Ahmad berkata... Reply To This Comment

@Cik Itah@RRP

setuju dgn cik itah sis umi...

slmt ptg sis umi !!!
hrp sihat adanya........ngee

Zie Madini berkata... Reply To This Comment

haaa..tok mesti ica suka buli nanny nya. ya nanny nya crk keja lain ya.hehe.

uchi kay-f Ahmad berkata... Reply To This Comment

slmt pagi sis umi!!! knp tak updated blog ni...ouh mesti bzb cari nanny kan kan kan...ngeee

oklah hrp sihat sumenya okeh..

wassalam........

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

@uchi kay-f AhmadUchi ..dah korek telinga tak? sebab umi nak jerit kat sini hihi ..

uchiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hihi ..trm kasih sebab sellau menjenguk blog umi ni .. tuan punye blog pun tak serajin uchi tau .. umi chat aje dong ..kami seluarga chat2 belaka ..alhamdulilah ..uchi pulak mcm mana? mesti best (^_^)

uchi kay-f Ahmad berkata... Reply To This Comment

hehehe....luculah sis umi ni, sis umi suke kejutkan org iye...adeh...

well, saya chat cume lately biziiiiiiiiiii memjg al maklumlah ..ehem uchi dh nk ???? don't worry later will be inform sis umi...

so plz pray for me....