Selasa, 10 September 2013

TIRAMISU IN DA HOUSE

Mat pagi semua .. Harap kawan2 semua CHAT dan CERIA selalu .. Umi dan sekeluarga CHAT je.. Pagi ni Umi nak berkongsi dengan kawan2 tentang resipi yang cukup SONANG sekali .. BIKIN kuih sambil nonton TV juga bisa donggg ..

Jom ikut Umi zass

*

BAHAN-BAHANNYA 

BAHAN A
250 ML Whipping Cream
250 Gram Philadelphia Cream Cheese
Gula kastor(Ikut citarasa)
Asen Vanila

BAHAN B
Kek Span (Perisa Ikut Citarasa)
Sebuk Koko Van Houten 
Nescafe

CARA-CARANYA


Pertama sekali tuan-tuan dan puan-puan .. kite masukkan gula kastor .. cream cheese dan sedikit asen vanila dan kita putarrrrrr .. jgn putar mcm RODA IMPIAN sudah la ye .. putar dengan mengunakan mesin pemutar kuih ye atau secara MANUAL(Tangan) hihi ...


Pas tu dah nampak sebati cikit baru masukan whipping cream .. nak putar bahan semua sekali boleh jugak .. tapi gerenti TERPERCIK bahan yang nak diputar tu nanti ..


Step seterusnya ialah masukkan kek span yang telah dicecah dengan NESCAFE(Tanpa gula) ke dalam bekas yang kawan2 nak .. pas tu masukkan sedikit bahan A yang telah diputar.


Last sekali .. taburkan sedikit serbuk koko keatas bahan yang diputar tadi (Dalam bekas). Ulangi langkah diatas sampai bekas penuh (^_^)

Ni gambar FIRST Tiramisu umi buat ..
Time tu guna serbuk Hot Choc je sebab tak jumpa serbuk Van Houten hihi



Haa macam mana? senangkan? lepas ni boleh la buat sendiri kat rumah .. nak buat berniaga pun boleh hihi ..larikkkkk!!!!!


Korang Rasa?

6 comments:

Lieya Von Jay berkata... Reply To This Comment

MMMM... sedap nyer.. tq for the rcipe ye umi ^_^

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

Lieya Von Jay: Hihi sama2 dear .. chak!

Cik Itah@RRP berkata... Reply To This Comment

nak try la nanti ni ..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata... Reply To This Comment

sedapnya.. nak cuba buat juga la nanti..

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

Cik Itah: Hihi try la dear .. best kalau dapat buat sendiri hihi

Mizz Aiza: Thank u dear ..chayok2!!

chicken_floss berkata... Reply To This Comment

ohh sy sgt suke kek ni..last time akak yg buat..bile letak dalam peti ais..lg super bestt!