Isnin, 30 September 2013

PENCUCI MULUT SUPER CEPAT


Mat pagi Aunty2 .. Uncle2
Delysha tengah tunggu ODER ni .. Jum sarapan


Hihi .. Cepatnya masa berlalu kan .. Terasa mcm baru semalam sweet 17 .. hihi .. Gambar kat atas tu bukan PENCUCI MULUT yang super cepat tau .. ni haa yang kat bawah nie .. Kang ade yang KESALAHFAHAMAN (Ayat baru) hihi ..


Hari ni Umi nak bagi IDEA dengan kawan2 untuk buat PENCUCI MULUT yang SENANG .. RINGKAS dan CEPAT dengan hanya memakan masa sebanyak 30 minit saje .. tu pun kalau 30 minit hihi.


Tadaaa .. DADIH .. 

Dadih perisa Mangga dan Buah Peach (^_^)


1 paket dadih
1 Tin Susus Cair
Gula secukup rasa
Bekas/ Cawan CUTE (^_^)
1 Tin Buah-buahan

*
*

Mcm biasa didihkan air sebanyak 3000ml, Susu Cair 400ml, Gula 100gm .. Bila dah mendidih semuanya .. biarkan sejuk kejap and kita letakkan buah2 yang kita suke tu dalam bekas yang telah disediakan .. Dah siap DEKO2 .. Barulah masukkan adunan DADIH kat dalam bekas yang berisi buahan tu.


Umi suke didihkan semuanya .. sebab?? .. hasilnya lebih sebati daripada kita ikut arahan kat paket tu. Mcm mana? Cepat dan Mudahkan? .. Petang ni leh la kawan2 buat .. sedap dimakan sambil tgok TV hihi @#$


Sehingga bertemu lagi kawan2 ..Tata ..Titi .. Brumm Brumm
Korang Rasa?

6 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata... Reply To This Comment

sedapnya.. nak cuba buat juga la nanti.. :D

Sally Samsaiman berkata... Reply To This Comment

dadih mmg yg paling simple sekali..hehehe...suka buat byk2 pastu penuhkan dalam fridge :)

p/s : sally follow sini :D

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

Mizz Aina: Hihi yay ..best kalau buat dadih ni (^_^)

Sally: Trm kash sis ..umi follow balik (^_^)

ros_reeza berkata... Reply To This Comment

memang sedap.. tapi nak buat tu tak rajin.. hihi

Lieya Von Jay berkata... Reply To This Comment

sedap lah umi.. sng plak tu. nak try jugak lah :)

nanakimie berkata... Reply To This Comment

nana tak pernah try lagi buat dadih,boleh cuba satu hari nanti,hee..menarik jugak tu kan akak letak buah2,nak letak buah leci^-^