Rabu, 28 Mac 2012

WARTIKAH PERTUNANGAN


Hai semua!!! Mat PAGIhttp://www.emocutez.com .. Hari ni Umi tak jadi nak POST entri pasal ALBUM .. Tertinggal MEMORY CARD kat Umah .. Jadi .. Hari ni Umi postkan tentang WARTIKAH PERTUNANGAN .. Apa tu? Jom Ikut Umi zass

*
*

Time ni MC sedang baca WARTIKAH PERTUNANGAN
Gambar menandatangani lupa nak COPY hihi

 Buat muke POYO haha
Baca jgn tak bace

Inilah die WARTIKAH PERTUNANGAN Umi



http://www.emocutez.comWARTIKAH PERTUNANGAN nie setahu Umi hanya orang SARAWAK je yang buat .. Kat tempat lain Umi tak PASTI lagi .. Wartikah nie sebenarnya sebuah PERJANJIAN dimana ada BLACK & WHITE sekiranya PERTUNANGAN itu terbatal .. oleh LELAKI mahupun PEREMPUAN ..  jadi GANTI RUGI itu mesti diberi ..


Harap perkara mcm itu tak TERJADI laa yerhttp://www.emocutez.com .. Sekarang ni mcm2 BENTUK ada .. Ada yang buat dlm FRAME .. ada latar belakang FACEBOOK .. dan Umi punya dalam bentuk BUKU .. dan ditandatangani oleh 4 orang saksi ..



Perkara yang ada dlm tu ialahhttp://www.emocutez.com .. 

  1. Wang buka Mulut : Rm 50.00
  2. Tanda Bertunang : Rm 100.00
  3. Sebentuk Cincin 
  4. Wang Hantaran .... dot .. dot ..
  5. Sebentuk Cincin Langkah Bendul dan Sepersalinan kain
  6. Hadiah-hadiah Iringan ..


Kalau kawan2 B2B nak guna .. nanti tanya lahhttp://www.emocutez.com Umi untuk lebih lanjut ye .. Nanti Umi EMAILKAN. Mana tau kawan2 nak kan KELAINAN .. Sekali dlm seumur hidup .. Yayyy ...


Hahhhh lapa sudah .. Umi nak gihttp://www.emocutez.com MAKAN dulu .. nanti kite CITER2 lagi ye .. sehingga bertemu lagi kawan2 ..Tata ..Titi .. Brumm Brumm ..
Korang Rasa?

37 comments:

♕ niaa ♔ berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
♕ niaa ♔ berkata... Reply To This Comment

wah first time dengr tentang wartikah nih...nk tau gsk lebih lanjut loveliey_babypumpkins@yahoo.com

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@♕ niaa ♔okeh cayang .. jap gi umi emailkan tentang wartikah ni yer ..dear just tukar nama .. print dan buat mcm buku :)


Wartikah ni adat orang sarawak :)

CHU MAJORFLAVA berkata... Reply To This Comment

wow!!ngegeh kdk mek juak..give me 5!!ngegeh sweet nak lalink ow..

Liselle MonCherie berkata... Reply To This Comment

Waaah tahniah Umi semoga dpt mendirikan rumahtangga dgn bahagia nanti :D Amin~

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@CHU MAJORFLAVAHaha soot kitak ya lalink ..kitak hari ya cikit da engah gambar kat blog .. mesti banyak gik nok kecik2 ya yang kmkorang lom diat ..

yang pastinya time kitak lak mesti ohsem yunk ..sebab kitak super kreatip ..muahh

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Liselle: Trm kasih dear atas wish dear ..sayang dear ketat2 ..muahhh .. umi doakan yang terbaik juga buat dear ..amin2

Kazman Sue berkata... Reply To This Comment

betul la umi.... memang rasanya serawak je yang ada kot... kami tak pernah pula jumpa macam ni... tapi idea ni bagus juga untuk diketengahkan untuk menjadi sebahagian adat pertunangan....

Hanie Dew berkata... Reply To This Comment

ooo...kat sabah takde plak. kompem la tu sarawak je ade...

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Kazman SueBetul tu bang ..tak salah kalau kita nak ketengahkan perkara ni .. ada jugak kenagan dan black n white :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Hanie DewTak pe dear ..kalau nak guna pun boleh jugak :) .. buat tanda kenang kenangan

sarahhernyzar berkata... Reply To This Comment

wah siap berwatikah bagai. jeles. kite xde. haha. :p

Teenager Housemaid berkata... Reply To This Comment

wah..baru tau kat sarawak ada watikah pertunangan ekk

SYIRA RAHIM berkata... Reply To This Comment

waahhh comelnyaa. bilalah kita nak bertunang pula ni? Eh? hahaha just kidding :P

baru tau pasal wartikah pertunangan ni :-) hehe

Noor berkata... Reply To This Comment

xpnah dengar pun..kita brtunang xde pun cmtu..heheh..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@sarahhernyzarHihi .. wartikah ni adat orang sarawak ..tapi kalau nak diguna pakai untuk masa akan datang ..boleh dear :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Teenager HousemaidA a cayang ..kat sini mesti ada wartikah pertunangan .. ecehwah mcm urusan seri paduka baginda pula

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Teenager HousemaidA a cayang ..kat sini mesti ada wartikah pertunangan .. ecehwah mcm urusan seri paduka baginda pula

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@SYIRA RAHIM Hihi umi tolong aminkan untuk dear ye ..tak lama lagi tu sayang .. mesti cantik dear nanti :)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@NoorHihi tak pernah dengar ..tak pe, ni adat kat sarawak ..tu dear tak tahu ..

Pondok Usang berkata... Reply To This Comment

wahh.. siap ade watikah tunang lagi..

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Pondok Usang: Hihi a a .. boleh digunakan rujukan kepada sesiapa yang mahu gunakan :)

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

sis umiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...hikhikhik!

pergh dah macam "Dayang Solo"..phewittttttt....

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uchi: Uchiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii lamanya umi tak jenguk uchi .. maafkaan hambe tuan hambe .. hihi dayang solo .. anak sape la tu yer hahaha ..

Trm kasih uchi :)

Miss uCu berkata... Reply To This Comment

Umi..betul2..abg miss tunang aria pun ada watikah mcm tok:)

Miss uCu berkata... Reply To This Comment

Umi..betul2..abg miss tunang aria pun ada watikah mcm tok:)

nana kamarul berkata... Reply To This Comment

oh wow. first time dgr pasal wartikah pertunangan ni. hmmm. good good :) semoga umi cepat2 naik pelamin :D

Cik Itam berkata... Reply To This Comment

tahniah umi...comelnya;)

AmirFX berkata... Reply To This Comment

Kat snanjung nang sekda benda wartikah tok asanya...

Amirah Adnan berkata... Reply To This Comment

oo.. ade jugak eh.. bru tau ni..

khairul berkata... Reply To This Comment

wang buka mulut pon ada Umi..tahniah dr abg yer

hanabunga berkata... Reply To This Comment

hana baru tau pasal watikah ni.tak sangka pulak eh ada mcm ni. hee :)

A Crack Mirror berkata... Reply To This Comment

wow..seyes menarik mi...
kawan2 asya pun xpernah gtau ada watikah ni...memang semua implement ke for those yg nak jer..?
macam time nikah ek..
now kakak umi da kene risik kan?? nnt time kawen xder a kene bg brg langkah bendul lagi..hehhee~

Cik Rose Cute berkata... Reply To This Comment

Tahiah....dah jadik tunangan orang..

c'axoera ヅ berkata... Reply To This Comment

mcm dolu2 heheh ada wartikah bagai heheh nyway tahniah eyhhh

Juliet_iRa~" berkata... Reply To This Comment

1st time dgr umi..hee

rsnya mmg kat sn je kot..heee :D

dhiera berkata... Reply To This Comment

umi, ni sangat unik!!
kite macam nak la.. umi emel details pasal ni. dhieranottie@gmail.com