Isnin, 25 November 2013

SALTED CHEESE CAKE


Mat petang semua .. Harap kawan2 semua CHAT dan CERIA selalu .. Amin2 .. Mcm mana dengan hari CUTI hujung minggu nie? Umi pulak mcm biasa SIBUK didapur hihi

Dengan KEHADIRAN Mak Umi dirumah .. ada ruang yang banyak untuk Umi TERKETAK KETONG kat dapur hihi .. NENEK rajin melayan Cucu dikatakan hihi .. sambil melayan sambil mengajar lagu KAP KAP UDANG

Hari ni Umi nak SHARE kan resipi baru Umi .. Jom ikut Umi zass




BAHAN-BAHANNYA

250 gm cream cheese
4 bungkus Biskut Salted Cheese
1 Tin susu Manis
1 Paket Yogurt
Sedikit Nestum

Mula-mula .. kawan2 pukul susu dengan Cream chese sampai sebati .. bukan kembang tau .. lepas tu .. kawan2 susunkan biskut salted chese tu dalam Loyang .. setelah selesai menyusun biskut .. kawan2 letakan 5 sudu adunan cream chese and susu manis atas biskut tu and sapu rata2 .. 

Haaa .. lepas selesai menyapu ..kawan2 taburkan NESTUM secukup rasa (^_^) .. Ulang sampai biskut and adunan habis ye .. kalau boleh kawan2 simpan dalam peti ais sampai 2 hari ..baru senang potong ..

Alahai .. BLOG ni dah jadi BLOG masakan pulak hihi .. Selamat Mencuba (^_^)


Korang Rasa?

9 comments:

nanakimie berkata... Reply To This Comment

rajin betul akak ye buat kek bagai:)

btw kak,jomla join giveaway tu,simple je syaratnya,tapi hadiah sangat2 best! mana tau ada rezeki akak menang cash/ephyra:)

http://www.mialiana.com/2013/11/giveawayephyra-serlahkankejelitaananda.html

♥ Cmª shIemª ♥ berkata... Reply To This Comment

Salam Mama Delisha..

resepi dia sama mcm resepi cheesekut.. cuma ada yogurt je.. hihi..nnti bleh try.. thanks share resepi yer :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata... Reply To This Comment

mesti sedap rasanya.. bahan-bahan pun tak banyak.. ada masa nanti boleh akak mencubanya.. :D

~ NANA ~ berkata... Reply To This Comment

ni lbh kurang mcm nk buat cheesekut tu kn? sedapp :)

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

@nanakimieWah nak try la nanti dear ..chayokkkk

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

@♥ Cmª shIemª ♥A a dear .. sama je tu .. cuma ada extra tambahan ..umi belajar dr blogger gak tu hihi

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)a a sis ..bahan2 pun senang nak cari kan .. nyam2

Puteri Kayangan?@#$%???? berkata... Reply To This Comment

@~ NANA ~ A a dear ..sama tu bahannya (^_^)

♥ ROS ♥ berkata... Reply To This Comment

Rajinnya kak... Jeles nyerrr :(