Rabu, 27 November 2013

COKLAT TRUFFLE IN DA HOUSE


Mat petang semua ..hari nie ..Umi nak SHARE kan dengan kawan RESIPI yang SUPER SENANG .. Yippiee .. Jom ikut Umi zass

*
*
*

Umi lupe nak ambik gambar 
Yang dalam CUP tu Oreo Truffle


BAHAN-BAHANNYA

1 Paket Oreo@Cream O
250 gram Cream Chese
Coklat Masakan (1 Bar pun cukup)
Serbuk Koko@Badam

CARA MEMBUATNYA

Mula-mula kawan2 Oreo@Blend Cream O sampai hancur .. kawan2 boleh guna cara manual juga ..iaitu ketuk@pukul oreo tu bagaikan kawan2 sedang berboxing hek3 ..

Pas dah hancur Oreo tu ..kawan2 campurkan bersama Cream Chese sehingga rata .. Lepas tu kawan2 bolehlah buat bentuk Bulat .. ataupun apa2 bentuk yang kawan2 SUKE ye .. tak ape KALAU TAK comel .. Masuk perut gerenti HANCUSSSSSS ...

Setelah selesai .. kawan2 .. salutkan bola2 comel tu dengan Coklat Masakan yang telah dicairkan (double boiler) .. seterusnya kawan2 boleh lah hiaskan coklat tersebut dengan serbuk KOKO ataupun BADAM.

Bila siap semuanya ..kawan2 masukkan dalam Peti sejuk berapa lama yang kawan2 MAHU .. dan TADAAAAAAAAA .. Ciap dimakan ..

Senang kan? SELAMAT MENCUBA (^_^)
Korang Rasa?

6 comments:

Yono Karyono berkata... Reply To This Comment

Saya dari negeri tetangga mau mencuba buat kue, sesuai resepnya... salam dari Indonesia

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata... Reply To This Comment

wah.. sedapnya.. akak nak cuba juga la kalau ada masa.. bahan pun tak banyak.. :D

♥ ROS ♥ berkata... Reply To This Comment

Haishh marveles nengok :)

~ NANA ~ berkata... Reply To This Comment

adoiii rajinnya u ni!

Domu-kon berkata... Reply To This Comment

dah boleh buat bisness if cmnie rajin... boleh buat side income

nanakimie berkata... Reply To This Comment

wah,rajinnya mummy delysha ni:)