Rabu, 27 Jun 2012

SEDIKIT INFO


Mat tengahari semua!!!http://www.emocutez.com Dah MAMAM? Waaa .. rasanya mcm dah bertahun tak UPDATE BLOG nih. Umi KURANG CHAT Sebenarnya .. Buat kerja SLOW2 .. Rasanya LAJU lagi SIPUT tu dari Umi tau .. (Imagine jap .. Ting ning ning ) ..


http://www.emocutez.comHari ni baru der CHAT cikit .. Sejak Minum SOYA nih .. Barulah Umi bertenaga ..  Rasanya BABY Umi nie suke kat AIR SOYA kot?ngeh3 .. Pangg!!! Tapi ada juga keburukkan AIR SOYA disamping kelebihannya .. Betul tak? Angguk cepat ..


Haa tanpa membuang masa ..http://www.emocutez.com Jom ikut Umi zass

*
*
*

TAHUKAH ANDA?

HRMM .. TAK TAHU .. TAK TAHU .. PANGG!!!!http://www.emocutez.com


1. Sekitar Usia bayi mencecah 3 Bulan .. Bayi Boleh MENANGIS didalam PERUT. Hal ini kerana PETI SUARA bayi sudah mula terbentuk.

2. Ketika Usia Bayi 4 Bulan .. Bayi mulai TERSEDU .. Sebabnya pada waktu ini Bayi baru melatih SISTEM PERNAFASAN. Ibu bayi akan merasa sedikit GETARAN HALUS diperut (^_^)

3. Pada ketika ini juga .. Bayi dah mula bermain2 dengan TALI PUSAT, Isap Jari, Menedang, Berpusing2 .. kecuali BERLARI hihi .. Akan tetapi .. Ibu Bayi belum dapat merasainya sehinggalah bulan ke 5.

4. Sebaik sahaja DERIA RASA terbentuk, Bayi mulai merasa apa yang Ibu makan. REAKSI seperti MENGERUTKAN DAHI dan MEMUNCUNGKAN MULUT sebagai tanda makanan PELIK dimakan Ibunya (^_~).


*
*



Kalau Umi minum SOYAhttp://www.emocutez.com .. Mesti baby Umi senyum sampai ke TELINGA kan? Hahaha .. pandai laa .. Nak BW jap gi. Sehingga bertemu lagi kawan2 .. Tata .. titi .. Brumm Brumm ..


Psttt ..http://www.emocutez.com Pakcik POSMEN datang laa .. Apakah Itu? Yang pastinya Umi nak Ucapkan Terima Kasih kepada HONEY CAYANG .. Sebab memberi Bungkusan ni. Tak SABO nak bukak .. Kena tunggu En. Abah balik  dari TRAVELLING dulu .. yayy.



Bungkusan ke 3 untuk bulan nihhttp://www.emocutez.com .. Alhamdulilah .. Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. Pengantin lama masih ade lagi HADIAH yer? Hahaha .. Terima kasih HONEY dan kepada SEMUA yg SINGGAH disini .. Sayang korang KETAT2!!




Korang Rasa?

14 comments:

Riena Haiqal berkata... Reply To This Comment

owh tak sihat rupanya Puan Umi comel ni rupanya.. hehehehehe
semoga cepat sembuh yer dear.. :)
saya suka gak minum soya masa baby masi dalam perut.. heheheheh.. :)
tapi banyakkan minum susu yer. lebih banyak kebaikan..

Honey Sakura @ eiMyLiciOus berkata... Reply To This Comment

teng teng teng teng teng....
kesan buruk kalo suka sgt amalkan soya nie baby dlm kandungan mmg akan kuar nanti putih mulus tp kulit mudah sensitif mcm adik honey ha...

bila ruam sket merah nampak sgt2
bila kena gigit semut cepat nau sensitif gatal2 tu

tp soya mmg elok minum pun sbb susu kan
lagi elok kalo umi beli kacang soya buat sndri soya...sedappppppp!!!

psssttttt he heee posmen tu kasi ape ek??? wakakakakak dushhhhhhhhhhhhhhh!!!

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Riena HaiqalA a dear ..umi tak berapa chat .. hihi dear pun suka minum air soya? umi setuju dengan dear kata .. susu lebih baik ..tapi umi muntah minum susu dear .. huuu

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Honey Sakura @ eiMyLiciOusA a dear umi ada dengar soya ni tak bagus untuk baby .. umi baru start minum dua tin .. bila minum soya ..badan ni ada chat sikit .. pas ni umi tak minum lagi ..


Umi dengar nasihat dear berikan .. muah2 ..

Hihi nakal yer .. umi tau ape dlm bungkusan tu .. tapi tak tau mcm mana rupanya ..kite tunggu en.abah sampai ..thank u dear ..muah

Kazman / Sue berkata... Reply To This Comment

baby umi sama la usia dgn baby kak sue nanti kan... sama menghadapi kerenah baby dalam perut... heee3x

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang kazman n sis sue: Hihi a a bang . bulan 2 mcm tu due .. wahhhh mesti seronok nanti kan bang .. sis sue dapat makan..seronok (^_^)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Bang kazman n sis sue: Hihi a a bang . bulan 2 mcm tu due .. wahhhh mesti seronok nanti kan bang .. sis sue dapat makan..seronok (^_^)

Deq's Qienz berkata... Reply To This Comment

aloloo cian umi..muga cepat sembuh ya..baby jgn notty² dlm pewut tuh tau..hehee

CaYe Cik iLa berkata... Reply To This Comment

umi... t baby da kuar gtaw ila.. nk gtgk ley?? ley kn3?? hehehe...
mesti comel cm ummi jgk... hehe....

Remy hazza berkata... Reply To This Comment

umie.... tak sihat rupanya... tu ler... aritu taknak mkn....he3....
apa apa pun... take care your perut..... baby kat dlm tu berbunyi karang......kirim salam kat dia tau......

Uchi kay-f @hmad berkata... Reply To This Comment

hai sis umi,,,lame x pi sini..sis umi jga kesihatan iyer...okeh daa (^_^)

Che Rosliza Che mat berkata... Reply To This Comment

Info yg menrik ummi..tahniah..tak lama lagi jadik mummy ya..

Zie Madini berkata... Reply To This Comment

teruja mek baca info tok koh..hehe. FYI nk, since mek 1st day pregnant nak...mek x pernah carik info ttg perkembangan bby dlm perut aie.

xda masa due to kesibukkan. tp update blog sentiasa ada masa w/pun busy nak mati leput. hahaha

Jue berkata... Reply To This Comment

Hanie pnah mdh dolok soya sik bagus tp sik tahulah aie..aunty dolok2 mnum soya time preggy, sekali anaknya kuar..nang putih abis smpei nek tok hihi