Khamis, 19 Julai 2012

TAK SABAR MENANTI KEPULANGAN

Mat pagi semua!!http://www.emocutez.com Dah sarapan? Bagus laa ..Tajuk Umi hari nie ialah Tak sabar menanti KEPULANGAN. Maksudnya bukan Umi tak SABO nak balik Umah .. Karang ade yang kene HANTUK kepala oleh BOS nie .. @#$%!


http://www.emocutez.comAwal lagi ni (Sambil tengok jam .. Ecehwah) .. Baru je masuk OPIS haha. Umi tak SABAR sungguh tunggu EN.ABAH balik dari TRAVELLING .. Rasanya mcm dah SETAHUN tak jumpa haha .. Pangg!!  Umi nie salah makan Ubat Mengandung ke ape nie haha.

HAPPY mesti ade MOTIF .. Senyum JAHAT.http://www.emocutez.com Mcm biasa .. selain R_ _ _ U(Sila isi sendiri) .. Umi nak bawak EN.ABAH ronda2 cari NASI KERABU .. Sebut je dah TERLIUR .. Masyallah .. ishk2 ..


Nak buat sendiri boleh ..http://www.emocutez.com Karang mcm2 Daun Umi bubuh dlm nasi ... Nanya karang. Tapi pasti rasanya tak sesedap yang PAKAR. Moga2 Impian Umi terlaksana .. AMIN2 ...



 Rupa sangat MEYELERAKAN ...

Yang nie pun nampak SEDAP jugak (^_^)


http://www.emocutez.comSehingga bertemu lagi kawan .. Jaga Diri tau .. As salam (^_^)

Korang Rasa?

12 comments:

Domu-kon berkata... Reply To This Comment

kat kelntan bersepah nasi kerabu..moh ler ke kelantan..hehehe..macam dekat je kelantan dengan sarawak..(sila lempang misz domu..).. apa pun pun dear.. makan jangan xmakan.. sementara tak berpantang lagi..hehehe

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Miss Domu: Hihi .. nakalnya dear ni .. hah betul tu, asal nasi kerabu nie datangnya dari sana kan? ada budu dan sebagainya ..wahhhhhh!!!!!

amboihhhhh..kaalu ade la pintu doremon ..tak sampai seminit pun umi gi kelanatan ..kalau tak pun gi jalan2 gan dear kan? hahahaha


Baik tuanku ..umi dengar nasihat dear ..muahhh!!!

Uncle Lee berkata... Reply To This Comment

Hello Umi, saya suka your these dishes. ta'pernah tengok nasi biru. Tetapi tengok tu betul sdap best.
I suka pun tu chillie merah....
And that kachat botol.
Betul ke tu kachang botol?

I used to grow it on my house fence long ago in KL.
I let my neighbours pluck it. They cook buat sambal give some to me. Best tu.
You have a nice day.
Simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uncle lee: Long time no see ar uncle ..haiya ..umi pun sudah lama tak menjenguk uncle ..sob2 ..thank u uncle sebab selalu singgah cni .. sob3

a a uncle ..tu kacang botol hihi.. waa uncle ni semua makanan dapat masuk ..umi tabik dengan uncle la (^_^)

Uncle Lee berkata... Reply To This Comment

Hi Umi, ok, I guessed right that is kachang botol, as your gambar 'S' size. But I suka tu kachang botol and kropok....
Old days saya beli kropok udang from Trengganu, da lupa nama brand.

Sini Toronto ada juga once awhile in Chinese supermarkets nampak tu kachang botol, but dari Thailand. My isteri beli buat sambal, saya lichin tiga pinggan nasi, ha ha ha.
Jumpa lagi.
Lee.

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

Uncle Lee: Waaa ... ni mesti masakan isteri uncle sedap ni ..tu la licin saampai 3 pinggan .. waaa isteri pun senang hati hahaha.

Oooo jarang dapat jumpa kacang botol di market uncle? umi pun tak pasti juga .. tapi kalau buat ulam n goreng ..memang sedap (^_^).

Okeh uncle ..take care (^_^)

Riena Haiqal berkata... Reply To This Comment

eh eh. meh sini saya tolong isi tempat kosong tu.. RINDU. hehehehehehe.. (^_^) nak juga isi kan.. tak malu la saya ni.. hehehehehehehehe..
sedapnya tengok nasi tu. rasa lapar pula

Remy hazza berkata... Reply To This Comment

bila tgk nasi kerabu tu.... bukan umie jer...... abg remy pun terliur....... he3....
ngidam jugak kut......he3
semoga bertemu nanti......

Yui Light berkata... Reply To This Comment

Lamak sik singgah sitok eh...hahahhaa...sekpa, belajar sikit2...dapat la kelak molah nyaman2...kehkehkeh xD

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Riena HaiqalHihi ..pandainya dear teka hahaha .. Dah masuk tengahari time dear bacaa entri ni ...mesti dah berkeroncong perut hihi (^_^)

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Remy hazzaHihi wahhh abang pun terliur same? wahhhh ..tak pe bang, tak lama lagi puase .. nanti kat baazar pasti banyak jual nasi kerabu nanti ..nyam nyam

My Life's Journey berkata... Reply To This Comment

@Yui LightAuk yunk ..lamak dah kita c temu .. hihi ..bena kata ktk .. lak kmk cuba carik resipinya pake molah ..tapi air budu nang cda at ctok la hahaha ..kita ganti gan air cincaluk jak owh hahahaha